fbpx

Microsoft влиза в хотелиерския бизнес след споразумение с OYO Hotels

Global Microsoft Corporation сключи стратегическо споразумение за съюз с OYO Hotels & Homes, които предоставят маркетингови и дистрибуторски решения за индустрията на гостоприемството, съобщава Phocuswire. Страните ще работят заедно, за да създадат „продукти и технологии от следващо поколение за индустрията на пътуването и гостоприемството“.

В официалното изявление на страните се отбелязва също, че Microsoft се превръща в стратегически инвеститор в OYO. Размерът на инвестицията не е посочен, но според регулаторните документи, предоставени от OYO, в началния етап компанията ще получи 5 милиона долара от IT гиганта.

Основаната през 2013 г. от Ритеш Агарвал, OYO Hotels & Homes първоначално се състои предимно от бюджетни хотели. Компанията се разширява в световен мащаб с хиляди хотели, ваканционни къщи и милиони стаи в повече от 80 държави, включително Индия, Малайзия, ОАЕ, Непал, Китай, Бразилия, Мексико, Великобритания, Филипини, Япония, Саудитска Арабия, Шри Ланка, Индонезия, Виетнам, САЩ и други.

Като част от споразумението, OYO ще разработи решения за интелигентни стаи, базирани на облачната услуга Microsoft Azure, като например self check-in (самостоятелна регистрация, без нужда от рецепция), интелигентни брави и виртуални асистенти и продукти, базирани на изкуствен интелект за прогнозиране на цените. Всички тези решения ще бъдат достъпни за оператори на малки и средни хотели, както и за собственици имоти за краткосрочен наем.

„Този ​​съюз с Microsoft ще ускори разпространението на нашите продукти за малки бизнеси и ще ни позволи да имаме още по -голямо въздействие чрез интегрирана технологична екосистема в най -отдалечените краища на света. За нашите гости този съюз ще означава по -голяма индивидуалност, по -добър избор и подобрено потребителско изживяване в бъдеще„, каза Абхинав Синха, глобален оперативен директор и главен продуктов директор, OYO Hotels & Homes.

В момента OYO предлага над 40 продукта и решения на хотели и имоти под наем в Индия, Европа, Югоизточна Азия и над 35 други страни. „Комбинирайки силата на Azure с технологията и продуктовия пакет, разработен от OYO, очакваме с нетърпение да ускорим иновациите в пътуванията и гостоприемството“, каза Анант Махешвари, президент на Microsoft India.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.