fbpx

Видео маркетингa и защо е толкова важен за хотелиерството

Както ви обещахме в предишна наша публикация (4 дигитални маркетингови стратегии за хотели, с които да спечелите повече директни резрвации) днес ще обърнем внимание на видео маркетинга.

Видео маркетинга е сред основните инструменти за успешна хотелска реклама. Живеем във време,в което масово потребителите намират четенето за „трудно“. Те са твърде нетърпеливи да получат информацията и я искат на момента. Видео съдържанието се възприема от мозъка около 60 000 пъти по-бързо отколкото текстовото. Разбира се текстовото съдържание все още е важно за маркетинговата стратегия, но е нужно хотелиерите да се адаптират към постоянно променящите се нужди и поведения на потребителите. Ето защо всеки хотел или място за настаняване се нуждае от добра стратегия за видео маркетинг. Това дава възможност всеки собственик или мениджър, да представи своя обект в най-добра светлина, да позволи на потребителите да усетят емоциите и да се чувстват развълнувани още преди да са посетили мястото.

Има различни калкулации и предположения какъв е процента на видео клиповете от общия трафик на интернет. Ние няма да се ангажираме с точни цифри, но всички проучвания показват резултати между 60% и 80%, с тенденция процентите да се увеличават с бързи темпове. Ако тези цифри все още не са ви убедили, че имате спешна нужда от видео маркетингова стратегия, тогава ще продължим със статистиката. Ето малко данни на GuestRevu:

– 52% от потребителите гледат видеоклипове, когато мислят какъв тип пътуване биха искали да предприемат
– 65% гледат видеоклипове при избора на дестинация
– 54% гледат видеоклипове, когато решават в кой хотел да отседнат
– 66% от потребителите гледат видеоклипове, когато мислят за пътуване

Има няколко основни правила,които трябва да се спазват при изготвяне на видео маркетинг. Ще изброим някои от тях, които смятаме,че са със задължителен характер:

-Високо качество на клипа
-Впечатляващо интро- първите няколко секунди от клипа са най-важни, от тях зависи дали вниманието на потребителя ще бъде привлечено, за да остане във видеото до края му.
-Набележете най-привлекателните места във вашия хотел, които си струва да бъдат заснети, местата, които ще накарат потребителите да почувстват мястото.

Видео маркетингът със сигурност помага на хотелиерството като цяло. Той дава възможност на индустрията да се свърже истински с клиента и това може да доведе до голяма промяна. Излизането на по-лично ниво в комуникацията с потребителите е един от най-добрите начини да спечелите доверието им. Като финал на днешния материал ще споделим някои добри практики, свързани с видео маркетинга.

Kalima Resort and Spa: https://www.youtube.com/watch?v=A-yYTkfrHR0

Eden Estate- https://www.youtube.com/watch?v=8gy2Af3tNgA

Agrovela Hotel- https://www.youtube.com/watch?v=_gYiUBwFY-0

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.