fbpx

Експерти:Избягвайте промоционални съобщения в социалните мрежи сега, бъдете полезни

Понастоящем хотелите трябва да поддържат комуникацията си в социалните медии, като предлагат полезни решения и съвети, а не промоционални съобщения, заяви експертът по социалните медии Уил Франсис, говорейки по време на виртуалния уеб семинар на The Caterer.

Франсис предложи на бизнеса да комуникира и обсъжда какво прави, за да подкрепи например своя персонал и общността и да помогне за облекчаване на страха и тревогата на хората, с леко и позитивно съдържание. Той даде примера на Lego, които ежедневно задават на своите последователи „предизвикателства“ чрез социалните мрежи.

„В момента всички имаме нужда от лекота, позитивизъм и нашите образователни и развлекателни нужди са готови да бъдат запълнени“, каза той. „Сега не е време за промоционални съобщения.“

Уебинарът демонстрира как Франсис привлича вниманието на присъстващите чрез теми, включително рекламата в социалните медии и нуждата да бъде изведена на следващото ниво, влиянието на инфлуенсърите и тенденциите в социалните медии, докато Шахла Асиф от дигиталната и брандинг агенция Creative Unblock представи как да се комуникира с клиенти по време на криза. Тя се съгласи с Франсис, че сега е моментът да се създава качествено съдържание и да предлагате решения на настоящата ситуация, като добави, че бизнеса трябва да се „настрои да стане лидер в туристическата индустрия и по този начин да подобрите опита на клиентите си“.

Редакторът на The Caterer Крис Гам добави: „Засега пътуващите могат да се ангажират с вашия бранд единстветно онлайн, затова е много важно да останете видими чрез социалните медии, където можете да предлагате подкрепа и взаимодействие на настоящи и бъдещи гости. “

The Caterer

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]