fbpx

Проучване на Google: Под 10% от потребителите планират пътуване в чужбина

Google идентифицира три ключови тенденции, които определят възстановяването на световната туристическа индустрия след пандемията на коронавируса, както и потребителските навици и предпочитания през този период, пише Phocuswire.

Лора-Мари Аренс, ръководител на вертикалното търсене на пътешествия в Google за Азиатско-Тихоокеанския регион, отбеляза на онлайн конференцията WebinTravel Travel, че броят на търсенията, свързани с пътувания, е спаднал до една трета от нормалното ниво през март и април. В май месец обаче, вече има положителна тенденция.

Според Аренс, вътрешно проучване на Google през юли установява, че 84% от търсенията са били за затваряне на граници, забрани за пътуване и изисквания за влизане. Втората тенденция се отнася до здравето и безопасността: през август Google проведе проучване, което показва, че рискът от заразяване с вируса остава критичен фактор при планирането и желанието за пътуване.

Последицата от тази тенденция е рязкото нарастване на търсенето на вътрешния туризъм, което беше отбелязано от много анализатори през последните шест месеца. В същото време потребителите в много случаи избират по-малко натоварени дестинации на вътрешния пазар. Почти една трета от потребителите планират да пътуват вътре в страната си през следващите шест месеца, според проучване на Google през август 2020 г. В същото време по-малко от 10% декларират готовността си да заминат в чужбина през следващите шест месеца, дори ако бъдат премахнати ограниченията за пътуване.

Друга тенденция, отбелязана от представител на Google, е по-динамично възстановяване на пазара на краткосрочните наеми в сравнение с други места за настаняване.

„Краткосрочните наеми по време на ваканция се възприемат като по-безопасна възможност за настаняване, тъй като в този случай е по-лесно да се спазва правилото за социална дистанция и можете да контролирате собственото си хранене“, каза Аренс. Има обаче изключения от това правило. По-специално, само 12% от китайските потребители смятат, че споделянето на дома е по-безопасно. Останалите предпочитат хотелско настаняване.

Освен това през последните месеци Google усъвършенства интерфейса на своите приложения за пътуване, за да се съсредоточи върху политиките за анулиране за хотели, авиокомпании и други доставчици на туристически услуги.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]