fbpx

Marriott с план да издигне all inclusive сегмента на друго ниво

През 2015 г. Marriott International започна да проучва как би изглеждало добавянето на all inclusive хотели към портфолиото си, включително ново позициониране на all inclusive стереотипа. Днес най-голямата хотелиерска верига в света го осъществява, след като през август 2019 г. стартира своята мулти-бранд all inclusive платформа, последвана от период на пауза по време на пандемията.

Идеята за плаж, бира и бюфет приключи, ние изтриваме работата по този начин“, каза Брайън Дж. Кинг, президент за регион Кариби и Латинска Америка (CALA) на Marriott International пред Jillian Dara, за традиционния “all inclusive репертоар”, който Marriott отчита като най – бързо развиващия се сегмент във ваканционното настаняване.

Marriott стартира тази платформа в Карибите и Латинска Америка, защото островите са най-популярните дестинации за гости, търсещи системата all inclusive, според Кинг. Следователно пакетите „all inclusive“ на Marriott дебютираха с девет хотела в Коста Рика, Барбадос и Мексико, с пет хотела в експлоатация в цяла Доминиканска република, Ямайка, Кюрасао и Бразилия.

През февруари 2021 г. още 19 хотела бяха добавени към портфолиото на бранда Autograph Collection, разширявайки all inclusive обхвата на Marriott до Антигуа и Сейнт Лусия, а през октомври още 20 резорта бяха открити. Autograph Collection е една от 8-те световни марки на Marriott, които са в all inclusive сегмента. Другите марки са The Ritz-Carlton, The Luxury Collection, Marriott Hotels, Westin Hotels, W Hotels, Tribute Portfolio и Delta Hotels by Marriott.

„Това ще предложи напълно нови избори за тези клиенти. Те вече идват с очакване за тези брандове и ние ще направим всичко възможно да направим уникални предложения“, каза Кинг, който добави, че докато повечето all inclusive хотели предлагат стандартен пакет от бира, алкохол и плаж, или както Кинг го обозначава като „круиз по суша“, Marriott планира да издигне all inclusive сегмента на съвсем друго ниво.

Кинг споменава, че гостите търсят нещо ново над това, което винаги са правили, така че набор от предложения ще се превърне в основен елемент в категорията all inclusive. Това включва уникални преживявания в храната и напитките, възможности за спа и отдих, както и преживявания извън имота.

Друга тенденция, към която Marriott поглежда са гостите от различни поколения, за които Кинг спомена, че са забелязали ръст след пандемията. Поради тази причина all inclusive хотелите на веригата ще предлагат разнообразие от интимни пространства от басейни само за възрастни до специални семейни зони и парти зони.

Има моменти, в които баба и дядо ще искат да бъдат в секцията само за възрастни, но могат да дойдат на гости на децата в семейната секция или обратното“, каза Кинг. “Това е този избор и лекота, от която хората наистина се вълнуват.”

Докато първоначалното пускане на Marriott all inclusive обхваща предимно Карибите и Латинска Америка, Кинг посочва, че гостите също се интересуват от европейските дестинации с all inclusive предложения. Ръководителят на Marrriott за регион Кариби и Латинска Америка казва, че поведението на гостите при резервиране обикновено взема предвид първо all inclusive сегмента, а след това дестинацията, като той добавя, че Marriott възнамерява да се разклони в Европа и Азия, за да „отвори цял нов свят от всеобхватни изживявания за клиенти в части на света, които никога не са обмисляли“.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]