fbpx

Лидерите на IHG и Accor за дългосрочните стратегии на европейските хотели

Хотелският сектор е изключително изобретателен, а IHG и Accor имат смели идеи да се възползват от това, което се очертава да бъде предимно летен вътрешен сезон. Две от най-големите световни хотелски групи не са развълнувани от очаквания спад в международните пътувания: това ще бъде „уникално“ лято за Европа. Въпреки факта, че 40 държави започват да отварят наново с различни темпове в цяла Европа, IHG и Accor твърдят, че имат ясни стратегии за възстановяване.

„Много интересно време е“, призна Карин Шепърд, старши вицепрезидент на IHG и управляващ директор на IHG Европа, „особено когато става въпрос за прогнозиране на това как ще се оформи възстановяването.“ Тя каза, че IHG са определили основните стъпки, които ще предприемат, включително това, че вътрешното възстановяване ще настъпи преди международното, имайки предвид, че правителствата насърчават пътуващите да пътуват у дома. „Всички наблюдаваме ранните показатели. Вижте онлайн търсенията – хората първо търсят у дома. Добър пример е Полша. Гданск имаше здрави нива на заетост през уикенда.“

„Всички откриваме нови дестинации пред прага си. И всички сме силно взаимосвързани. Само на кола разстояние сме до другите страни. Това е регион, който не може да бъде по-разнообразен.” И подобно на блокбастър филм, хората са на ръба на столовете си, докато очакват кулминацията – кои държави ще отворят първо. „Има ограничено търсене от онези, които обикновено пътуват международно, което се преразглежда за Европа“, отбеляза Шеппард. „Може да отнеме известно време, преди да наблюдаваме пътувания между границите, но хората нямат търпение да видят къде ще могат да отидат. Виждам го тук във Великобритания, където чакаме с нетърпение да разберем къде можем да си прекараме летните ваканции след облекчаване на правилата за карантина.“

Главният изпълнителен директор на Accor за Европа Франк Гервайс не прави нищо по-различно от IHG. „Това лято ще бъде уникално. Хората не са планирали да отидат в чужбина… а ние ще се възползваме максимално от това.” Макар Marriott да предупреждава, че липсата на бизнес от САЩ и Китай може да навреди на възстановяването им, Гервайс е оптимист за Европа, въпреки очакваните закъснения при завръщането от дълги полети. „Европа не е страна, това е голям континент“, каза той. „Това, в което се убедихме, е, че самата Европа има силен потенциал за отдих и бизнес. През 2019 г. близо 90 процента от нашия бизнес беше европейски. Говорим много за американските и китайските посетители, но наистина повечето пристигащи идват от Европа.”

Двамата обсъдиха и въпроса за това как техните места за настаняване планират да се справят с по-строгите протоколи за почистване.

Шеппард за IHG заяви, че вече е потвърдено, че безопасността, комфортът и увереността ще бъдат важни за придвижването на хората отново и че работата, извършена от големи световни вериги, помага да се повлияят правителствата и да се гарантира, че има ясна структурна рамка. Тя изтъкна, че това е от полза за цялата индустрия, тъй като по-малките хотели могат да се възползват от насоките – както демонстрира новата британска схема Good to Go. „Трябва да покажем, че е безопасно да излезем отново и да изучаваме“, каза Шепърд.

Гервайс каза, че не може да се съгласи повече, като отбеляза, че клиентите ще очакват чисти хотели за години напред. Той дори смята, че Accor може да „превърне ограничението в актив“ в битката срещу сектора за ваканционни наеми. „Ще намерите чисти и безопасни хотели. Това е красотата на нашата индустрия и трябва да имаме нула, нула, нула съмнение за това. Но също така трябва да спазваме онзи грижовен подход, онази топлина. Трябва да се преоткрием заедно.“

Много от строгите мерки за по-чисто бъдеще, обаче, временно заличават удобствата, които хората очакват от луксозни имоти. Как да се запази този елемент на лукс в хотели от по-висок клас, в първите дни на социално дистанциране? Гервайс каза, че Accor няма друг избор, освен да се съобрази, но ще работи по дизайнерските елементи, за да смекчи подхода. “Каквато и да е марката, ще намерите тези елементи на безопасност. Но начинът, по който го преживявате, ще остане различен. Начинът, по който прилагаме стандартите на марката, ще бъде различен. Начинът, по който персонализирате пътуването, ще стане по-важен. Това, че прилагате някои протоколи, не значи, че пътуването ви трябва да е лошо и грозно.”

Междувременно Шепърд заяви, че има и други възможности за излизане от кризата. IHG видя инвеститорите да подписват 104 глобални сделки през първото тримесечие и че повече независими вероятно биха искали да се присъединят в бъдеще, за да търсят повече сигурност.  Гервайс междувременно заяви, че хотелите ще могат да се преоткрият, за да се погрижат по-добре за местните общности и да включат социални центрове.

“Това е предизвикателна ера, но ние сме оптимисти, устойчиви и има голяма надежда за това възстановяване”, завърши той.

Източник: skift.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]