fbpx

Първият в България хотел от луксозния бранд на Accor Pullman отваря врати през 2023 година

До 2023 г. България ще има луксозна голф & спа дестинация с 5-звезден хотел Pullman, шампионско голф игрище, център с всички удобства, необходими за постоянно пребиваване, жилищни зони и ваканционни имоти. OKOL Lake Park е името на уникалния проект, който се намира само на 30 км югоизточно от София и само на 20 минути от един от най -големите ски курорти в България – Боровец и строителството му вече е в ход.

Accor, една от водещите хотелски вериги в Европа и света, ще открие първия си премиум 5-звезден хотел с марката Pullman в България като част от комплекса, който ще впечатли гостите със зашеметяваща гледка към Рила планина и язовир Искър. В момента се изгражда напълно нова инфраструктура с 22 км нови пътища, електричество, водоснабдяване, канализация и пречиствателни станции, които да доведат до този нов оазис близо до българската столица.

Природата и екологичното съзнание ще бъдат една от основните черти на комплекса. Заобиколен от красива природа, 230 декара паркови зони и 650 -декарно голф игрище в сърцето на OKOL Lake Park, Pullman Okol Golf Resort & Spa ще предложи изключително преживяване и първокласно обслужване на всеки гост. Хотелът ще разполага с 149 стаи от висок клас и 40 жилища с марка Pullman Living, заедно с 4 900 м2 луксозен СПА център на покрива и модерни фитнес съоръжения. Pullman Okol Golf Resort & Spa ще включва и атрактивна 1 900 m2 MICE (Meetings Incentive Conference and Events) зона с максимален капацитет за 500 души, ще предлага 2 ресторанта от световна класа и няколко други заведения за хранене на площ от 550 m2, вдъхновени от местните кухня.

okol lake park 1 Първият в България хотел от луксозния бранд на Accor Pullman отваря врати през 2023 година

„Accor вижда голям потенциал в България и това, което правим заедно с нашите партньори, е представянето на нови и иновативни продукти на пазара, водещи хотели във всяка от техните категории и дестинации. Ние сме ентусиазирани да допринесем за растежа на този обещаващ пазар със строеж на нови хотели, като първия Pullman Okol Golf Resort & Spa, който ще бъде истински промяна на играта на българския пазар и перфектната жилищна и развлекателна дестинация в близост до София. Радваме се да посрещнем първия си гост в Pullman в началото на 2023 г.“, каза Франк Рейл, вицепрезидент и ръководител на Accor Development за Източна Европа.

pulmann okol Първият в България хотел от луксозния бранд на Accor Pullman отваря врати през 2023 година

Разработеният на 3000 декара парк OKOL Lake Park ще включва и модерно голф игрище с 18 дупки, проектирано от Робин Хайзман от EGD. Това ще бъде първото в България, което ще получи акредитация за GEO, а откриването му също е планирано за началото на 2023 г. Разположено на 1000 метра над морското равнище на площ от 650 дка, голф игрището ще бъде допълнително допълнено с обширни съоръжения за тренировки и най-съвременна голф академия с участието на IMG Performance Studios.

Жителите и посетителите на OKOL Lake Park ще имат на разположение всички необходими удобства за целогодишно и ваканционно живеене, включително специализирани магазини за храни, медицински услуги, детска градина и училище до 7 клас, офис зона, лунапарк, спортен и приключенски център с повече от 30 активитета и др.

„Предизвикателствата, с които се сблъскваме всеки ден са част от този авангарден проект за България. OKOL Lake Park е за активни хора, които спортуват, играят голф, карат колело. Доказваме, че проект на толкова високо ниво може да се случи в България – вместо максимален TBA и уплътняване на пространствата в града, можем да предложим нова жизнена среда, по -далеч от града, мръсния въздух и шума, но близо до усещането за истинска свобода.” – каза Валентин Каназирев, капиталов инвеститор и визионер на OKOL Lake Park.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.