fbpx

Sol Luna Bay Resort – символ на качествен All inclusive, стандарти и култура на обслужване в сърцето на Обзор

В юбилеен епизод номер 20 на рубриката ни Hotel Weekly се насочваме към Обзор и хотел Sol Luna Bay Resort, част от международната хотелска верига Meliã Hotels International. През последните години Обзор спечели заслужено име на дестинация с хотели от много високо ниво. Това до голяма степен е заслуга и на Sol Luna Bay Resort, който разполага с 533 стаи и се намира на самия морски бряг. Ръководството на хотела заяви, че базира планирането си на 75% от резултатите, реализирани през успешната 2019 година.

Здравейте! Разкажете ни повече за хотел Sol Luna Bay в Обзор – с каква база разполага хотела, концепция, целева аудитория.

Хотел Sol Luna Bay Resort е един от най-престижните и реномирани четири звездни комплекси на Българското Черноморие, част от международната хотелска верига Meliã Hotels International (с над 380 хотела на 5 континента) и оперира от 2009 год. За своите тринадесет сезона Sol Luna Bay Resort се превърна в един от символите в България за качествен All inclusive продукт. Всяка година печелим престижни международни награди, а броят на редовните гости и приятели непрекъснато расте. Всичко това е постигнато благодарение на невероятните усилия и отдаденост на нашия прекрасен екип, който влага много любов и старание във всеки детайл. Културата на обслужване и стандартите, които прилагаме, са на световно ниво.

Разположен на морския бряг, в непосредствена близост до прекрасен фин пясъчен плаж, Sol Luna Bay Resort предлага 533 просторни и обзаведени с вкус стаи и фамилни апартаменти, където гостите могат да се насладят на пълен комфорт и спокойствие. На разположение са два открити и един закрит басейн, 3 ресторанта, 4 бара, аквапарк, уелнес център, фитнес, детски клуб, магазини и др. От стаите се разкрива прекрасна морска панорама, а шезлонгите и чадърите на плажа са безплатни. Екип от вечно усмихнати аниматори се грижи за забавлението на деца и възрастни седем дни в седмицата. Комплексът разполага още с конферентни зали и голям паркинг.

Нашата мисия е да предлагаме качествен продукт с висока добавена стойност на справедлива цена. Преживяването и положителните емоции са издигнати в култ, а ваканцията се превръща в незабравим спомен. Като част от бранда Sol сме фокусирани върху семейната ваканция, ето защо всеки един детайл от нашата концепция е свързан с това, да създаде отлични условия за почивка на родителите и незабравими преживявания за децата. Разбира се, двойки от всяка възраст също са добре дошли при нас и се чувстват прекрасно.  

Какви са очакванията ви за предстоящия сезон 2022? Очаквате ли различен сценарий от този през лято 2021?

Твърде рано е да се правят категорични прогнози за сезона, но като цяло очакваме повече гости и по-добър сезон. Основният сценарий, на който базираме планирането си, е за 75% от обемите постигнати през 2019 година. Много важно в този момент е хотелите, туроператорите и държавата в лицето на МТ да заработим ефективно заедно, за да може сезонът да започне възможно най-рано. Както знаем, миналата година месец юни беше изпуснат.


Планирате ли нововъведения в хотел Sol Luna Bay за сезон 2022?

Нововъведенията са свързани най-вече с ремонтни дейности по основно освежаване на базата. Така например инвестираме в смяна на климатици, ремонт на тераси, осъвременяване на оборудването в баните, реновиране на част от фасадата и т.н. Разбира се, както всеки нов сезон ще има и малки изненади за нашите редовни гости.


Плюс ли е по време на криза като тази, да сте част от международната верига Melia? Помага ли опита на веригата за по-лесно преминаване през
Covid пандемията?

Разбира се. Мисля, че истинските предимства на това да си част от престижна международна верига се проявяват именно в периоди на криза. В конкретния случай още в началото на пандемията, когато голяма част от хотелите не знаеха как ще протече сезон 2020 и дали въобще ще работят, от веригата се направи кризисен план, създаде се единен протокол “Stay safe with Meliá“ и ние дадохме ясен сигнал на нашите партньори и гости, че сме тук и ще работим независимо от обстоятелствата, че нашите гости могат да бъдат сигурни за своето здраве и безопасност при нас.


Споделете финални думи с аудиторията на 21Hoteliers Bulgaria.

Гледаме с надежда и оптимизъм към новия сезон! Пожелавам на всички колеги успешно и безоблачно лято!

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.