fbpx

Интервю с директора на Hilton- Промени, прогнози, оцеляване

След като бе назначен за главен изпълнителен директор на Hilton Worldwide малко преди финансовата криза през 2008 г., Кристофър Насетта ръководи компанията през трудни времена. Сега Covid-19 ще тества издръжливостта на една от най-големите хотелски вериги в света.

Кристофър Насетта даде интервю и отговори на няколко въпроса пред американската медия bloomberg.com

Коя ще е най-голямата единична промяна в пътуването?

Сега на първо място в индустрията са лични предпазни средства, социално дистанциране, хигиенни протоколи, стандарти за чистота. Част от това ще продължи и нещата, които вече се случват с технологиите, дигитализацията на нашия бизнес, ще се ускоряват с невероятна скорост. Вече бяхме въвели в почти всеки хотел от нашата верига в света цифрова регистрация, избор на стая и мобилен ключ. Така че в приложението Hilton Honors вече има безконтактен вход. От членове на Hilton Honors около една трета го използват. Сега очаквам това да стане масово. Колкото и банално да звучи, света се променя, дигитализира, цифровизира и който от индустрията го отрича, ще остане далеч зад конкуренцията.

Какви са процентите заетост в Hilton преди 3 месеца и сега?

Е, 75% от нашия бизнес е свързан с бизнес пътувания и 25% ваканции. Заетостта през май беше между 10% и 12%. Мисля, че сега е 27% или 28%. Значи е два или три пъти по-добре, отколкото беше. Но приключихме миналата година със средна заетост от почти 75%, така че сега е опостушително по-ниска от новината от 2019 г.

И така, кой сегмент от пътуванията се възстановява първи?

В момента това, което виждаме, е предимно растеж на ваканциите и летните почивки. Бизнес пътуванията наистина не са се завърнали сериозно, защото повечето хора все още не са обратно в офисите си. Ще мине време докато компаниите започнат да пускат служителите си да пътуват по работа.

Кога ще завърнат бизнес пътуванията?

Хората няма да спрат да пътуват и да провеждат онлайн срещи в Zoom до края на живота си. Но през следващата година бизнес пътуванията ще бъдат слаби. Очаквам да се върнат обратно към нивата преди Covid, след две или три години.

Колко лоши ще станат нещата?

Когато преминем през кризата в здравеопазването, която още не е приключила, очевидно ще бъдем в средата на една от най-трудните рецесии, които сме имали в съвременната история. Това се отразява на бизнеса. Всички неща, които помагат да се генерира активност около нашия бизнес, са намалели.

Припомняме, че преди няколко дни веригата обяви, че ще освободи 2100 служители или приблизително 22% от работната си сила, тъй като ефекта от коронавируса продължава да намалява търсенето на почики и корпоративните пътувания.

Компанията също така удължава неплатения отпуск на много от своите служители за допълнителни 90 дни. Hilton обяви в края на март, че пуска част от служителите си в неплатен отпуск, както и временни съкращения на заплатите на ръководителите.

Източник: bloomberg.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]