fbpx

Hotel Weekly #8: Представяме ви BlackSeaRama Golf & Villas, Балчик

Епизод номер осем от инициативата, целяща да подкрепи най-добрите хотели в бранша – Hotel Weekly ни пренася на север, в близост до Балчик, където уникалната природа и лукса са се срещнали в комплекс BlackSeaRama Golf & Villas. Едно забележително място, която е създало условия както за най-добрите голф играчи в света, така и пълноценна почивка. Припомняме, че всяка седмица ще представяме нов хотел на нашата корица във Facebook и LinkedIn, също така ще вземем интервю от управителя или друг представител на хотела относно конпцепцията, плановете за развитие, пречките, с които се сблъскват, очакванията им за следващия сезон и други. Приятно четене!

-Разкажете ни за концепцията и стратегията на BlackSeaRama Golf & Villas

БлекСиРама е курортен комплекс с шампионатно голф игрище на световноизвестния Гари Плеър  от полузатворен тип с ниско строителство, построен в хармония с природата в противовес на бетоновите блокове по черноморието. Този проект е осъществен с изцяло естествени материали – дърво и камък в духа на Тоскана с просторни обеми и изчистени линии. Идеята на курорта е  даде необходимото пространство на всеки от почиващите без това да нарушава желанието за релакс на останалите гости. При желание човек би почуствал достатъчно уединение в някоя от индивидуалните вили или просторни стаи, а същевременно може да си намери  подходяща социална среда като посети някои от нашите ресторанти и заведения в Клубната къща, Бел Тауър или лобито на Бутик Хотел. БлекСиРама се старае да отговори на разностранните желания на своите клиенти като предлага почти всички видове средства за подслон – луксозен хотел,  елегантен апартхотел и широко гама от вили с 1, 2 , 3 и 4 спални, множество басейни и всичко това на фона на безкрайна морска гледка от 200 метра над морското равнище. В добавка към голфа и настаняването сме се постарали до отговорим на различните нужди на нашите собственици и клиенти като сме разработили 4 ресторанта с кухня за всеки вкус, 3 бара,  спортен център, уелнес сектор, детски клуб, зали за игри, тенис кортове, велосипеди, вино дегустации, възможност за тимбилдинг и конгресни функционалности.

-Разкажете ни повече за вашата голф академия – какво предлагате и популярен ли е този спорт сред българите?

-Голфът се разви до някаква степен през последните 10 години в България, независимо от всичко, той все още се възприема като елитарен и скъп спорт и броя на практикуващите все още не е голям, макар че тук възрастта не играе съществено значение. През последните години обаче се налага тенденция към разширяване на масовия, детския и дамския голф. Навлизат и все повече масови и достъпни марки за голф оборудване и облекло, което в комбинация с усилията на голф клубовете ще доведе рано или късно до по-голям интерес. В тази връзка от 7 години БлекСиРама си е поставила за цел да популяризира голфа сред възрастните и най-вече сред децата. Над 1000 деца са взели участие в нашата лятна детска голф академия през годините и са се запознали с този интересен спорт. През последните 2  години добавихме и детски 5- дневни трейнинг лагери, които да разширят знанията, на онези, които са опитали и им е харесало.За това лятото отново сме планирали детска голф академия в съботните дни, а през месеците юли и август очакваме младежите в нашите лагери. 

През последните 13 години над 5 хиляди души са се докоснали до голфа при нас. Независимо от възрастта, при интерес към този спорт, те са участвали в първи уроци със забавно състезание, индивидуални уроци или голф клиники. За тези, които решат, че могат да се развиват, независимо от възрастта, е нашата програма зелена карта, която дава възможност след успешното и завършване да играете на всички игрища по света.

rsz hole 5 img 0070 Hotel Weekly #8: Представяме ви BlackSeaRama Golf & Villas, Балчик

-Каква е основната целева група посетители в комплекса? Промени ли се тя вследствие на Covid-19?

-Типичният гост на БлекСиРама е на средна възраст, а може би и малко по-възрастен и семеен. В рамките на един сезон, който обикновено е по-дълъг за БлекСиРама от март до декември, обаче, може да видите доста различни хора. Като започнем от началото на пролетта с възрастните семейни двойки и спортните голф групи, през късната пролет и лятото вече се появяват семействата с деца, а БлекСиРама е едно прекрасно място за деца и техните игри, и стигнем до посетителите през уикенда –  младежи и техните сватбени, тимбилдинг и гурме изживявания. Със сигурност през лятото курортът привлича значително повече почиващи, отколкото голфъри. През 2020, за съжаление, голфърите намаляха значително, но за сметка на това, почиващите се увеличиха в пъти в търсене на пространство и по-голяма уединеност. Пандемията промени плановете на всички, но БлекСиРама успя да задържи повтарящите се клиенти, които отново преоткриха възможностите на курорта. Успяхме да привлечем и нови лица, които се надяваме да видим отново и през тази година. Доста клиенти за пръв път опитаха от вилния туризъм  и се надяваме да им е харесало.

rsz hole 18 img 0733 Hotel Weekly #8: Представяме ви BlackSeaRama Golf & Villas, Балчик

-BlackSeaRama Golf & Villas е огромна, зелена територия, предлагайки настаняване в индивидуални вили. Тези фактори спомогнаха ли за по-висока заетост по време на пандемията?

-По време на пандемията вилите станаха изключително популярни, защото предлагат уединение, простор, възможност за самостоятелно приготвяне на храната и разбира се повечето от тях имат собствен басейн. Ваш личен басейн с поляна за слънчеви бани и барбекю звучи чудесно по време на пандемия, в която всички са затворени. А когато добавим възможностите за спорт и забавления навън като тенис, голф, колоездене, йога, детски клуб – почивка вече изглежда далеч по-приятна. Възможността да си готвите сами във вилата, да поръчате румсервиз или да посетите един от 4 ресторанта с огромни тераси също допринесе за по- големия интерес през миналата, а надяваме се, и през тази година.

-Кои са основните предизвикателства пред, които е изправен комплекса и как се справяте с тях?

-Основното ни предизвикателство през сезон 2021 е, че не се вижда напредък в разрешаването на проблемите с Ковид кризата. Тук обаче ще се появят и още проблеми, които за съжаление, няма да са с кратковременен характер –  като ограничаване на полетите до България,от считани от нас вече за традиционни пазари. Вече е видим спада на заявките на скандинавските държави, невъзможността за обслужване на международни турнири поради общи спад в покриваните с полети дестинации, дъмпинг на цените на съседни държави.  Предизвикателството пред БлекСиРама е да успее за задържи дължината на сезона си въпреки ограниченията и да се справи въпреки ограниченията поради Ковид, останалите проблеми са в наши ръце и могат да бъдат решени.

-Какви са прогнозите ви за сезон 2021?

-За съжаление, въпреки очакванията ни за подобряване на ситуацията в туризма през сезон 2021, към момента и перспективите пред БлекСиРама не са особено положителни. Надяваме се да се облекчат условията поне със съседните държави и да се възстанови поне част от полетната програма поне от средата на годината. Ще бъде успех ако успеем да надминем нивата на заетост от миналата година поне с 10%

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.