fbpx

Новата инициатива Hotel Weekly стартира: Представяме ви RIU Pravets Resort

Днес в първи епизод от новата инициатива, целяща да подкрепи най-добрите хотели в бранша – Hotel Weekly, ще ви представим един от емблематичните хотели в България, а именно RIU Правец. Всяка седмица ще представяме нов хотел на нашата корица във Facebook и LinkedIn, също така ще вземем интервю от управителя или друг представител на хотела относно конпцецията, плановете за развитие, пречките, с които се сблъскват, очакванията им за следващия сезон и други. Приятно четене!

copy of dsc07130 Новата инициатива Hotel Weekly стартира: Представяме ви RIU Pravets Resort

Каква е концепцията на хотела? Кои групи гости таргетирате?

Бихме искали да използваме крилата английска фраза „локация, локация и пак локация!“ Само на 50 км. от София, със своето ключово местоположение, RIU Pravets Resort се установи на пазара като хотел с един от най-разнообразните пазарни миксове. До началото на 2020 г. преобладаващ беше събитийният бизнес. Със своите приблизително 1500 кв. м. разгърната конферентна площ сме горди домакини на конференции, конгреси и събития от всички сфери на бизнеса.

С хармоничното допълнение на красивите и живописни природни дадености и 1000 кв.м СПА център, хотелът е любимо място за всички индивидуални гости, решили да се откъснат от ежедневието  и стреса на големия град.

Емблематичното голф игрище от другата страна на езерото, с  18 дупки и пар 72,  е  домакин на редица престижни международни и голф турнири и любимо място за практика на българските голф играчи. Спортният клуб на Правец е предпочитана локация за многобройни спортни лагери със своите 3 футболни игрища, 4 баскетболни и волейболни игрища и 3 тенис корта

dji 0462 1 Новата инициатива Hotel Weekly стартира: Представяме ви RIU Pravets Resort

Какво беше представянето на хотела през 2020 година? Какво успяхте да постигнете?

Влязохме в 2020 година с амбициозна прогноза, но за съжаление се оказа една изключително тежка, непредсказуема, с невъзможност за плануване. Ковид 19 кризата промени изцяло мирогледа ни и повлия негативно, както на дългогодишния ни труд, така и на финансовите резултати.

Въпреки трудностите продължихме да бъдем безкомпромисни в услугите, които предлагаме. За нас беше и е от изключителна важност, гостите да се чувстват сигурни по време на тяхната почивка.

Внимателно анализирахме нуждите на индивидуалния сегмент. С персонализация, гъвкавост и високо качество на услуга, успяхме да постигнем резултати, разбира се под заложените в бюджета в началото на годината. Достигнахме до нови целеви групи и успяхме да запазим редовните си клиенти. Вярваме, че точните послания и адекватната ценова  политика приветстваха клиентите ни.

standard room 2 Новата инициатива Hotel Weekly стартира: Представяме ви RIU Pravets Resort

Кои бяха основните пречки и проблеми пред вас, с които трябваше да се справите през изминалата година? Как ги преодоляхте?

Плануване и липса на предвидимост бяха основните пречки, но се адаптирахме към ситуацията и се обърнахме към тези, които търсят място за семейна почивка, отдих сред природата, в съчетание с качествена и вкусна храна. Нашата концепция продължава да бъде насочена към това, че най-важната грижа за хората е грижата за емоционалното здраве. И при нас я откриват през всички сезони.

roomterrace Новата инициатива Hotel Weekly стартира: Представяме ви RIU Pravets Resort

Какви са прогнозите и очакванията ви за 2021 година?

Индивидуалните посетители са нашата основна група клиенти в началото на годината, което отново слага планирането и прогнозите на заден план, но се опитваме да адаптираме адекватно ресурси и персонал спрямо заетостта, за да продължим с предлагането на познатия и предпочитан продукт.  Силно вярваме, че през втората половина на 2021 бизнеса поетапно ще се завърне и RIU Pravets Resort отново ще бъде неговото любимо място.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]