fbpx

Meliá сред 5-те на най-добри хотелски компании в света в борбата с изменението на климата

Бяха обявени резултатите в категориите „изменение на климата“ и „управление на водите“ след срещата на високо ниво за климата (Climate Ambition Summit), в която участваха 75 държави, за да се оцени напредъка по Парижкото споразумение за 2020 година.

Meliá Hotels International участва в проекта CDP (Carbon Disclosure Project) през последните 10 години. CDP е независима организация с нестопанска цел, която разполага с най-голямата база данни в света за корпоративна информация относно изменението на климата. Целта й е да оцени усилията, положени от най-големите компании в света, за да се смекчи въздействието от тяхната дейност, и се основава на годишни въпросници, които помагат за съставянето на информация за околната среда.

През 2020 г. испанската хотелска верига Meliá постигна A- рейтинг в „изменение на климата“, заедно с водещите компании в категорията. В категорията „управление на водите“, Meliá е най-добрата хотелска компания в Европа, получила B степен.

Категорията „изменение на климата“ се основава на оценка на различни области, в много от които Meliá беше доста над средното, включително бизнес стратегия и финансово планиране, свързани с идентифициране на рисковете и възможностите, произтичащи от изменението на климата, целите за намаляване на емисиите въз основа на Парижкото споразумение, прозрачност и управление.

Ангажиментите на Meliá Hotels International за намаляване на емисиите, в съответствие с Парижкото споразумение от 2015 г. са за намаляване с 13% до 2023 г. и с 51% до 2035 г., като се вземе 2018 г. за базова година.

Компанията работи в различни области, за да постигне тези ангажименти, като оптимизиране на използването на енергия чрез мерки за спестяване и ефективност, придобиване възобновяема енергия в Испания, Италия, Германия, Франция и Обединеното кралство, насърчаване на екологично отговорна верига на доставки, измерване на отпадъците и работа в посока на кръгова икономика, премахване на пластмасите за еднократна употреба и мерки за по-ефективно използване на водата.

Габриел Ескарер, изпълнителен вицепрезидент и главен изпълнителен директор на Meliá Hotels International коментира: „Въпреки безбройните предизвикателства, причинени от пандемията COVID-19, изменението на климата и бъдещето на такъв основен ресурс за живота на земята като водата, трябва да продължи да заема приоритетна позиция в бизнес програмата, ако искаме да постигнем целите на ООН за устойчиво развитие и целите на Парижкото споразумение. Ето защо сме много доволни от резултата на CDP 2020 и вдъхновени да продължим да подобряваме позицията си в устойчивия туризъм“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.