fbpx

Изпълнителният директор на RIU Hotels: 2021 бе добра година, въпреки трудностите

Изпълнителният директор на испанската верига RIU Hotels and Resorts Луис Риу даде традиционното си интервю за сайта на компанията, в което коментира изминалата финансова година, тенденции в пътуването, вижданията и очакванията за 2022 година.

Когато написах през февруари 2021 г. публикацията за оценката на RIU Hotels за 2020 г. и ви разказах за плановете, които имахме за годината, която току-що приключихме финансово, никога не съм мислил, че година по-късно все още ще трябва да говоря толкова много за пандемията. Не може да се отрече, че ситуацията е много по-добра, отколкото през 2020 г., но не можем да избегнем факта, че кризата с COVID-19 далеч не е приключила. Независимо от това ние сме компания на действието, водена от силно мотивирани хора.

2021- добра година за RIU Hotels, въпреки трудностите

С тази положителна перспектива можем да говорим за много важни проекти, завършени през 2021 г., и нашето нетърпение да поемем големите предизвикателства, които ни очакват през 2022 г. Миналата година беше пълна с възходи и падения, но също така успяхме да се върнем към положителен резултат след 2020 г., година, която е най-добре да остане забравена. За да започнем нашия преглед за 2021 г., бих искал да спомена повторното отваряне на нашия хотел RIU Sri Lanka миналия декември. Като екзотична дестинация за дълги разстояния, която няма достатъчно местно търсене, тази страна беше силно засегната от кризата. С това повторно отваряне най-накрая се възстановихме и работихме във всяка страна, където имаме хотели, след като бяхме принудени да затворим всички наши обекти през март 2020 г. Това беше по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Отне ни една година и девет месеца за да го направим. Нещо повече – ние все още се учим от пандемията. Точно когато си помислихме, че затварянето е нещо от миналото, в резултат на най-новата вълна и последвалите ограничения, трябваше да затворим отново хотелите си в Мароко. Независимо от това, ние сме готови да рестартираме операциите веднага щом е позволено.

Ръст в хотелските резервации на RIU чрез директни канали и OTA

Друга тенденция, която започна през 2020 г. и продължи през 2021 г., беше увеличаването на процента на резервациите, направени чрез нашите директни канали и OTA (Онлайн туристическа агенция), което се увеличи с 15% спрямо 2019 г. в края на миналата година. Това увеличение включва клиенти от други канали, които ще се върнат към техния туристически агент, когато операторите се върнат към нормалното си състояние, както и нови, предимно местни клиенти, които резервират last minute (в последната минута), за които смятаме, че ще останат при нас.

100 хотела в 20 държави и повече от 28 000 служители: резултатите на RIU за 2021 г.

В обобщение, 2021 г. беше изключително сложна година, която отбеляза началото на нашето възстановяване, но все още не сме консолидирали този напредък. По всякакъв начин отново започнахме да печелим след загуби през 2020 г. и възстановихме голяма част от работните места, които загубихме по време на пандемията. В края на 2021 г. имахме 100 отворени хотела в 20 държави, 49 832 стаи и работна сила от 28 004 души. През тези месеци посрещнахме общо 4,2 милиона клиенти, а брутните продажби нараснаха до 1,375 милиарда евро, което е 66% увеличение в сравнение с 2020 г.

RIU очаква 2022 г. с надежди за възстановяване

И тази година изглежда обещаваща. Мисля, че всички сме приели, че ще трябва да живеем с този вирус и искаме да започнем да пътуваме и да ходим на почивка отново или може би дори да го правим по-често. Надявам се, че през 2022 г. можем да консолидираме възстановяването, за което работихме толкова усилено през последната година. Ние също ще трябва да живеем с несигурност, но ако едно нещо е сигурно, няма да имаме време да скучаем в RIU. В допълнение към корпоративните проекти, които включват укрепване на директния канал за продажби и подобряване на управлението в няколко области, имаме няколко проекта за обновяване и ново строителство в ръцете си. Не искам да издавам твърде много подробности, така че ще ги спомена накратко.

Що се отнася до ремонтите през 2022 г., ние ще реновираме тези хотели:

  • Riu Palace Madeira, Португалия
  • Riu Karamboa in Boa Vista, Кабо Верде
  • Riu Santa Fe in Los Cabos, Мексико

Това са три големи предизвикателства и с нетърпение очакваме скоро да добавим Riu Oliva Beach във Фуертевентура към този списък. В Мавриций имаме някои много амбициозни планове за Riu Le Morne и Riu Creole. Ще запазим зоните, които построихме преди няколко години, непроменени, но сегашните сгради ще бъдат съборени, за да направим място за нов модерен и атрактивен комплекс.

Проекти за изграждане на нови хотели на RIU Hotels през 2022 г

Що се отнася до новите сгради, нашият звезден проект тази година е Riu Baobab, който ще бъде първият хотел на RIU в Сенегал. Откриването е планирано за април и ще бъде много специално, тъй като Riu Baobab е първият all inclusive плажен хотел в района. Също така смятаме, че ще бъде много популярен сред местните клиенти, тъй като ще има съоръжения за събития. Местната власт полага изключителни усилия за насърчаване на туризма. Знае, че районът е благословен с невероятна природна среда и че местните жители имат специален чар. Те ни оказаха пълната си подкрепа, за да гарантираме, че този проект стартира в рамките на сроковете.

hotel riu baobab senegal render 768x576 1 Изпълнителният директор на RIU Hotels: 2021 бе добра година, въпреки трудностите
Riu Baobab

Въпреки всички тези промени, едно нещо остава непоклатимо: ще продължа да работя непрестанно заедно със сестра ми Кармен, за да гарантирам, че тази компания остава силна и продължава да расте, за да осигури стабилна, качествена заетост и възможности на нашите екипи. Както винаги, бих искал да благодаря на всички вас, които поддържате тази машина да работи с пълна мощност.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]