fbpx

Съвети: Как да осигурим безопасен фитнес в хотела по време на Covid?

С идването на лятото и отварянето на границите на някои страни, пътуването бавно ще започне да се възстановява. Хотелите носят отговорност за осигуряване на чистота в стаите, общите части и фитнес центровете.

Въпреки че зависи от гостите, дали ще желаят да използват услуги като фитнес центрове, има допълнителни предпазни мерки, които хотелите трябва да предложат на клиентите си, които не желаят да губят спортна форма по време на престоя си. Често хората дават приоритет на допълнителните удобства и услуги. Ето защо е важно фитнес залите в хотелите да продължат да работят, следвайки новите стандарти и мерки.

Фитнес залите обикновено са по-препълнени от другите пространства в хотела, което означава, че “дълбокото” и качествено почистване, социалната дистанция и заетостта са от най-голямо значение. Трябва да се очертае ясен план с персонала за почистване на фитнес-уредите в помещението, в идеалния случай след всяка употреба и с неабразивни почистващи препарати, за да се избегне корозия на оборудването.

Ето и няколко съвета за поддържане на фитнес-залата във вашия хотел:

1. Гостите трябва да бъдат инструктирани да следват традиционния фитнес етикет, да забърсват уредите след употреба с осигурените почистващи материали (дезинфектант, кърпички) в залата.

2. Цялото оборудване, кардио и силовите уреди трябва да са на разстояние поне 2 метра – ако не могат да бъдат преместени, хотелите трябва да залепят знак „Не се използва“, за да се гарантира, че всички гости са на разстояние, докато тренират.

3. Трябва да има политика за социална дистанция в съблекалните.

4. Засега сауните и парните бани трябва да останат затворени.

5. Броят на гостите, използващи фитнес залите по едно и също време трябва да бъде ограничен, като на вратата трябва да има знак за максималния брой хора. Друга опция е график, като гостите могат да се записват на рецепция или чрез мобилно приложение.

Хотелите трябва да прилагат тези насоки за фитнес залите, както и в другите общи части, за да гарантират безопасността на гостите. Част от местата за настаняване приемат новите мерки за дезинфекция и хигиена като маркетингов инструмент. Нашето мнение е, че почистването конкретно в помещенията на хотелите, в които има струпване на хора и чест допир с оборудване, уреди или повърхности, трябва да подлежи на строг контрол.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]