fbpx

10 000 служители от 20 хотела в Дубай са ваксинирани срещу Covid-19

В Дубай обявиха, че ваксинацията на служители на 20 хотела, разположени на Палма Джумейра, е завършена. Повече от 10 000 души, заети в хотелиерския бизнес са получили две дози от ваксината директно на работните си места, се казва в прессъобщение от Дубайския медиен офис (DMO).

Програмата за ваксиниране на персонала в Палма Джумейра е пилотен проект, иницииран от отдела за туризъм в Дубай, в сътрудничество с Министерството на здравеопазването и превенцията на ОАЕ, както и редица заинтересовани страни от индустрията на гостоприемството. Кампанията има за цел да подчертае високото ниво на готовност за безопасност в Дубай и ангажимента на града да гарантира, че здравето и безопасността на жителите и посетителите му остават най-важните приоритет. Понастоящем ОАЕ са класирани сред първите пет държави в световен мащаб по отношение на общото въвеждане на ваксини с много ефективна програма за тестване и проследяване.

Палма Джумейра е изкуствен остров край бреговете на Дубай до 6,5 km навътре в Персийския залив, заобиколен от 11-километров вълнолом с форма на полумесец, като е построена с над 7 милиона тона камъни и пясък. Създадени са допълнително 60 km плаж към брега на ОАЕ. Построени са частни жилища, а също и пет звездни хотели. Островът е съставен от три части, които включват ствол на палмата, 16 палмови листа и остров с формата на полукръг.

palm jumeirah dubai 1 10 000 служители от 20 хотела в Дубай са ваксинирани срещу Covid-19

Докладът не уточнява с кое лекарство са ваксинирани служителите на хотела, но е известно, че в момента няколко са сертифицирани в ОАЕ. Най-широко използвана е китайска ваксина Sinovac. DMO също така припомня, че от май 2020 г. хотелите в Дубай започват да приемат гости – първо местни жители, а от юли и чуждестранни туристи, като те спазват строги правила за безопасност и здраве.

Crescent Palm Jumeirah е добре познато място, където се намират известни марки като Rixos, Anantara, Waldorf Astoria, One & Only и много други, включително Atlantis, The Palm. Понастоящем тези месета за настаняване имат най-високата средна заетост в региона, също поради голямото търсене от местните туристи. Това обяснява желанието на властите в Дубай да ваксинират своите служители на първо място, тъй като това значително ще намали рисковете от разпространението на коронавирус в най-търсените и маргинални места на емирството.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]