fbpx

Голямото почистване: силата да рекламираш стандартите за общественото здраве в хотелите

Предстои светло и лъскаво бъдеще за хотелиерската индустрия. Бъдеще, в което всичко е полирано и дезинфекцирано до „стерилен блясък“. Бъдеще, породено от липсата на широка 24-каратова усмивка, с която персоналът в хотелите посреща гостите си. Именно това е и причинатата  безконтактната форма на комуникация да се заеме със задачата да накара гостите на хотелите да се почувстват специални, въпреки маските и социалното дистанциране.

Факт е, че забавлението през 2020г. придобива изцяло ново измерение, тъй като приоритет на ваканционните дестинации става разбиването на всякакъв вид страхове и тревоги свързани със здравето и хигиената. Тази статия ще ви запознае в повече детайли как да напреднете в това отношение.

Пълна сигурност за гостите на хотела

Законите, разпоредбите и желанието за самосъхранение налагат гостите да носят маски за лице и да използват гел за дезинфекция по време на пандемията. Докато това продължава да бъде факт, хотелите ще бъдат принудени да намерят нови начини, с които да впечатляват посетителите си. Излагането на чек-листи и сертификати за почистване на достъпни и видими за потенциалните гости на хотела места, придава усещането, че стандартите за чистота се поддържат на високо ниво. Също така, партньорствата с лидерите в бранша, приложените технологични решения и различните иновации служат като доказателство, че хотелът ви полага допълнителни грижи за благосъстоянието на гостите си.

Уверете се, че местния район е чист

Ако се налага да вземете участие в дейностите, касаещи местната общност, за да гарантирате, че районът е чист и безопасен – направете го. Подавайки ръка там, където е необходимо, в подкрепа на съседите и околната среда, допринася към имиджа на компанията и към това как тя ще бъде възприета от останалите. Също така, по този начин запазвате сигурността както на гостите, така и на персонала. В много от случаите, подобни грижи изискват в пъти по-малко усилия, отколкото изглежда първоначално. В крайна сметка няма как изцяло да контролирате околните, но изграждането на отношения, основани на добрата воля, показва, че oценявате другите и улеснява получаването на доверието им. Хубаво е да споделяте подобен тип дейности през онлайн платформите, за да покажете, че допринасяте за здравето на общността.

Погрижете се за персонала на хотела

Не всичко опира до ръкавици и дезинфектанти. Уверете се, че персоналът е достатъчно запознат с наложените хигиенни мерки и стандарти на обслужване. Бъдещето на хотелиерството, също така,  зависи и от устойчивия начин на мислене. В това число спада и позитивният подход, който би могъл и трябва да бъде подсилен от бизнес ценностите на компанията. Дори и най-самодисциплинираният персонал се нуждае от допълнително насърчение, което следва да даде положителен резултат. Вътрешната комуникация допринася за поддържане на общуването на ниво, където грижата един за друг, както и вземането под внимание на всеки един потенциален застрашаващ здравето риск, са от изключително значение.

Нужен е план в отговор на COVID-19

Още преди  да пристигнат гостите е добре да бъдат изяснени всички подробности по отношение на предпазните мерки, свързани със здравето. Това може да бъде осъществено с помощта на ефективна комуникация през уебсайта на хотела или изготвяйки персонализирани съобщения чрез приложения, разработени за тази цел. Съществено важно  е да включите информация относно политиката за анулиране на резервации, в случай че това има вероятност да се наложи. Следващата стъпка, която би спомогнала за предотвратяването на потенциални проблеми, свързани със здравето, е използването на приложения, чрез които се получават  текущи съобщения от гостите в хотела. Важно е гостите да бъдат запознати с всички приложения, които хотелът предлага и използва, за да могат да се възползват максимално от тях преди, по време и след самия престой.

Изявете се публично

Никога досега не се е отдавало толкова голямо значение на това да направите усилията, които полагате за чистотата и здравеопазването, публично известни. Представете сертификатите за чистота, които притежавате, най-вече онлайн. Запознаването на бъдещите ви гости със степента на чистота в хотела, гарантира успешното извършване на резервацията. Постоянната и ясна индикация за нивото на чистота и грижа, която полагате за гостите, последвано от положителни отзиви, ще ви даде предимство пред конкуренцията. Имайки това предвид, също толкова добра идея е да изведете отговорниците за тази дейност на преден план, правейки ги публично достъпни онлайн.

Сега е идеалният момент да се фокусирате върху общественото здраве и чистота, правейки ги център на вниманието. Това спомага за изграждането на доверие сред клиентите и за надвишаването на техните очаквания. Доволните клиенти гарантират повторно завръщане и успеха на компанията в дългосрочен план. При всички положения, ефективната комуникация е ключова в процеса на изграждане на доверие, предоставяйки обстановка „без вируси“.

Платформата ,,TrustYou“

TrustYou е най-голямата платформа за отзиви, която позволява на хотелиерите да вземат решения, да стимулират по-голям брой резервации и да подобрят услугите, които предлагат. По време на всяка фаза от престоя на гостите, управниците могат изцяло да се възползват от обратната връзка на почиващите и съответно да се фокусират върху слабите си места, които налагат подобрения. Доказано е, че отзивите от гости влияят с 95% върху решението дали да бъде направена резервация или не. В този ред на мисли, платформата включва стотици милиони хотелски рецензии, анкети и публикации от социалните мрежи на повече от 500 000 хотела по целия свят. Към тази статистика спадат и отзивите публикувани в туристически сайтове като Гугъл и Каяк.

Източник: www.trustyou.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]