fbpx

Проучване: Германците поставят безопасността на първо място при избор на дестинация

Германците все още искат да отидат на почивка в чужбина през тази година, въпреки пандемията на коронавирус, но ще поставят безопасността на първо място при избора на дестинация, средствата за пътуване и вида на настаняването, показа задълбочено ново проучване.

За пореден път германците се радват на своята репутация на световни шампиони по пътувания, според световно проучване за „пътуване във времена на корона“ (travel in times of corona) на маркетинговите изследователи IPK International с участието на ITB Berlin на 18 основни пазари.

Това установи, че желанието на германците да пътуват в чужбина е значително по-голямо, отколкото в повечето други страни. Съществуват обаче големи разлики във вида на пътуването и дестинацията, докато анкетираните също отдават голямо значение на мерките, предназначени да намалят риска от инфекция.

Повече от 70% от германците, които искат да пътуват в чужбина, все още планират да го направят по време на пандемията, установи проучването. Това е значително по-висок процент, отколкото за други европейски пазари. Почти 20% от анкетираните мислят да пътуват само в рамките на Германия, а 10% ще се справят без пътуване напълно по време на пандемията на Covid-19 поради рискове за здравето.

Значителното за туристическите компании и дестинации е, че повече от 80% от германците, които искат да пътуват в чужбина по време на Covid-19, искат да отидат на почивка тази година. Предпочитаната им дестинация е Испания (с Канарските острови на първо място), следвана от Италия, Франция и Австрия. В момента германците също имат над среден интерес в Швейцария, Гърция, Хърватия и Дания, но интересът към дестинации извън Европа все още е под средния.

Попитани за мнението си за рисковете от инфекция с коронавирус в различни дестинации, германците виждат собствената си страна като най-безопасната дестинация, следвана от съседните страни Швейцария, Дания, Холандия и Австрия. По отношение на дестинациите на дълги разстояния, Южна Корея, Сингапур и Обединените емирства са на първо място в класацията за безопасност.

Въпреки тези като цяло положителни възгледи за международните пътувания обаче, по-голямата част от германците (85%) не са лишени от страх, както в други страни, а повечето хора (80%) смятат пътуването за допълнителен риск от заразяване. Ето защо мерките, които увеличават усещането за безопасност, са от голямо значение за спечелването на потенциални пътници като клиенти. Има много силна подкрепа (90%) за социално дистанциране, например в обществения транспорт, ресторантите и в самолетите. Защитата на устата и носа и общото спазване на хигиенните разпоредби също се считат за съществени. IPK International планира последващи проучвания на тенденциите на търсенето на 18 международни пазара през септември.

Източник: www.fvw.de

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]