fbpx

Грешки в социалните медии, които хотелите трябва да избягват

Преди да зачеркнете социалните медии като неефективни, преразгледайте стратегията си, особено сега. Днес социалните медии са безценен инструмент в арсенала на хотелите, тъй като улесняват незабавната обратна връзка и връзката с потенциалните гости. И все пак не е необичайно да чуете собствениците или мениджърите на места за настаняване да казват, че социалните медии са неефективни за тях. Правите ли една от често срещаните грешки по-долу? Преди да се откажете от този канал за продажби, връзка с клиентите и възможност да доизграждане на бранда, отстранете тези проблеми и преоценете ефективността си в социалните медии.

Липса на активност

Ако смятате, че социалните медии не са подходящи за вашата демография, грешите. Често срещано е погрешното схващане, че социалните медии са само за тийнейджъри и хора с технически познания. Социалните медии са проникнали във всички слоеве на нашето общество. Ако успеете да съставите ефективна стратегия за социални медии, ще имате надмощие над вашите конкуренти.

Забавяне на отговорите

Маркетингът в социалните медии е предназначен да бъде социален. Това го прави толкова мощен и ефективен. Мислете за това по-скоро като инструмент за изграждане на взаимоотношения, отколкото като платформа за директни продажби. Искате да останете ангажирани на всяка платформа, на която присъствате. Това означава да следите за коментари, въпроси и съобщения в публични и частни публикации на всяка отделна платформа. Отговорете възможно най-бързо, в идеалния случай след пет часа или по-малко, но винаги в рамките на 24 часа и възможно най-задълбочено. Не пренебрегвайте или изтривайте отрицателни коментари – адресирайте ги.

Не се използват качествени изображения и видеоклипове

Никъде една богата и добра визуална картина не е по-важна отколкото в социалните медии. От голямо значение е хотелите да публикуват изображения и видеоклипове с максимално най-високо качество и категорично да избягват постване на такива с ниска разделителна способност.

Липсва призив за действие

Вашата стратегия и ангажираните потенциални гости са пропилени усилия, ако не дадете ясна посока, по-известно още като призив за действие. Как те резервират или виждат повече за вашата услуга? Опитайте се да направите пътя до покупката лесен и ясен с добавяне на бутони и връзки. Всички социални канали имат бутони за използване в публикациите – уверете се, че ги използвате.

Непълни и остарели профили

Вашето красиво съдържание няма има нужната полза, ако информацията за хотела е по-малко привлекателна или още по-лошо – непълна. Всички елементи на вашите страници в социалните медии имат своята цел – публикациите вдъхновяват, рецензиите утвърждават доверие, услугите осигуряват бърза обиколка на мястото за настаняване, информация за контакт и др. Всеки елемент трябва да бъде попълнен, тъй като само когато всички те се съберат може да се постигне нужния резултат.

Използване на твърде много канали за социални медии

Тествайте всички канали за социални медии, но ако някоя от мрежите стане твърде трудна за управление или не генерира ангажимента, който очаквате, бъдете умни и ги елиминирайте от стратегията си.

Неправилно индетифициране на целевата аудитория

Разбирането коя е целевата аудитория на хотела е от решаващо значение за успеха в социалните медии. Важно е да създадете профил на госта и да установите тяхните интереси и предпочитания за пътуване.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]