fbpx

Hotel Weekly #3: Представяме ви Villa Sintica, Сандански

В епизод номер 3 от инициативата, целяща да подкрепи най-добрите хотели в бранша – Hotel Weekly, ще ви представим едно малко, но изключително интересно и луксозно място- Villa Sintica в Сандански. Перфектна семейна почивка, изискана храна и неповторими вина, уелнес и история – всичко това може да бъде открито на територията на Villa Sintica. Припомняме, че всяка седмица ще представяме нов хотел на нашата корица във Facebook и LinkedIn, също така ще вземем интервю от управителя или друг представител на хотела относно конпцепцията, плановете за развитие, пречките, с които се сблъскват, очакванията им за следващия сезон и други. Приятно четене!

-Здравейте, разкажете ни за историята и концепцията на хотела?

-Историята на Villa Sintica е доста интересна. Това място датира още от античността, като е била Вила Рустика на богат земевладелец по онези времена. В средата на 60-те години е създадена Комплексна опитна станция с много лозови насаждения, овощни дървета и тютюн. Реално Villa Sintica и изба Sintica са били опитно място за нови сортове грозде и тютюн. При нас са създадени доста от българските сортове, като най-емблематичният е Мелник 55. Сградата, която в момента е хотел, е била дом на научните сътрудници. През 2005 година оптината станция е приватизирана, като е започнал проект по създаването на съвременна изба, а през 2017 г. стартирахме проекта Sintica Wine Resort – пространство, което да обединява в себе си всичко онова, което е нужно на един гост, за да отпочине или просто да се разнообрази. Създадохме място на спокойствие, уют и топлина, място за време със семейството и за срещи с приятелите. Съчетахме природата, уютната обстановка, историческите дадености с отличните вина на изба Синтика, вкусна и истинска храна в ресторанта Sinti, прекрасен средиземноморски интериор. Това е едно райско място с много различна и позитивна енергия. Villa Sintica не е обикновено място за настаняване – то носи много позитивни преживявания на всеки гост и се превърна в прекрасна и силно търсена локация и за сватби на открито. 

-Можете да се похвалите с отлични отзиви онлайн – кои са основните методи и практики, на които дължите постоянство при качеството на услугата?

-Още от самото начало на Villa Sintica през 2017 година знаехме, че качеството и добрите отзиви ще бъдат получени чрез добрия екип и професионалното обслужване. Работихме с много професионалисти във всяка област : от дизайнери, архитекти, мебелисти, забележителни готвачи, които ни помогнаха да превърнем ресторант Sinti в изискано място, известно с автентичните си рецепти и красотата в чинията. Доверихме се на професионалисти в областта на обучението на персонала и мениджмънта, като техният основен урок беше, че гостът е най-важен и това е най-добрата реклама. Обслужването на всеки гост,независимо дали е индивидуален или група,е винаги еднакъв – професионално и лично отношение, дискретност, така, че да почувстват топлината и уюта на вилата ни. Стремим се никога гостите ни да не си тръгват с негативни преживявания, винаги търсим начините да покажем уважението си и това колко ценим всеки дошъл във Villa Sintica.

-Какви са предизвикателствата и възможностите, които предоставя Сандански на хотел като вашия?

-Предизвикателствата са основно в това, че в малкото населено място по-трудно се сформира екип от професионалисти, както и привличането на клиенти в една по-голяма конкуренция. Хубавото е ,че вече сме много разпознаваеми и сме предпочитана дестинация за много семейства и приятели, като място за провеждане на йога и спортни ритрийти, фирмени събития и сватби в летен сезон. Утвърдихме се като място за отдих сред флора и фауна, място с вкусна и прясна храна, място, което носи посланието “вашата лична вила”. За наш късмет, а и с много усилия успяхме да оформим екипа, успяхме да покажем какво е Villa Sintica и продължаваме да градим успеха си заедно. А възможностите на района са безкрайни – това е най-слънчевият град в България, известен със своя лечебен въздух (предпочитана дестинация за лекуване на заболявания на дихателните пътища) и минерална вода. Една от нашите цели е да показваме на гостите си района – исторически и природни забележителности, места, които не са известни, но са със спиращи дъха истории и гледки. Разбира се, ние ще продължаваме  да инвестираме, за да надграждаме това, което е създадено до тук, като предстои изграждането на вътрешен басейн и още места за настаняване към комплекса. 

-Как преминахте през 2020-та и какви са очакванията ви за тази година? Какво се е променило?

-Доста трудна и интересна година беше за нас 2020. Всъщност разбрахме колко са ценни малките неща, как е много важно да си здрав и да имаш работа. За наше щастие в лицето на собствениците открихме повече от приятели, не ни оставиха нито за миг да се притесняваме за месечните си доходи. Разбира се имаше и служители, които се разделиха с Villa Sintica, за да поемат по друг професионален път извън хотелиерството. Благодарение на част от програмите за подпомагане на бизнеса, успяхме финансово да получим облекчение и да направим бюджета си по-гъвкав, така че да посрещаме разходите си. Имаше и отлив на събития, но пък за сметка на това част от тях се преместиха за тази година и не беше чак толкова трудно. Очакваме 2021 да бъде годината на позитивната промяна, годината на научените уроци и годината на постигане на нови по-високи цели. Към днешна дата сме почти ангажирани със сватби през целия летен сезон, имаме планирани доста активности, интересни предложения за 2021 година към нашите клиенти. А относно храната и виното – постигаме все повече отличия в тази област и сме сигурни, че ще изненадаме приятно всеки, посетил Villa Sintica.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]