fbpx

Колко са важни онлайн отзивите за хотелиерството?

Отзивите на гостите относно опитът и преживяването им в даден хотел са изключително важни за развитието на организацията.

Вече има тенденция клиентите да правят собствено проучване онлайн преди да резервират хотел, ресторант или друга услуга или да закупят продукт. Тези проучвания онлайн вслючват именно отзиви от предишни потребители и влияят силно на мнението на купувача относно продукта, услугата и дори за компанията.

Ако една компания желае да получава положителни отзиви от клиентите си, то тя трябва да се научи да ги иска. Също така трябва да се следват две много важни изисквания. От една страна е нужно да се преценява дали клиентът е склонен да остави коментар и от друга да е гарантирано качеството на продукта или услугата.

Клиентите, които оставят коментари се делят на две категории: тези, които сами решават да изкажат мнение и тези, които са склонни да го направят ако бъдат помолени и подсетени. Все пак трябва да сте сигурни, който ще оставят за вас ще бъде позитивен. Единствения начин да гарантирате това е като им предоставите приятно изживяване и грижа.

Важно е, ако искате отзивите на госите ви да са положителни, всички участващи в организацията да осъзнаят, че са част от това, което се оценява. Всички трябва да вършат работата си, така че да осигурят на клиента качество, почивка и разнообразие, за което той да пише.

Отговорно следене на служителите при осигуряването на качествен престой е важна част от създаването на добро мнение. Дори служителите, които не работят директно с клиентите имат място в тяхното преживяване. В тази „задкулистна“ роля, работата им директно влияе върху опита на клиента, дори те никога да не са го виждали.

Ако компаниите искат клиентите им да се връщат, да говорят положително за тях или като цяло искат добър отзив, независимо дали е публикуван или не, то те трябва да се уверят, че целият екип разбира, че това е обща цел.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]