fbpx

Ноември 2021: 176 нови хотела по света, всички в 4 и 5-звездния сегмент

През ноември 2021 г. 176 четири- и петзвездни хотела ще отворят врати по целия свят, съобщават от tophotelnews. Проучването посочва кои региони ще регистрират най -голям растеж и разкрива някои от най – привлекателните хотели, които предстои да бъдат завършени.

Северна Америка оглавява списъка по региони с 61 хотела и 11 939 стаи, които ще влязат в експлоатация този месец. 48 от тези проекти ще бъдат отворени само в САЩ, което прави страната най-активния национален пазар за растеж. Европа заема второ място с 52 предстоящи откривания на хотели, които ще доведат до 8 260 нови стаи. Германия и Обединеното кралство са водещи тук, съотвено с 11 и 8 нови обекта, въпреки че последните са водещи по отношение на добавен брой стаи с 1449 ключа, срещу 1214 в Германия.

Азиатско-тихоокеанския регион също ще отбележи значителен ръст този месец – 34 хотела и 6811 стаи трябва да бъдат завършени през следващите дни. Може би не е изненадващо, че Китай е ключовият национален пазар тук, с 11 нови хотела, които допринасят за 2551 стаи за бързоразвиващата се сцена на гостоприемството.

Междувременно в Близкия изток 18 проекта са планирани да стартират през ноември, от които седем са в ОАЕ. Африка и Латинска Америка завършват списъка съотвено с девет и два с новооткрити хотели. От 176-те нови хотела 117 ще бъдат в категорията четири звезди, а останалите 59 принадлежат към петзвездния сегмент.

thco november openings 2021 2003x1134 1 Ноември 2021: 176 нови хотела по света, всички в 4 и 5-звездния сегмент

Несъмнено едно от най-вълнуващите откривания на хотел през ноември е новият Steigenberger Doha. Разполагащ с 220 стаи, джуниър суити, апартаменти и президентски апартамент, хотела ще предлага голям конферентен център с бална зала от 400 кв.м, фитнес център и СПА център.

В Ирландия The Samuel Dublin скоро ще започне да посреща гости и въпреки, че е част от портфолиото на Dalata, брандирането му ще бъде по поръчка и в съответствие със заобикалящото развитие на Spencer Place. Този четиризвезден хотел с 200 стаи ще се намира на мястото на бившия хотел London and North Western, който датира от 1800-те години.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]