fbpx

Sol Luna Bay Resort – символ на качествен All inclusive, стандарти и култура на обслужване в сърцето на Обзор

В юбилеен епизод номер 20 на рубриката ни Hotel Weekly се насочваме към Обзор и хотел Sol Luna Bay Resort, част от международната хотелска верига Meliã Hotels International. През последните години Обзор спечели заслужено име на дестинация с хотели от много високо ниво. Това до голяма степен е заслуга и на Sol Luna Bay Resort, който разполага с 533 стаи и се намира на самия морски бряг. Ръководството на хотела заяви, че базира планирането си на 75% от резултатите, реализирани през успешната 2019 година.

Здравейте! Разкажете ни повече за хотел Sol Luna Bay в Обзор – с каква база разполага хотела, концепция, целева аудитория.

Хотел Sol Luna Bay Resort е един от най-престижните и реномирани четири звездни комплекси на Българското Черноморие, част от международната хотелска верига Meliã Hotels International (с над 380 хотела на 5 континента) и оперира от 2009 год. За своите тринадесет сезона Sol Luna Bay Resort се превърна в един от символите в България за качествен All inclusive продукт. Всяка година печелим престижни международни награди, а броят на редовните гости и приятели непрекъснато расте. Всичко това е постигнато благодарение на невероятните усилия и отдаденост на нашия прекрасен екип, който влага много любов и старание във всеки детайл. Културата на обслужване и стандартите, които прилагаме, са на световно ниво.

Разположен на морския бряг, в непосредствена близост до прекрасен фин пясъчен плаж, Sol Luna Bay Resort предлага 533 просторни и обзаведени с вкус стаи и фамилни апартаменти, където гостите могат да се насладят на пълен комфорт и спокойствие. На разположение са два открити и един закрит басейн, 3 ресторанта, 4 бара, аквапарк, уелнес център, фитнес, детски клуб, магазини и др. От стаите се разкрива прекрасна морска панорама, а шезлонгите и чадърите на плажа са безплатни. Екип от вечно усмихнати аниматори се грижи за забавлението на деца и възрастни седем дни в седмицата. Комплексът разполага още с конферентни зали и голям паркинг.

Нашата мисия е да предлагаме качествен продукт с висока добавена стойност на справедлива цена. Преживяването и положителните емоции са издигнати в култ, а ваканцията се превръща в незабравим спомен. Като част от бранда Sol сме фокусирани върху семейната ваканция, ето защо всеки един детайл от нашата концепция е свързан с това, да създаде отлични условия за почивка на родителите и незабравими преживявания за децата. Разбира се, двойки от всяка възраст също са добре дошли при нас и се чувстват прекрасно.  

Какви са очакванията ви за предстоящия сезон 2022? Очаквате ли различен сценарий от този през лято 2021?

Твърде рано е да се правят категорични прогнози за сезона, но като цяло очакваме повече гости и по-добър сезон. Основният сценарий, на който базираме планирането си, е за 75% от обемите постигнати през 2019 година. Много важно в този момент е хотелите, туроператорите и държавата в лицето на МТ да заработим ефективно заедно, за да може сезонът да започне възможно най-рано. Както знаем, миналата година месец юни беше изпуснат.


Планирате ли нововъведения в хотел Sol Luna Bay за сезон 2022?

Нововъведенията са свързани най-вече с ремонтни дейности по основно освежаване на базата. Така например инвестираме в смяна на климатици, ремонт на тераси, осъвременяване на оборудването в баните, реновиране на част от фасадата и т.н. Разбира се, както всеки нов сезон ще има и малки изненади за нашите редовни гости.


Плюс ли е по време на криза като тази, да сте част от международната верига Melia? Помага ли опита на веригата за по-лесно преминаване през
Covid пандемията?

Разбира се. Мисля, че истинските предимства на това да си част от престижна международна верига се проявяват именно в периоди на криза. В конкретния случай още в началото на пандемията, когато голяма част от хотелите не знаеха как ще протече сезон 2020 и дали въобще ще работят, от веригата се направи кризисен план, създаде се единен протокол “Stay safe with Meliá“ и ние дадохме ясен сигнал на нашите партньори и гости, че сме тук и ще работим независимо от обстоятелствата, че нашите гости могат да бъдат сигурни за своето здраве и безопасност при нас.


Споделете финални думи с аудиторията на 21Hoteliers Bulgaria.

Гледаме с надежда и оптимизъм към новия сезон! Пожелавам на всички колеги успешно и безоблачно лято!

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]