fbpx

Microsoft влиза в хотелиерския бизнес след споразумение с OYO Hotels

Global Microsoft Corporation сключи стратегическо споразумение за съюз с OYO Hotels & Homes, които предоставят маркетингови и дистрибуторски решения за индустрията на гостоприемството, съобщава Phocuswire. Страните ще работят заедно, за да създадат „продукти и технологии от следващо поколение за индустрията на пътуването и гостоприемството“.

В официалното изявление на страните се отбелязва също, че Microsoft се превръща в стратегически инвеститор в OYO. Размерът на инвестицията не е посочен, но според регулаторните документи, предоставени от OYO, в началния етап компанията ще получи 5 милиона долара от IT гиганта.

Основаната през 2013 г. от Ритеш Агарвал, OYO Hotels & Homes първоначално се състои предимно от бюджетни хотели. Компанията се разширява в световен мащаб с хиляди хотели, ваканционни къщи и милиони стаи в повече от 80 държави, включително Индия, Малайзия, ОАЕ, Непал, Китай, Бразилия, Мексико, Великобритания, Филипини, Япония, Саудитска Арабия, Шри Ланка, Индонезия, Виетнам, САЩ и други.

Като част от споразумението, OYO ще разработи решения за интелигентни стаи, базирани на облачната услуга Microsoft Azure, като например self check-in (самостоятелна регистрация, без нужда от рецепция), интелигентни брави и виртуални асистенти и продукти, базирани на изкуствен интелект за прогнозиране на цените. Всички тези решения ще бъдат достъпни за оператори на малки и средни хотели, както и за собственици имоти за краткосрочен наем.

„Този ​​съюз с Microsoft ще ускори разпространението на нашите продукти за малки бизнеси и ще ни позволи да имаме още по -голямо въздействие чрез интегрирана технологична екосистема в най -отдалечените краища на света. За нашите гости този съюз ще означава по -голяма индивидуалност, по -добър избор и подобрено потребителско изживяване в бъдеще“, каза Абхинав Синха, глобален оперативен директор и главен продуктов директор, OYO Hotels & Homes.

В момента OYO предлага над 40 продукта и решения на хотели и имоти под наем в Индия, Европа, Югоизточна Азия и над 35 други страни. „Комбинирайки силата на Azure с технологията и продуктовия пакет, разработен от OYO, очакваме с нетърпение да ускорим иновациите в пътуванията и гостоприемството“, каза Анант Махешвари, президент на Microsoft India.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]