fbpx

STR: Рекорден брой нови хотели в Европа през 2021 година

Очаква се броят на новите хотели в Европа да достигне рекордно високо ниво през 2021 г., като оценката е за повече от 100,00 нови стаи за годината, според данни и анализ на STR, които ще бъдат представени на Международния форум за инвестиции в хотелиерството тази седмица (IHIF) в Берлин.

Повече от 50 000 стаи са отворени досега през 2021 г., което вече е повече от цялата 2020 г., а очакваните отваряния за остатъка от годината ще нараснат до общо над 100 000. Този ръст отразява забавения процес на откриване на нови хотели през 2020 г. и отмяната на планираните проекти до момента.

Темпът на отваряне на нови обекти не се очаква да се забави значително през 2022 г., като се очакват още нови100 000 стаи. Предишният връх в Европа за дойде през 2019 г. със 74 852 стаи.

14 STR: Рекорден брой нови хотели в Европа през 2021 година

Пандемията доведе до много отлагания на нови хотелски проекти, но много инвеститори все още разчитат на устойчивостта на сектора“, каза Робин Росман, управляващ директор на STR. „Въпреки че въздействието на този приток на предлагане, разбира се, ще варира в зависимост от пазара, ще има още по -голяма конкуренция за имоти, които са преодолели пандемията и се надяват да постигнат значителни нива на възстановяване през следващите години.”

В допълнение към промените в предлагането, презентацията на IHIF на Росман на 1 септември ще обхване динамиката на търсенето за бизнес пътуванията и тези с цел ваканция, както и последните прогнози за индустрията.

STR предоставя сравнителни данни, анализи и пазарна информация за глобалните сектори на гостоприемството. Основана през 1985 г., STR поддържа присъствие в 15 държави с корпоративна централа в Хендерсънвил, Тенеси, международна централа в Лондон и азиатско -тихоокеанска централа в Сингапур. STR беше придобит през октомври 2019 г. от CoStar Group, Inc., водещият доставчик на информация за търговски недвижими имоти, анализи и онлайн пазари.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]