fbpx

Скок в негативните онлайн отзиви на хотелите по време на Covid-19

Lodging Interactive е агенция, предлагаща пълен набор от услуги в сферата на дигиталния маркетинг, социалните медии и управлението на онлайн репутация. Тъй като главно обслужва хотелиерската индустрия, от компанията споделиха своите наблюдения, че негативните отзиви на гости рязко са се покачили в следствие на пандемията причинена от коронавируса.

Основателят и главен директор на компанията DJ Vallauri заяви: “След като летните ваканции стартираха наново, счетохме, че данните от отзивите на гостите, които са на разположение за хотелските управители чрез нашите услуги, ще са от полза. Разгледахме 100 места за настаняване на наши клиенти от хотелиерския бранш, които бяха отворени през месец юни, и открихме, че данните съдържат неприятна информация.“

При сравняване на отзивите от април 2020 до май включително, с предходните три месеца, данните сочат покачване с 10,2%, на негативните отзиви на гостите и спад от 12,1% в позитивните. Процентът на гостите с неутрално мнение също се е увеличил с 1,9%.

commingle review sentiment jan to mar 2020 Скок в негативните онлайн отзиви на хотелите по време на Covid-19
Януари-Март 2020
commingle review sentiment apr to jun 2020 600x455 1 Скок в негативните онлайн отзиви на хотелите по време на Covid-19
Април- Юни 2020


DJ Vallauri добавя, че въпреки драстичният спад в положителните отзиви, не е напълно обезкуражен, тъй като негативните мнения са насочени главно към области, които могат лесно да бъдат подобрени. Гостите са обнадеждавани с чист и безопасен престой, което в следствие повишава техните очаквания.

Според данните, негативите са съсредоточени върху чистотата на хотелите и всичко свързано с COVID-19. Сред най-често срещаните оплаквания са:

  • Ограничените услуги от почистващия персонал
  • Ограничения брой услуги и места на разположение за гостите
  • Премахването на кафемашини от стаите
  • Не се налагат мерките за социално дистанциране на гостите и персонала
  • Подвеждането на гостите относно предлагащата се закуска
  • Ниските стандарти на чистота, които не съответстват с предварително направените обещания  

Също така е важно да се отбележи, че гостите стават все “по-гласни” относно хотелите, които не изпълняват дадените обещания за чистота в отговор на пандемията. Хотелиерите трябва да са наясно, че непрекъснато се правят усилия за дискредитиране на това как самите те се справят с чистотата.

Скорошен репортаж на Inside Edition засне как три хотела в Ню Йорк не подменят старите чаршафи с нови при освобождаване на стаите. Във връзка с това, Vallauri отбеляза, че подобно съдържание може да повлияе негативно на възстановяването на индустрията.

Гледайте цялото видеото тук: https://youtu.be/ltBrCJC5BNI

Източник: lodginginteractive.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]