fbpx

Hyatt придоби компания със 100 хотела в луксозния сегмент за 2,7 милиарда долара

Hyatt Hotels Corporation обявиха днес, че са сключили споразумение за придобиване на Apple Leisure Group (ALG), водеща група за управление на луксозни резорти и хотели, пътувания и гостоприемство за 2,7 млрд. долара. Очаква се сделката да приключи през четвъртото тримесечие на 2021 г.

Платформата за управление на хотели и резорти ALG AMResorts® предоставя управленски услуги на най-голямото портфолио от луксозни ол инклузив комплекси в Америка под портфолиото на марката AMR ™ Collection, включително известни марки Secrets Resorts & Spa, Dreams Resorts & Spa, Breathless Resorts & Spa и Zoëtry Wellness & Spa Resorts, както и бързо развиващата се марка Alua Hotels & Resorts, която се разширява в европейските дестинации.

„С придобиването на Apple Leisure Group, ние сме развълнувани да внесем изключително желана независима платформа за управление на курорти в семейството на Hyatt“, каза Марк Хопламазиан, президент и главен изпълнителен директор на Hyatt. „Добавянето на местата за настаняване на ALG незабавно ще удвои отпечатъка на световните хотели на Hyatt. Портфолиото на ALG от луксозни марки, лидерството в ол инклузив сегмента и големият брой нови резорти ще разширят обхвата ни на съществуващи и нови пазари, включително в Европа, и допълнително ще ускорят ръста на нашите стаи.”

„Комбинирането на огромния опит на Hyatt и световната марка ALG, оперативните възможности и стабилните планове за развитие ще издигнат нашата позиция и ще създадат лидер в луксозните пътувания“, каза Алехандро Рейнал, главен изпълнителен директор на Apple Leisure Group. „От името на всички в ALG съм благодарен на нашите партньори от KKR и KSL, които ни подкрепиха при изграждането на платформата в това, което е днес. Развълнуван съм, че нашият екип се присъединява към семейството на Hyatt и очаквам предстоящо силно развитие, тъй като индустрията се разширява и ние сме в състояние да предоставим най-доброто в класа си предложение на още по-голяма група пътешественици по света.

Разширяване на луксозните и ол-инклузив пътувания: Придобиването ще разшири присъствието на Hyatt в луксозните пътувания и незабавно ще добави към портфолиото около 100 хотела и бъдещи 24 хотела, за които вече са сключени сделки в Европа и Америка. След приключване на сделката Hyatt ще предложи най-голямото портфолио от луксозни ол инклузив хотели в света.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.