fbpx

Проучване: Германците планират по-малко пътувания и почивки през 2020 г.

Тази година германците планират по-малко почивки и пътувания, поради въздействието на пандемията Covid-19, според потребителско проучване, което намалява надеждите за възстановяване на средиземноморските и черноморските дестинации.

Само около половината от германското население планира да предприеме ваканционно пътуване през тази година, докато 19% все още нямат планове, според представително проучване на 2500 души (на възраст 14-75 години), проведено от маркетинговата агенция FUR.

Една трета от германците все още не са сигурни къде да отидат

Първият процент е значително по-нисък от този през януари тази година, преди кризата, когато подобно проучване на FUR установи, че 72% от германските потребители „определено или вероятно“ планират да отидат на почивка тази година. През 2019 г. 78% от германското население е предприело ваканционно пътуване от поне пет дни, сочат данни на FUR.

Playa de Palma nach Start des Pilotprojekts

Последното проучване установи, че 30% от германците са решили къде искат да отидат на почивка. Германия беше топ дестинацията, много по-напред от Австрия, Италия, Испания, Холандия, Франция, Дания и Гърция. Други 15% искат да пътуват, но все още не са избрали дестинация. Релаксацията е топ мотивацията за почивка, последвана от плажната почивка.

Туроператорските ваканции остават популярни

Попитани за предпочитанията си за дестинация за почивка, две трети са казали, че дестинацията и настаняването трябва да имат най-добри хигиенни условия, докато 50% са казали, че възможността за бързо връщане, ако е необходимо, също е важна.

Tats Reisebürospiegel Mai englisch

Тези мнения се отразяват върху популярността на пакетните празници. Около половината от анкетираните предпочитат да пътуват с туроператор, който ще се грижи за клиентите в случай на спешни случаи. За разлика от тях около 43% ще организират сами пътуването и почивката си и ще използват индивидуален транспорт, предимно собствена кола. По отношение на настаняването, 41% от анкетираните искат да останат някъде, където ще имат малък контакт с други хора, докато 32% предпочитат дестинация, която вече познават.

Много немци не са във ваканционно настроение

Тези модели на търсене също са откроени в скорошно проучване на Yougov за информационна агенция DPA. То установи, че 35% от германците „изобщо не са във ваканционно настроение тази година“, а други 22% имат „смесени чувства“ относно отиването на почивка.

Плюсовете и минусите на по-малко туризъм

Кризата с Covid-19 би могла да има един положителен ефект: убиване на свръхтуризма. Близо една трета (29%) го намират за „положително“ или „много положително“, ако в тяхната дестинация има по-малко туризъм.

Източник: FUR

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.