fbpx

Октомври 2021: 268 нови хотела отварят врати, топ 3 на най-очакваните проекти този месец

Октомври 2021 г. ще бъде натоварен месец за международната хотелиерска индустрия – 268 хотела и 50 512 стаи се очаква да бъдат пуснати в експлоатация, според изследване на tophotelprojects.

Северна Америка заема водещо място със 76 проекта и 14 069 стаи, които ще бъдат отворени, а APAC (Азиатско-тихоокеански регион) е на второ място благодарение на своите 73 хотела и 15 444 стаи. Европа завършва сред трите най -добри, като отчита 67 нови проекта и 10 442 стаи. От 268 нови хотела, които трябва да бъдат завършени, близо две трети (179) ще бъдат в сегмента с четири звезди. Останалата трета (89) ще попадне в категорията пет звезди.

thco openingsoct sep21 2003x1134 1 Октомври 2021: 268 нови хотела отварят врати, топ 3 на най-очакваните проекти този месец

Що се отнася до разбивките по държави, САЩ излизат напред с 58 проекта и 10 831 стаи, които наближават датата на стартиране. Китай заема второ място с 33 нови хотела и 7 096 стаи, следвани от ОАЕ с 15 нови хотела и 3934 ключа. ОАЕ обаче всъщност е домът на най – бързо развиващия се градски хотелски пазар в света, като Дубай очаква предстоящото стартиране на осем проекта и 2717 стаи. Следва Германия с 13 ново обекта и 1846 стаи, като се нарежда точно пред Великобритания с десет хотела и 1012 ключа.

Три от брандовете на Hilton заемат първите три места по отношение на нови проекти на хотелски вериги. Hilton Hotels & Resorts и Hilton Garden Inn ще увеличат предлагането си с по осем хотела, с 2977 нови стаи за първите и 1172 за вторите. DoubleTree by Hilton оформя топ 3, като допринася с шест хотела и 1225 ключа за световната сцена на гостоприемството.

Най – очакваните откривания на хотели този месец

В Тексас Aloft Fort Worth Trophy Club Town Center ще донесе вдъхновената от музиката lifestyle марка на Marriott International в северния край на този град. Хотелът със 132 стаи ще бъде част от разположената на 105 декара сграда Trophy Club, която ще включва луксозни жилища, търговски площи, офиси, апартаменти и зелени площи.

На Западното крайбрежие луксозната верига Four Seasons ще пусне най-новия си хотел в Калифорния, 85-стаен Four Seasons Resort and Residence Napa Valley. Гостите и собствениците могат да се възползват от три уникални F&B предложения, множество басейни, най-съвременния фитнес център и спа център от световна класа, включващ естествените геотермални води, уникални за региона Калистога.

От другата страна на света, в Катар, Zulal Destination Spa & Family Resort също ще започне да посреща гости съвсем скоро, още тази година. Този резорт със 120 стаи, разположен в северния край на страната, ще предложи на пътниците достъп до 1,2 км плажове с бял пясък. Комплексът ще бъде разделен на три зони, всяка от които ще обслужва отличителен целеви пазар и ще се отличава с впечатляващ набор от удобства, включително спа зони, търговски площи и заведения за хранене.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]