fbpx

Hotel Weekly #3: Представяме ви Villa Sintica, Сандански

В епизод номер 3 от инициативата, целяща да подкрепи най-добрите хотели в бранша – Hotel Weekly, ще ви представим едно малко, но изключително интересно и луксозно място- Villa Sintica в Сандански. Перфектна семейна почивка, изискана храна и неповторими вина, уелнес и история – всичко това може да бъде открито на територията на Villa Sintica. Припомняме, че всяка седмица ще представяме нов хотел на нашата корица във Facebook и LinkedIn, също така ще вземем интервю от управителя или друг представител на хотела относно конпцепцията, плановете за развитие, пречките, с които се сблъскват, очакванията им за следващия сезон и други. Приятно четене!

-Здравейте, разкажете ни за историята и концепцията на хотела?

-Историята на Villa Sintica е доста интересна. Това място датира още от античността, като е била Вила Рустика на богат земевладелец по онези времена. В средата на 60-те години е създадена Комплексна опитна станция с много лозови насаждения, овощни дървета и тютюн. Реално Villa Sintica и изба Sintica са били опитно място за нови сортове грозде и тютюн. При нас са създадени доста от българските сортове, като най-емблематичният е Мелник 55. Сградата, която в момента е хотел, е била дом на научните сътрудници. През 2005 година оптината станция е приватизирана, като е започнал проект по създаването на съвременна изба, а през 2017 г. стартирахме проекта Sintica Wine Resort – пространство, което да обединява в себе си всичко онова, което е нужно на един гост, за да отпочине или просто да се разнообрази. Създадохме място на спокойствие, уют и топлина, място за време със семейството и за срещи с приятелите. Съчетахме природата, уютната обстановка, историческите дадености с отличните вина на изба Синтика, вкусна и истинска храна в ресторанта Sinti, прекрасен средиземноморски интериор. Това е едно райско място с много различна и позитивна енергия. Villa Sintica не е обикновено място за настаняване – то носи много позитивни преживявания на всеки гост и се превърна в прекрасна и силно търсена локация и за сватби на открито. 

-Можете да се похвалите с отлични отзиви онлайн – кои са основните методи и практики, на които дължите постоянство при качеството на услугата?

-Още от самото начало на Villa Sintica през 2017 година знаехме, че качеството и добрите отзиви ще бъдат получени чрез добрия екип и професионалното обслужване. Работихме с много професионалисти във всяка област : от дизайнери, архитекти, мебелисти, забележителни готвачи, които ни помогнаха да превърнем ресторант Sinti в изискано място, известно с автентичните си рецепти и красотата в чинията. Доверихме се на професионалисти в областта на обучението на персонала и мениджмънта, като техният основен урок беше, че гостът е най-важен и това е най-добрата реклама. Обслужването на всеки гост,независимо дали е индивидуален или група,е винаги еднакъв – професионално и лично отношение, дискретност, така, че да почувстват топлината и уюта на вилата ни. Стремим се никога гостите ни да не си тръгват с негативни преживявания, винаги търсим начините да покажем уважението си и това колко ценим всеки дошъл във Villa Sintica.

-Какви са предизвикателствата и възможностите, които предоставя Сандански на хотел като вашия?

-Предизвикателствата са основно в това, че в малкото населено място по-трудно се сформира екип от професионалисти, както и привличането на клиенти в една по-голяма конкуренция. Хубавото е ,че вече сме много разпознаваеми и сме предпочитана дестинация за много семейства и приятели, като място за провеждане на йога и спортни ритрийти, фирмени събития и сватби в летен сезон. Утвърдихме се като място за отдих сред флора и фауна, място с вкусна и прясна храна, място, което носи посланието “вашата лична вила”. За наш късмет, а и с много усилия успяхме да оформим екипа, успяхме да покажем какво е Villa Sintica и продължаваме да градим успеха си заедно. А възможностите на района са безкрайни – това е най-слънчевият град в България, известен със своя лечебен въздух (предпочитана дестинация за лекуване на заболявания на дихателните пътища) и минерална вода. Една от нашите цели е да показваме на гостите си района – исторически и природни забележителности, места, които не са известни, но са със спиращи дъха истории и гледки. Разбира се, ние ще продължаваме  да инвестираме, за да надграждаме това, което е създадено до тук, като предстои изграждането на вътрешен басейн и още места за настаняване към комплекса. 

-Как преминахте през 2020-та и какви са очакванията ви за тази година? Какво се е променило?

-Доста трудна и интересна година беше за нас 2020. Всъщност разбрахме колко са ценни малките неща, как е много важно да си здрав и да имаш работа. За наше щастие в лицето на собствениците открихме повече от приятели, не ни оставиха нито за миг да се притесняваме за месечните си доходи. Разбира се имаше и служители, които се разделиха с Villa Sintica, за да поемат по друг професионален път извън хотелиерството. Благодарение на част от програмите за подпомагане на бизнеса, успяхме финансово да получим облекчение и да направим бюджета си по-гъвкав, така че да посрещаме разходите си. Имаше и отлив на събития, но пък за сметка на това част от тях се преместиха за тази година и не беше чак толкова трудно. Очакваме 2021 да бъде годината на позитивната промяна, годината на научените уроци и годината на постигане на нови по-високи цели. Към днешна дата сме почти ангажирани със сватби през целия летен сезон, имаме планирани доста активности, интересни предложения за 2021 година към нашите клиенти. А относно храната и виното – постигаме все повече отличия в тази област и сме сигурни, че ще изненадаме приятно всеки, посетил Villa Sintica.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.