fbpx

Meliá сред 5-те на най-добри хотелски компании в света в борбата с изменението на климата

Бяха обявени резултатите в категориите “изменение на климата” и “управление на водите” след срещата на високо ниво за климата (Climate Ambition Summit), в която участваха 75 държави, за да се оцени напредъка по Парижкото споразумение за 2020 година.

Meliá Hotels International участва в проекта CDP (Carbon Disclosure Project) през последните 10 години. CDP е независима организация с нестопанска цел, която разполага с най-голямата база данни в света за корпоративна информация относно изменението на климата. Целта й е да оцени усилията, положени от най-големите компании в света, за да се смекчи въздействието от тяхната дейност, и се основава на годишни въпросници, които помагат за съставянето на информация за околната среда.

През 2020 г. испанската хотелска верига Meliá постигна A- рейтинг в “изменение на климата”, заедно с водещите компании в категорията. В категорията “управление на водите”, Meliá е най-добрата хотелска компания в Европа, получила B степен.

Категорията “изменение на климата” се основава на оценка на различни области, в много от които Meliá беше доста над средното, включително бизнес стратегия и финансово планиране, свързани с идентифициране на рисковете и възможностите, произтичащи от изменението на климата, целите за намаляване на емисиите въз основа на Парижкото споразумение, прозрачност и управление.

Ангажиментите на Meliá Hotels International за намаляване на емисиите, в съответствие с Парижкото споразумение от 2015 г. са за намаляване с 13% до 2023 г. и с 51% до 2035 г., като се вземе 2018 г. за базова година.

Компанията работи в различни области, за да постигне тези ангажименти, като оптимизиране на използването на енергия чрез мерки за спестяване и ефективност, придобиване възобновяема енергия в Испания, Италия, Германия, Франция и Обединеното кралство, насърчаване на екологично отговорна верига на доставки, измерване на отпадъците и работа в посока на кръгова икономика, премахване на пластмасите за еднократна употреба и мерки за по-ефективно използване на водата.

Габриел Ескарер, изпълнителен вицепрезидент и главен изпълнителен директор на Meliá Hotels International коментира: „Въпреки безбройните предизвикателства, причинени от пандемията COVID-19, изменението на климата и бъдещето на такъв основен ресурс за живота на земята като водата, трябва да продължи да заема приоритетна позиция в бизнес програмата, ако искаме да постигнем целите на ООН за устойчиво развитие и целите на Парижкото споразумение. Ето защо сме много доволни от резултата на CDP 2020 и вдъхновени да продължим да подобряваме позицията си в устойчивия туризъм”.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]