fbpx

Ноември 2021: 176 нови хотела по света, всички в 4 и 5-звездния сегмент

През ноември 2021 г. 176 четири- и петзвездни хотела ще отворят врати по целия свят, съобщават от tophotelnews. Проучването посочва кои региони ще регистрират най -голям растеж и разкрива някои от най – привлекателните хотели, които предстои да бъдат завършени.

Северна Америка оглавява списъка по региони с 61 хотела и 11 939 стаи, които ще влязат в експлоатация този месец. 48 от тези проекти ще бъдат отворени само в САЩ, което прави страната най-активния национален пазар за растеж. Европа заема второ място с 52 предстоящи откривания на хотели, които ще доведат до 8 260 нови стаи. Германия и Обединеното кралство са водещи тук, съотвено с 11 и 8 нови обекта, въпреки че последните са водещи по отношение на добавен брой стаи с 1449 ключа, срещу 1214 в Германия.

Азиатско-тихоокеанския регион също ще отбележи значителен ръст този месец – 34 хотела и 6811 стаи трябва да бъдат завършени през следващите дни. Може би не е изненадващо, че Китай е ключовият национален пазар тук, с 11 нови хотела, които допринасят за 2551 стаи за бързоразвиващата се сцена на гостоприемството.

Междувременно в Близкия изток 18 проекта са планирани да стартират през ноември, от които седем са в ОАЕ. Африка и Латинска Америка завършват списъка съотвено с девет и два с новооткрити хотели. От 176-те нови хотела 117 ще бъдат в категорията четири звезди, а останалите 59 принадлежат към петзвездния сегмент.

thco november openings 2021 2003x1134 1 Ноември 2021: 176 нови хотела по света, всички в 4 и 5-звездния сегмент

Несъмнено едно от най-вълнуващите откривания на хотел през ноември е новият Steigenberger Doha. Разполагащ с 220 стаи, джуниър суити, апартаменти и президентски апартамент, хотела ще предлага голям конферентен център с бална зала от 400 кв.м, фитнес център и СПА център.

В Ирландия The Samuel Dublin скоро ще започне да посреща гости и въпреки, че е част от портфолиото на Dalata, брандирането му ще бъде по поръчка и в съответствие със заобикалящото развитие на Spencer Place. Този четиризвезден хотел с 200 стаи ще се намира на мястото на бившия хотел London and North Western, който датира от 1800-те години.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.