fbpx

Новата инициатива Hotel Weekly стартира: Представяме ви RIU Pravets Resort

Днес в първи епизод от новата инициатива, целяща да подкрепи най-добрите хотели в бранша – Hotel Weekly, ще ви представим един от емблематичните хотели в България, а именно RIU Правец. Всяка седмица ще представяме нов хотел на нашата корица във Facebook и LinkedIn, също така ще вземем интервю от управителя или друг представител на хотела относно конпцецията, плановете за развитие, пречките, с които се сблъскват, очакванията им за следващия сезон и други. Приятно четене!

copy of dsc07130 Новата инициатива Hotel Weekly стартира: Представяме ви RIU Pravets Resort

Каква е концепцията на хотела? Кои групи гости таргетирате?

Бихме искали да използваме крилата английска фраза „локация, локация и пак локация!“ Само на 50 км. от София, със своето ключово местоположение, RIU Pravets Resort се установи на пазара като хотел с един от най-разнообразните пазарни миксове. До началото на 2020 г. преобладаващ беше събитийният бизнес. Със своите приблизително 1500 кв. м. разгърната конферентна площ сме горди домакини на конференции, конгреси и събития от всички сфери на бизнеса.

С хармоничното допълнение на красивите и живописни природни дадености и 1000 кв.м СПА център, хотелът е любимо място за всички индивидуални гости, решили да се откъснат от ежедневието  и стреса на големия град.

Емблематичното голф игрище от другата страна на езерото, с  18 дупки и пар 72,  е  домакин на редица престижни международни и голф турнири и любимо място за практика на българските голф играчи. Спортният клуб на Правец е предпочитана локация за многобройни спортни лагери със своите 3 футболни игрища, 4 баскетболни и волейболни игрища и 3 тенис корта

dji 0462 1 Новата инициатива Hotel Weekly стартира: Представяме ви RIU Pravets Resort

Какво беше представянето на хотела през 2020 година? Какво успяхте да постигнете?

Влязохме в 2020 година с амбициозна прогноза, но за съжаление се оказа една изключително тежка, непредсказуема, с невъзможност за плануване. Ковид 19 кризата промени изцяло мирогледа ни и повлия негативно, както на дългогодишния ни труд, така и на финансовите резултати.

Въпреки трудностите продължихме да бъдем безкомпромисни в услугите, които предлагаме. За нас беше и е от изключителна важност, гостите да се чувстват сигурни по време на тяхната почивка.

Внимателно анализирахме нуждите на индивидуалния сегмент. С персонализация, гъвкавост и високо качество на услуга, успяхме да постигнем резултати, разбира се под заложените в бюджета в началото на годината. Достигнахме до нови целеви групи и успяхме да запазим редовните си клиенти. Вярваме, че точните послания и адекватната ценова  политика приветстваха клиентите ни.

standard room 2 Новата инициатива Hotel Weekly стартира: Представяме ви RIU Pravets Resort

Кои бяха основните пречки и проблеми пред вас, с които трябваше да се справите през изминалата година? Как ги преодоляхте?

Плануване и липса на предвидимост бяха основните пречки, но се адаптирахме към ситуацията и се обърнахме към тези, които търсят място за семейна почивка, отдих сред природата, в съчетание с качествена и вкусна храна. Нашата концепция продължава да бъде насочена към това, че най-важната грижа за хората е грижата за емоционалното здраве. И при нас я откриват през всички сезони.

roomterrace Новата инициатива Hotel Weekly стартира: Представяме ви RIU Pravets Resort

Какви са прогнозите и очакванията ви за 2021 година?

Индивидуалните посетители са нашата основна група клиенти в началото на годината, което отново слага планирането и прогнозите на заден план, но се опитваме да адаптираме адекватно ресурси и персонал спрямо заетостта, за да продължим с предлагането на познатия и предпочитан продукт.  Силно вярваме, че през втората половина на 2021 бизнеса поетапно ще се завърне и RIU Pravets Resort отново ще бъде неговото любимо място.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.