fbpx

Историческо: Marriott отвори своя хотел номер 8000

Marriott International отвори своето място за настаняване номер 8000, с хотел в непосредствена близост до световната централа в Бетезда, Мериленд. Marriott Bethesda Downtown разполага с 245 стаи и заема 12 етажа, като се намира на пет минути пеша от метростанцията и на кратко пешеходно разстояние от Bethesda Row. Откриването идва точно, когато хотелската група празнува своята 95 годишнина от основаването си.

Дейвид Мериот, директор и бъдещ председател на борда на директорите на Marriott International, коментира: „От деветместния щанд за бира, който моите баба и дядо са започнали преди почти 95 години в центъра на Вашингтон, до важното откриване на нашия 8000-ти хотел, имахме късмета да наречем този район наш дом.”

„Marriott Bethesda Downtown в нашата световна централа отразява продължаващата трансформация на марката Marriott Hotels и ние сме развълнувани да се впуснем в нова ера на вдъхновени пътувания и дизайн с откриването на този хотел.”

Хотелът, собственост на The Bernstein Companies и управляван от Marriott International, разполага със стъклено лоби с модерни детайли от средата на века, голямо стълбище, 360-градусов лоби бар и USB зарядни станции. Естествената светлина е ключова характеристика на хотела, с фасетирани огледала и прозорци от пода до тавана навсякъде, докато в стаите и обществените места е представена подбрана колекция от произведения на изкуството от художници от региона. Стаите и апартаментите разполагат с многофункционални мебели, технологични работни повърхности с вградени универсални адаптери и огледала с розово злато. Удобствата включват фитнес център с велосипеди Peloton, библиотека на втория етаж с книги от местни автори и три дестинации за хранене от главния готвач Dupree Braswell, които се фокусират върху местните продукти.

Сградата е сертифицирана по LEED Gold и има пет зелени площи на покрива, в които се отглеждат избрани съставки за заведенията за хранене в хотела и са проектирани да намалят замърсяването, да пестят енергия и да управляват дъждовните води.

Цените в делничните дни започват от 296 щатски долара, а офертата за отваряне включва 15% отстъпка от най-добрата налична цена, 20% отстъпка за храна и закуска и ъпгрейд (надграждане към по-висока категория стая) на стая с изглед на последния етаж.

Припомняме, че в средата на месец февруари тази година след повече от 60 години лидерство, Бил Мериот (Bill Marriott) потвърди пред борда на директорите на Marriott International Inc., че планира да се оттегли като изпълнителен председател през май и няма да се кандидатира за преизбиране в борда на предстоящото годишно събрание на акционерите.

Като признание за неговото лидерство и значителния му принос към компанията, бордът официално го назначи за почетен председател, който влиза в сила веднага след предстоящото годишно събрание през 2022 г. Освен това Дейвид Мариот бе избран за наследник на Бил Мериот младши като председател на борда, което също влиза в сила веднага след годишното събрание.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]