fbpx

Marriott създаде съвет по чистота и въвежда иновации в почистването

Marriott International ще въведе платформа, за да повиши стандартите си за чистота, за да отговори на новите предизвикателства, свързани със здравето и безопасността.

„Живеем в нова ера, с COVID-19“, каза Арне Сьоренсон, президент и изпълнителен директор на Marriott International.Благодарим за доверието, което нашите гости ни гласуваха през годините. Искаме нашите гости да разберат какво правим днес и какво планираме в близко бъдеще, в областите на чистота, хигиена и социално дистанциране. Всичко това с цел, че когато дойде време и гостите ни влязат през вратите на един от нашите хотели, да знаят,че нашия ангажимент към тяхното здраве и безопасност е наш приоритет. За нас е също толкова важно, че нашите сътрудници разбират промените, които правим, за да защитим и тяхното здраве, докато обслужват нашите гости.“

Най-голямата хотелска верига в света създаде Глобален съвет за чистота на Marriott(Marriott Global Cleanliness Council), за да се справи с реалността на пандемията COVID-19 на ниво хотел и да подобри усилията на компанията в тази област. Съветът за чистота на Marriott е фокусиран върху разработването на следващото ниво стандарти за чистота в сферата на гостоприемството, норми и поведение, които са предназначени да сведат до минимум риска и да повишат безопасността както за потребителите, така и за партньорите на Marriott.

Съветът се председателства от Рей Бенет, директор по стратегиите, Marriott International, и ще се възползва от знанията и приноса както от вътрешни, така и от външни експерти, включително висши ръководители от всички отдели на Marriott, като домакинство и почистване, инженеринг, безопасност на храните, здраве на работното място.

Marriott ще внедрява подобрени технологии през следващите няколко месеца, включително електростатични пръскачки с дезинфектант. Електростатичната технология за пръскане използва най-високата категория дезинфектанти, препоръчани от Центровете за контрол и профилактика на заболяванията (CDC) и Световната здравна организация (WHO) за лечение на известни патогени. Пръскачките бързо почистват и дезинфекцират цели зони и могат да се използват в хотелски условия за почистване и дезинфекция на помещения, фоайета, фитнес зали и други общи части. В допълнение, компанията тества технологията за ултравиолетова светлина, за хигиенизиране на ключовете за гости и други устройства, използвани от персонала.

Източник: Marriott International

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.