fbpx

Hyatt придоби компания със 100 хотела в луксозния сегмент за 2,7 милиарда долара

Hyatt Hotels Corporation обявиха днес, че са сключили споразумение за придобиване на Apple Leisure Group (ALG), водеща група за управление на луксозни резорти и хотели, пътувания и гостоприемство за 2,7 млрд. долара. Очаква се сделката да приключи през четвъртото тримесечие на 2021 г.

Платформата за управление на хотели и резорти ALG AMResorts® предоставя управленски услуги на най-голямото портфолио от луксозни ол инклузив комплекси в Америка под портфолиото на марката AMR ™ Collection, включително известни марки Secrets Resorts & Spa, Dreams Resorts & Spa, Breathless Resorts & Spa и Zoëtry Wellness & Spa Resorts, както и бързо развиващата се марка Alua Hotels & Resorts, която се разширява в европейските дестинации.

„С придобиването на Apple Leisure Group, ние сме развълнувани да внесем изключително желана независима платформа за управление на курорти в семейството на Hyatt“, каза Марк Хопламазиан, президент и главен изпълнителен директор на Hyatt. „Добавянето на местата за настаняване на ALG незабавно ще удвои отпечатъка на световните хотели на Hyatt. Портфолиото на ALG от луксозни марки, лидерството в ол инклузив сегмента и големият брой нови резорти ще разширят обхвата ни на съществуващи и нови пазари, включително в Европа, и допълнително ще ускорят ръста на нашите стаи.”

„Комбинирането на огромния опит на Hyatt и световната марка ALG, оперативните възможности и стабилните планове за развитие ще издигнат нашата позиция и ще създадат лидер в луксозните пътувания“, каза Алехандро Рейнал, главен изпълнителен директор на Apple Leisure Group. „От името на всички в ALG съм благодарен на нашите партньори от KKR и KSL, които ни подкрепиха при изграждането на платформата в това, което е днес. Развълнуван съм, че нашият екип се присъединява към семейството на Hyatt и очаквам предстоящо силно развитие, тъй като индустрията се разширява и ние сме в състояние да предоставим най-доброто в класа си предложение на още по-голяма група пътешественици по света.

Разширяване на луксозните и ол-инклузив пътувания: Придобиването ще разшири присъствието на Hyatt в луксозните пътувания и незабавно ще добави към портфолиото около 100 хотела и бъдещи 24 хотела, за които вече са сключени сделки в Европа и Америка. След приключване на сделката Hyatt ще предложи най-голямото портфолио от луксозни ол инклузив хотели в света.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]