fbpx

Луксозен комплекс в Сапарева баня отваря врати през 2024 година, част от портфолиото на Accor

Френската мултинационална компания за хотелиерство Accor направи значителни крачки през последната година в разширяването на присъствието си в Източна Европа и Западна Азия. Групата добави нови 47 обекта в региона през 2022 г., включително в страните от Южен Кавказ – Армения, Азербайджан и Грузия, както и Централна Азия, особено в Казахстан и Узбекистан.

Румъния видя най-много нови хотели на Accor в региона през годината с осем нови места за настаняване, следвана от седем в Узбекистан, шест в Унгария, пет в Полша и четири в Грузия, като общо новите проекти в тези региони възлизат на 5476 стаи. Accor постигна ръст от 60% в района на Южен Кавказ и Централна Азия, подписвайки 15 нови проекта под шест хотелски марки, добавяйки повече от 2100 стаи към съществуващото си портфолио от 24 хотела в тези региони.

Регионът се оказа “плодородна почва” за премиум марките на Accor със 17 нови договора, включително седем Mövenpick Hotels & Resorts и четири Swissôtel Hotels & Resorts. Mercure също се представи добре в средния сегмент с 12 нови хотела и според съобщенията ibis Styles е най-бързо развиващата се икономична марка на Изток със седем нови обекта. Възможностите за преобразуване продължават да бъдат двигател на растежа, с равен брой подписани проекти за ново строителство и преустройство, което е в основата на силния фокус на компанията върху околната среда, социалните въпроси и управлението.

В края на месец юни 2022 година Accor обяви бъдещото откриване на луксозен комплекс в Сапарева баня, България. Хотелът се очаква се да посрещне първите си гости през ноември 2024 г. и ще се управлява от софийската компания Аква Трийтмънт АД. Swissôtel Sapareva Banya Thermal Resort, SPA and Health Center ще бъде част от луксозния бранд на Accor- Swissôtel и поредния впечатляващ проект на френската верига у нас.

ext cgi 01 02 2 scaled1 1 1 Луксозен комплекс в Сапарева баня отваря врати през 2024 година, част от портфолиото на Accor

Комплексът ще включва 171 стаи и апартаменти, включително ВИП вила с 5 стаи, инфинити басейн и джакузи. Освен това ще има зона за събития и конферентни срещи с бална зала от 400 m², две конферентни зали, две заседателни зали, библиотека и бизнес център. В сегмента FnB (напитки и хранене) ще включва фирмен ресторант Swissôtel, открита тераса, а-ла карт ресторант, салон и лоби бар, уиски бар и игрална зала, executive club, швейцарски гурме кът и бар до басейна с места за сядане на закрито.

С над 700 естествени минерални и топли извора, България е СПА рай, известен в Европа още от древноримско време. Инвестиция с размерите на Swissôtel Sapareva Banya Thermal Resort, SPA и Health Center ще възстанови престижa на района и ще го постави сред най-добрите спа и анти-ейдж дестинации по рода си. Партньорството ни с Accor и тяхната забележителна марка Swissôtel е ключът към популяризирането на региона на Кюстендил като идеалната туристическа дестинация с планини, извори с топла вода и зеленина.”, коментираха представители от фирмата инвеститор Аква Трийтмънт АД.

Accor казва, че силният растеж на компанията в тези страни е показателен за техните разрастващи се туристически пазари и популярността на международните марки в региона. Камил Язбек, световен директор по развитие, премиум, среден и икономичен в Accor, коментира: „Страните в Източна Европа и тези на прага на Европа и Азия продължават да осигуряват бързоразвиващ се пазар. Те наблюдават нарастване на броя на туристите със силно вътрешнорегионално търсене и предоставят алтернативи за съотношението цена-качество за тези, които пътуват от по-далеч. За партньори в региона, които се стремят да оптимизират възвръщаемостта на инвестициите си, Accor предлага най-доброто от двата свята – силна местна експертиза и поддръжка, съчетани с глобалната мощ на нашите платформи за продажби, дистрибуция и лоялност. Тук има голямо търсене на световно признати брандирани имоти и ние продължаваме да виждаме региона като плодородна почва за нашите марки, тъй като поемаме значителен импулс на растеж през 2023 г.“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]