fbpx

Октомври 2021: 268 нови хотела отварят врати, топ 3 на най-очакваните проекти този месец

Октомври 2021 г. ще бъде натоварен месец за международната хотелиерска индустрия – 268 хотела и 50 512 стаи се очаква да бъдат пуснати в експлоатация, според изследване на tophotelprojects.

Северна Америка заема водещо място със 76 проекта и 14 069 стаи, които ще бъдат отворени, а APAC (Азиатско-тихоокеански регион) е на второ място благодарение на своите 73 хотела и 15 444 стаи. Европа завършва сред трите най -добри, като отчита 67 нови проекта и 10 442 стаи. От 268 нови хотела, които трябва да бъдат завършени, близо две трети (179) ще бъдат в сегмента с четири звезди. Останалата трета (89) ще попадне в категорията пет звезди.

thco openingsoct sep21 2003x1134 1 Октомври 2021: 268 нови хотела отварят врати, топ 3 на най-очакваните проекти този месец

Що се отнася до разбивките по държави, САЩ излизат напред с 58 проекта и 10 831 стаи, които наближават датата на стартиране. Китай заема второ място с 33 нови хотела и 7 096 стаи, следвани от ОАЕ с 15 нови хотела и 3934 ключа. ОАЕ обаче всъщност е домът на най – бързо развиващия се градски хотелски пазар в света, като Дубай очаква предстоящото стартиране на осем проекта и 2717 стаи. Следва Германия с 13 ново обекта и 1846 стаи, като се нарежда точно пред Великобритания с десет хотела и 1012 ключа.

Три от брандовете на Hilton заемат първите три места по отношение на нови проекти на хотелски вериги. Hilton Hotels & Resorts и Hilton Garden Inn ще увеличат предлагането си с по осем хотела, с 2977 нови стаи за първите и 1172 за вторите. DoubleTree by Hilton оформя топ 3, като допринася с шест хотела и 1225 ключа за световната сцена на гостоприемството.

Най – очакваните откривания на хотели този месец

В Тексас Aloft Fort Worth Trophy Club Town Center ще донесе вдъхновената от музиката lifestyle марка на Marriott International в северния край на този град. Хотелът със 132 стаи ще бъде част от разположената на 105 декара сграда Trophy Club, която ще включва луксозни жилища, търговски площи, офиси, апартаменти и зелени площи.

На Западното крайбрежие луксозната верига Four Seasons ще пусне най-новия си хотел в Калифорния, 85-стаен Four Seasons Resort and Residence Napa Valley. Гостите и собствениците могат да се възползват от три уникални F&B предложения, множество басейни, най-съвременния фитнес център и спа център от световна класа, включващ естествените геотермални води, уникални за региона Калистога.

От другата страна на света, в Катар, Zulal Destination Spa & Family Resort също ще започне да посреща гости съвсем скоро, още тази година. Този резорт със 120 стаи, разположен в северния край на страната, ще предложи на пътниците достъп до 1,2 км плажове с бял пясък. Комплексът ще бъде разделен на три зони, всяка от които ще обслужва отличителен целеви пазар и ще се отличава с впечатляващ набор от удобства, включително спа зони, търговски площи и заведения за хранене.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]