fbpx

Как хотелите могат да излязат по-силни след кризата, използвайки цифрови технологии?

Вече няма човек, който да не знае и разбира влиянието, което COVID-19 оказва върху личния живот, бизнеса и в частност индустрията на туризма. В такава несигурна и предизвикателна ситуация обаче, хотелите не само трябва да са разумни, да обръщат голямо внимание на прозрачната и последователна комуникация с гостите, но и да разработят дългосрочна стратегия за реабилитиране на пазара и компенсиране на загубите, след като коронавирусната криза приключи.

Настоящата ситуация има огромно влияние върху ежедневните операции, но може да се разглежда и като възможност за преосмисляне на вътрешните процеси и за разглеждане на нови технологии, които могат да повлияят положително на бизнеса ви в дългосрочен план.

По време на криза професионалната и прозрачна комуникация е изключително важна. Много пътници се притесняват от ограниченията за пътуване. Затова хотелиерите трябва да останат свързани с гостите и да им показват съпричастност. Използвайте своите дигитални комуникационни канали като уебсайт, имейл и социални медии, за да информирате и да се уверите, че гостите ви се чувстват добре информирани.

Въпреки, че не е нужно да споделяте публично целия си кризисен план, се препоръчва да уведомите гостите си как ще давате приоритет на безопасността на служителите и гостите, каква е политиката за анулации с анулациите и промяна на дати, както и всички превантивни мерки на вашия хотелски бизнес. Сега, но и извън коронавирусната криза, хотелите трябва да прилагат комуникационна стратегия, която създава трайно, лично преживяване през цялото пътуване на гостите и което предоставя правилното послание в точния момент.

Както след други кризи, ние със сигурност ще видим ефект на ръст веднага щом коронавирусната криза е преодоляна. След забраните за пътуване, комендантските часове и „социалното дистанциране“, необходимостта от пътуване ще се увеличи значително. За да се възползват максимално от този потенциал и да излязат от него по-силни, хотелите трябва да използват настоящата ситуация за оптимизиране на вътрешните процедури и нови технологии, които им помагат да получат конкурентно предимство в дългосрочен план.

По време на криза е неизбежно хотелиерите да претърпят спад в приходите и да бъдат принудени да намалят разходите си в различни области. Когато обаче търсенето започне да се възстановява, е време да се направят мъдри инвестиции. Стратегическите дигитални инструменти, които повишават оперативната ефективност, спестяват разходи в дългосрочен план и генерират допълнителни приходи, трябва да бъдат в списъка с приоритети на бъдещите хотелиери.

По време на такова несигурно време, хотелите трябва да продължават да поддържат комуникация със своите клиенти. Те ще оценят доброто отношение и ще запомнят вашия хотел и услугата ви по най-добрия начин. За да се възстановят от криза като тази и да се възползват максимално от ефекта на догонването, хотелиерите трябва да използват това време за оценка на нови инструменти, които предлагат най-стратегическата полза за техния бизнес. Получаването на нови конкурентни предимства може да укрепи пазарните позиции и със сигурност ще се изплати в дългосрочен план.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]