fbpx

5 причини защо много от хотелите все още не прилагат чатботове

Съобщенията и бързите мобилни връзки означават, че всички ние сме свикнали да общуваме „точно тук, в момента“. За хотелиерите и управителите на места за настаняване, които не искат да харчат много пари и време, отговаряйки на повтарящи се въпроси, чатботовете са незаменими. Въпреки това много хотели продължават да се колебаят дали да предприемат стъпката.

Защо индустрията на гостоприемството се нуждае от чатботове?

Малко са индустриите, които разчитат на информация в такива обеми, колкото туризма и гостоприемството. Информацията задвижва пътуването на гостите от край до край: от момента, в който се оглеждат за нови дестинации до момента, в който напускат вратите на хотела. Гостите искат отговори в реално време на техните въпроси както в работно време на хотела, така и извън него.

Тази потребност от информация продължи да нараства по време пандемията. Пътуването стана много по-несигурно и гостите искат да бъдат уверени, че ще бъдат в безопасност и знаят какво да очакват. За да посрещнете тази потребност по ефикасен начин, чатбот съобщенията се превърнаха в задължителен компонент. Благодарение на съобщенията и бързите мобилни връзки на прости и ясни въпроси може да се отговаря 24/7, през всичките 365 дни в годината.

Ако чатботовете са толкова полезни, защо хотелите не ги прилагат масово в момента?

Въпреки че всичко това звучи много убедително, все пак има някои резерви по отношение на реализациите. Ето и някои от основните аргументи защо хотелите все още не прилагат масово чатботовете:

“Ние сме луксозен хотел, чатботовете не отговарят на нашите стандарти” – Всъщност луксозните хотели трябва да бъдат първите, които да инсталират чатбот, тъй като те трябва да заемат водеща роля в иновациите и да бъдат пример за подражание на други хотели.

“Гостоприемството е свързано с личен контакт” – Всички отговори на бота са персонализируеми, така че да могат да отговарят точно така, както искате: официално, хумористично и др. Докато преди служителите на рецепция бяха заети да отговарят на прости и повтарящи се въпроси, сега те ще имат време да се освободят, за да поздравят и обърнат внимание на проблемите на гостите.

“Няма достатъчно време” – Внедряването на чатбот не трябва да е дългосрочен проект. Например чатботът Experience Automation се предлага с предварително пълна база данни от знания, така че веднага имате на разположение над хиляда въпроси и отговори. Събирайки информацията онлайн и използвайки персонализиращи отговори, чатбота е готов да стартира, веднага след като бъде активиран.

“Информацията е разпръсната” – много хотелиери разполагат с информация, разпръсната по различни отдели и често има несъответствия между това, което казва единият отдел и другия. Наличието на база с информация ще помогне да се централизират всички данни, така че целият екип и чатбот да могат да споделят правилната информация.

“Как се интегрира това в операциите?” – Инсталирането само на чатбот разбира се не е достатъчно. Трябва да сте сигурни, че всички заявки на гости, минаващи през вашия бот, се обработват и не се губят.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]