fbpx

Marriott създаде съвет по чистота и въвежда иновации в почистването

Marriott International ще въведе платформа, за да повиши стандартите си за чистота, за да отговори на новите предизвикателства, свързани със здравето и безопасността.

“Живеем в нова ера, с COVID-19”, каза Арне Сьоренсон, президент и изпълнителен директор на Marriott International.Благодарим за доверието, което нашите гости ни гласуваха през годините. Искаме нашите гости да разберат какво правим днес и какво планираме в близко бъдеще, в областите на чистота, хигиена и социално дистанциране. Всичко това с цел, че когато дойде време и гостите ни влязат през вратите на един от нашите хотели, да знаят,че нашия ангажимент към тяхното здраве и безопасност е наш приоритет. За нас е също толкова важно, че нашите сътрудници разбират промените, които правим, за да защитим и тяхното здраве, докато обслужват нашите гости.”

Най-голямата хотелска верига в света създаде Глобален съвет за чистота на Marriott(Marriott Global Cleanliness Council), за да се справи с реалността на пандемията COVID-19 на ниво хотел и да подобри усилията на компанията в тази област. Съветът за чистота на Marriott е фокусиран върху разработването на следващото ниво стандарти за чистота в сферата на гостоприемството, норми и поведение, които са предназначени да сведат до минимум риска и да повишат безопасността както за потребителите, така и за партньорите на Marriott.

Съветът се председателства от Рей Бенет, директор по стратегиите, Marriott International, и ще се възползва от знанията и приноса както от вътрешни, така и от външни експерти, включително висши ръководители от всички отдели на Marriott, като домакинство и почистване, инженеринг, безопасност на храните, здраве на работното място.

Marriott ще внедрява подобрени технологии през следващите няколко месеца, включително електростатични пръскачки с дезинфектант. Електростатичната технология за пръскане използва най-високата категория дезинфектанти, препоръчани от Центровете за контрол и профилактика на заболяванията (CDC) и Световната здравна организация (WHO) за лечение на известни патогени. Пръскачките бързо почистват и дезинфекцират цели зони и могат да се използват в хотелски условия за почистване и дезинфекция на помещения, фоайета, фитнес зали и други общи части. В допълнение, компанията тества технологията за ултравиолетова светлина, за хигиенизиране на ключовете за гости и други устройства, използвани от персонала.

Източник: Marriott International

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]