fbpx

Hotel Weekly #8: Представяме ви BlackSeaRama Golf & Villas, Балчик

Епизод номер осем от инициативата, целяща да подкрепи най-добрите хотели в бранша – Hotel Weekly ни пренася на север, в близост до Балчик, където уникалната природа и лукса са се срещнали в комплекс BlackSeaRama Golf & Villas. Едно забележително място, която е създало условия както за най-добрите голф играчи в света, така и пълноценна почивка. Припомняме, че всяка седмица ще представяме нов хотел на нашата корица във Facebook и LinkedIn, също така ще вземем интервю от управителя или друг представител на хотела относно конпцепцията, плановете за развитие, пречките, с които се сблъскват, очакванията им за следващия сезон и други. Приятно четене!

-Разкажете ни за концепцията и стратегията на BlackSeaRama Golf & Villas

БлекСиРама е курортен комплекс с шампионатно голф игрище на световноизвестния Гари Плеър  от полузатворен тип с ниско строителство, построен в хармония с природата в противовес на бетоновите блокове по черноморието. Този проект е осъществен с изцяло естествени материали – дърво и камък в духа на Тоскана с просторни обеми и изчистени линии. Идеята на курорта е  даде необходимото пространство на всеки от почиващите без това да нарушава желанието за релакс на останалите гости. При желание човек би почуствал достатъчно уединение в някоя от индивидуалните вили или просторни стаи, а същевременно може да си намери  подходяща социална среда като посети някои от нашите ресторанти и заведения в Клубната къща, Бел Тауър или лобито на Бутик Хотел. БлекСиРама се старае да отговори на разностранните желания на своите клиенти като предлага почти всички видове средства за подслон – луксозен хотел,  елегантен апартхотел и широко гама от вили с 1, 2 , 3 и 4 спални, множество басейни и всичко това на фона на безкрайна морска гледка от 200 метра над морското равнище. В добавка към голфа и настаняването сме се постарали до отговорим на различните нужди на нашите собственици и клиенти като сме разработили 4 ресторанта с кухня за всеки вкус, 3 бара,  спортен център, уелнес сектор, детски клуб, зали за игри, тенис кортове, велосипеди, вино дегустации, възможност за тимбилдинг и конгресни функционалности.

-Разкажете ни повече за вашата голф академия – какво предлагате и популярен ли е този спорт сред българите?

-Голфът се разви до някаква степен през последните 10 години в България, независимо от всичко, той все още се възприема като елитарен и скъп спорт и броя на практикуващите все още не е голям, макар че тук възрастта не играе съществено значение. През последните години обаче се налага тенденция към разширяване на масовия, детския и дамския голф. Навлизат и все повече масови и достъпни марки за голф оборудване и облекло, което в комбинация с усилията на голф клубовете ще доведе рано или късно до по-голям интерес. В тази връзка от 7 години БлекСиРама си е поставила за цел да популяризира голфа сред възрастните и най-вече сред децата. Над 1000 деца са взели участие в нашата лятна детска голф академия през годините и са се запознали с този интересен спорт. През последните 2  години добавихме и детски 5- дневни трейнинг лагери, които да разширят знанията, на онези, които са опитали и им е харесало.За това лятото отново сме планирали детска голф академия в съботните дни, а през месеците юли и август очакваме младежите в нашите лагери. 

През последните 13 години над 5 хиляди души са се докоснали до голфа при нас. Независимо от възрастта, при интерес към този спорт, те са участвали в първи уроци със забавно състезание, индивидуални уроци или голф клиники. За тези, които решат, че могат да се развиват, независимо от възрастта, е нашата програма зелена карта, която дава възможност след успешното и завършване да играете на всички игрища по света.

rsz hole 5 img 0070 Hotel Weekly #8: Представяме ви BlackSeaRama Golf & Villas, Балчик

-Каква е основната целева група посетители в комплекса? Промени ли се тя вследствие на Covid-19?

-Типичният гост на БлекСиРама е на средна възраст, а може би и малко по-възрастен и семеен. В рамките на един сезон, който обикновено е по-дълъг за БлекСиРама от март до декември, обаче, може да видите доста различни хора. Като започнем от началото на пролетта с възрастните семейни двойки и спортните голф групи, през късната пролет и лятото вече се появяват семействата с деца, а БлекСиРама е едно прекрасно място за деца и техните игри, и стигнем до посетителите през уикенда –  младежи и техните сватбени, тимбилдинг и гурме изживявания. Със сигурност през лятото курортът привлича значително повече почиващи, отколкото голфъри. През 2020, за съжаление, голфърите намаляха значително, но за сметка на това, почиващите се увеличиха в пъти в търсене на пространство и по-голяма уединеност. Пандемията промени плановете на всички, но БлекСиРама успя да задържи повтарящите се клиенти, които отново преоткриха възможностите на курорта. Успяхме да привлечем и нови лица, които се надяваме да видим отново и през тази година. Доста клиенти за пръв път опитаха от вилния туризъм  и се надяваме да им е харесало.

rsz hole 18 img 0733 Hotel Weekly #8: Представяме ви BlackSeaRama Golf & Villas, Балчик

-BlackSeaRama Golf & Villas е огромна, зелена територия, предлагайки настаняване в индивидуални вили. Тези фактори спомогнаха ли за по-висока заетост по време на пандемията?

-По време на пандемията вилите станаха изключително популярни, защото предлагат уединение, простор, възможност за самостоятелно приготвяне на храната и разбира се повечето от тях имат собствен басейн. Ваш личен басейн с поляна за слънчеви бани и барбекю звучи чудесно по време на пандемия, в която всички са затворени. А когато добавим възможностите за спорт и забавления навън като тенис, голф, колоездене, йога, детски клуб – почивка вече изглежда далеч по-приятна. Възможността да си готвите сами във вилата, да поръчате румсервиз или да посетите един от 4 ресторанта с огромни тераси също допринесе за по- големия интерес през миналата, а надяваме се, и през тази година.

-Кои са основните предизвикателства пред, които е изправен комплекса и как се справяте с тях?

-Основното ни предизвикателство през сезон 2021 е, че не се вижда напредък в разрешаването на проблемите с Ковид кризата. Тук обаче ще се появят и още проблеми, които за съжаление, няма да са с кратковременен характер –  като ограничаване на полетите до България,от считани от нас вече за традиционни пазари. Вече е видим спада на заявките на скандинавските държави, невъзможността за обслужване на международни турнири поради общи спад в покриваните с полети дестинации, дъмпинг на цените на съседни държави.  Предизвикателството пред БлекСиРама е да успее за задържи дължината на сезона си въпреки ограниченията и да се справи въпреки ограниченията поради Ковид, останалите проблеми са в наши ръце и могат да бъдат решени.

-Какви са прогнозите ви за сезон 2021?

-За съжаление, въпреки очакванията ни за подобряване на ситуацията в туризма през сезон 2021, към момента и перспективите пред БлекСиРама не са особено положителни. Надяваме се да се облекчат условията поне със съседните държави и да се възстанови поне част от полетната програма поне от средата на годината. Ще бъде успех ако успеем да надминем нивата на заетост от миналата година поне с 10%

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]