fbpx

10 000 служители от 20 хотела в Дубай са ваксинирани срещу Covid-19

В Дубай обявиха, че ваксинацията на служители на 20 хотела, разположени на Палма Джумейра, е завършена. Повече от 10 000 души, заети в хотелиерския бизнес са получили две дози от ваксината директно на работните си места, се казва в прессъобщение от Дубайския медиен офис (DMO).

Програмата за ваксиниране на персонала в Палма Джумейра е пилотен проект, иницииран от отдела за туризъм в Дубай, в сътрудничество с Министерството на здравеопазването и превенцията на ОАЕ, както и редица заинтересовани страни от индустрията на гостоприемството. Кампанията има за цел да подчертае високото ниво на готовност за безопасност в Дубай и ангажимента на града да гарантира, че здравето и безопасността на жителите и посетителите му остават най-важните приоритет. Понастоящем ОАЕ са класирани сред първите пет държави в световен мащаб по отношение на общото въвеждане на ваксини с много ефективна програма за тестване и проследяване.

Палма Джумейра е изкуствен остров край бреговете на Дубай до 6,5 km навътре в Персийския залив, заобиколен от 11-километров вълнолом с форма на полумесец, като е построена с над 7 милиона тона камъни и пясък. Създадени са допълнително 60 km плаж към брега на ОАЕ. Построени са частни жилища, а също и пет звездни хотели. Островът е съставен от три части, които включват ствол на палмата, 16 палмови листа и остров с формата на полукръг.

palm jumeirah dubai 1 10 000 служители от 20 хотела в Дубай са ваксинирани срещу Covid-19

Докладът не уточнява с кое лекарство са ваксинирани служителите на хотела, но е известно, че в момента няколко са сертифицирани в ОАЕ. Най-широко използвана е китайска ваксина Sinovac. DMO също така припомня, че от май 2020 г. хотелите в Дубай започват да приемат гости – първо местни жители, а от юли и чуждестранни туристи, като те спазват строги правила за безопасност и здраве.

Crescent Palm Jumeirah е добре познато място, където се намират известни марки като Rixos, Anantara, Waldorf Astoria, One & Only и много други, включително Atlantis, The Palm. Понастоящем тези месета за настаняване имат най-високата средна заетост в региона, също поради голямото търсене от местните туристи. Това обяснява желанието на властите в Дубай да ваксинират своите служители на първо място, тъй като това значително ще намали рисковете от разпространението на коронавирус в най-търсените и маргинални места на емирството.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.