fbpx

Hotel Weekly #14: Flamingo Grand Hotel, Албена

В 14-ти епизод от нашата рубрика в подкрепа на най-добрите хотели в бранша – Hotel Weekly ще ви представим един от емблематичните хотели по Северното Черноморие и Албена – Flamingo Grand Hotel. Какви са оценките за сезон 2021, концепцията на хотела за работа през зимния период и очаквания за лятото на 2022 са само част от темите, които дискутирахме с управителите на Flamingo Grand Hotel. Приятно четене!

-Разкажете ни повече за емблематичния за Албена хотел Фламинго Гранд- история, концепция, интересни факти.

-Хотел Фламинго Гранд отвори врати през 2007 година. Построен е на мястото на два стари хотела Братислава и Прага. Концепцията на хотела е да покрива изискванията на гости, както през кетните месеци с добрата си локация и конфортни студиа, но да е перфектно място за MICE и Уелнес. Топлата връзка с Меди Спа Медика допълва комфорта на гостите, като свързва хотела с огромен двуетажен СПА център с басейн минерална вода, термална зона и прочие.

Интериорът на хотела е създаден от дизайнерите на австрийската фирма Voglauer и е инспириран от историята на България и природните красоти на региона Яйлата, Калиакра и Рилски манастир. Във фоайето акценти са скулпторите и пластиките на известният творец Андрей Лекарски. Хотелът пленява с екстериор с дървена фасада и интериор с топли цветове, приканващи гостите да се чувстват у дома по време на ваканцията си.

-Как бихте оценили летен сезон 2021 и какви са очакванията ви за сезон 2022?

-Сезон 2021 започна колебливо от гледна точка на записвания през месеците януари до април, които месеци бяхме свикнали да генерираме до 60% от общата заетост на комплекса за лятото. В следствие на урегулирането на обстановката с вируса и наличието на знания и очаквания за развитието на пандемията записванията се активизираха и поетапно ситуацията се подобряваше. На ниво пазари, за съжаления основият ни целеви пазар – Германия, беше отрязан до 01.07.21 поради липсата на чартерна полетна програма. Други важни пазари като Полша и Чехия също започнаха програмите си по-късно от обичайното, а други, като Скандинавски пазар и Русия отсъстваха цяло лято. На база на доброто ни позициониране в България и Румъния, Албена успя да запълни липсите от основните пазари и да достигне двойно по-добри резултати от 2020 година или 2/3 от постигнатото през 2019 година, каквито бяха и поставените цели. В активен сезон, месеците юли и август, търсенето беше изключително силно на всички пазари и доведе до отварянето на допълнителни хотели – Славуна и Лагуна Гарден, които са около 300 допълнителни стаи. Търсенето беше изцяло в последния момент и основно през онлайн канали и директни продажби.

За 2022 година планираме възстановяване на почти 90% от програмата за 2019 година, както и отварянето на хотел Амелия – новото 5-звезно бижу на Албена, който ще е първият 5-звезден хотел предлагащ формулата Premium All Inclusive. Планираме да възстановим културната и спортната си програма на 100%, както и да възвърнем дела на конгресни и спортни мероприятия в Албена. Въз основа на новите тенденции в търсенето започваме и по етапното реновиране на Къмпинга и предлагаме уютни вили Зелена Албена, които предлагат самостоятелност и уединение своите гости. Заедно с тях ще открием и места за кемпери и каравани.

-Промени ли се целевата група на хотел Фламинго Гранд вследствие на Covid-19?

-Хотел Фламинго Гранд е единственият хотел в Албена, които предлага продукт създаден и търсен в следствие на пандемията. Хотелът разполага с 263 помещения, всички разполагащи с кухненски бокс и кухненско оборудване, просторни стаи и балкони, както и огромно мезонети, апартаменти и пентхауси. Всеки, търсещ комфорт, но и уединение, нежелание да бъде с други хора в общи части ресторанти, може да резервира студио и да се наслади на истински релакс. Хотелът предлага опция за рум сервиз, а в комплекса се предлага и опция за доставка на храна от ресторант Челебрита, който предлага вкусни сезонни ястия и деликатеси.

В следствие на пандемията Албена разработи съвместно с проф. Кисьова и специализирана програма за рехабилитация след Ковид-19, която се предлага с настаняване и изхранване по специално меню в хотел Фламинго Гранд и процедури в Медика – Албена. В Албена се предлага комбинация от естествени природни ресурси, които използвани правилно, допринасят за възстановяването на организма от вируса. Топлата връзка на хотела с Медицинския център и отопляемия вътрешен басейн с полуолимпийски размери прави Фламинго Гранд предпочитан хотел за зимна ваканция на родното Черноморие. Тази година хотелът е планиран да работи до 3ти Януари и предлага много интересна програма за Нова Година, в комбинация с хотел Маритим Парадайз Блу.

-Разбрахме, че хотела ще функционира и през зимния сезон. Как планирате да привлечете гости през неактивния сезон?

-Разработихме няколко различни предложения за различните целеви групи, които са:

– За семейства с деца, търсещи да избягат от града и да се насладят на приятното време: предлагаме настаняване с включено изхранване, възможност за спорт и релакс, Училище по плуване за деца, разходки и екскурзии, например до градините на Албена. Сега е сезонът на ябълките и Албена разполага с градини с над 15 сорта ябълки, като предлагаме дневен излет до тези градини и възможност за разходки и пробване на различните сортове.

– За работещите homeoffice: предлагаме продукта Beach&Work, които предлага прекрасни възможности за изпълнение на дневните работни ангажименти в комбинация с работа от място с гледка към морето. За търсещите този тип продукт сме включили и техническо обслужване, ползване на конферентните ни зали за различни видеоконференции и лимитирани офис консумативи от Албена.


– За спортистите: в комбинация с възможностите за спорт в Албена – тенис, футбол, волейбол, тенис на маса и прочие, предлагаме и специално разработени програми за рехабилитация на спортисти и любители, например нашата програма за тенесисти се радва на висока оценка в Германия.

– За здравните работници: в комбинация с 5-звезно настаняваме предлагаме и специализирана програма за хората в сферата на Здравеопазването, които в следствие на работата си натоварват опорно-двигателния апарат. Тази програма е много подходяща за хирурзи, но и хора, които дълги часове прекарват в една поза на тялото си.

-Какви са дългосрочните планове за развитие на хотела, планирате ли подобрения?

-Фламинго Гранд е хотел, който предлага завършен продукт – от една страна в комбинацията с Медицинския център, огромния фитнес и отопляем басейн, от друга страна с наличието на добра база от 2 основни ресторанта, нощен бар, лоби бар, ВИП Лаундж с уникална гледка към морето, Винен бар, СПА Център на два етажа. Това, от което има нужда хотелът е възвръщането на стандартното му функциониране, защото в условията на КОВИД определени точки останаха неотворени вече втора година. Основните ни планове за хотела са свързани с обновяване и подмяна на текстил и обзавеждане на база на новите тенденции, както и ремонти, свързани с експлоатирането на хотела. Целим продуктът в хотела да се оформи в целогодишен такъв, както и да разработим високо бюджетен продукт за този сегмент в нашите пентхауси и мезонети, където да добавим възможност за резервиране на личен готвач, иконом, луксозни трансфери с хеликоптер, пиърс за яхти.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.