fbpx

Hotel Weekly #14: Flamingo Grand Hotel, Албена

В 14-ти епизод от нашата рубрика в подкрепа на най-добрите хотели в бранша – Hotel Weekly ще ви представим един от емблематичните хотели по Северното Черноморие и Албена – Flamingo Grand Hotel. Какви са оценките за сезон 2021, концепцията на хотела за работа през зимния период и очаквания за лятото на 2022 са само част от темите, които дискутирахме с управителите на Flamingo Grand Hotel. Приятно четене!

-Разкажете ни повече за емблематичния за Албена хотел Фламинго Гранд- история, концепция, интересни факти.

-Хотел Фламинго Гранд отвори врати през 2007 година. Построен е на мястото на два стари хотела Братислава и Прага. Концепцията на хотела е да покрива изискванията на гости, както през кетните месеци с добрата си локация и конфортни студиа, но да е перфектно място за MICE и Уелнес. Топлата връзка с Меди Спа Медика допълва комфорта на гостите, като свързва хотела с огромен двуетажен СПА център с басейн минерална вода, термална зона и прочие.

Интериорът на хотела е създаден от дизайнерите на австрийската фирма Voglauer и е инспириран от историята на България и природните красоти на региона Яйлата, Калиакра и Рилски манастир. Във фоайето акценти са скулпторите и пластиките на известният творец Андрей Лекарски. Хотелът пленява с екстериор с дървена фасада и интериор с топли цветове, приканващи гостите да се чувстват у дома по време на ваканцията си.

-Как бихте оценили летен сезон 2021 и какви са очакванията ви за сезон 2022?

-Сезон 2021 започна колебливо от гледна точка на записвания през месеците януари до април, които месеци бяхме свикнали да генерираме до 60% от общата заетост на комплекса за лятото. В следствие на урегулирането на обстановката с вируса и наличието на знания и очаквания за развитието на пандемията записванията се активизираха и поетапно ситуацията се подобряваше. На ниво пазари, за съжаления основият ни целеви пазар – Германия, беше отрязан до 01.07.21 поради липсата на чартерна полетна програма. Други важни пазари като Полша и Чехия също започнаха програмите си по-късно от обичайното, а други, като Скандинавски пазар и Русия отсъстваха цяло лято. На база на доброто ни позициониране в България и Румъния, Албена успя да запълни липсите от основните пазари и да достигне двойно по-добри резултати от 2020 година или 2/3 от постигнатото през 2019 година, каквито бяха и поставените цели. В активен сезон, месеците юли и август, търсенето беше изключително силно на всички пазари и доведе до отварянето на допълнителни хотели – Славуна и Лагуна Гарден, които са около 300 допълнителни стаи. Търсенето беше изцяло в последния момент и основно през онлайн канали и директни продажби.

За 2022 година планираме възстановяване на почти 90% от програмата за 2019 година, както и отварянето на хотел Амелия – новото 5-звезно бижу на Албена, който ще е първият 5-звезден хотел предлагащ формулата Premium All Inclusive. Планираме да възстановим културната и спортната си програма на 100%, както и да възвърнем дела на конгресни и спортни мероприятия в Албена. Въз основа на новите тенденции в търсенето започваме и по етапното реновиране на Къмпинга и предлагаме уютни вили Зелена Албена, които предлагат самостоятелност и уединение своите гости. Заедно с тях ще открием и места за кемпери и каравани.

-Промени ли се целевата група на хотел Фламинго Гранд вследствие на Covid-19?

-Хотел Фламинго Гранд е единственият хотел в Албена, които предлага продукт създаден и търсен в следствие на пандемията. Хотелът разполага с 263 помещения, всички разполагащи с кухненски бокс и кухненско оборудване, просторни стаи и балкони, както и огромно мезонети, апартаменти и пентхауси. Всеки, търсещ комфорт, но и уединение, нежелание да бъде с други хора в общи части ресторанти, може да резервира студио и да се наслади на истински релакс. Хотелът предлага опция за рум сервиз, а в комплекса се предлага и опция за доставка на храна от ресторант Челебрита, който предлага вкусни сезонни ястия и деликатеси.

В следствие на пандемията Албена разработи съвместно с проф. Кисьова и специализирана програма за рехабилитация след Ковид-19, която се предлага с настаняване и изхранване по специално меню в хотел Фламинго Гранд и процедури в Медика – Албена. В Албена се предлага комбинация от естествени природни ресурси, които използвани правилно, допринасят за възстановяването на организма от вируса. Топлата връзка на хотела с Медицинския център и отопляемия вътрешен басейн с полуолимпийски размери прави Фламинго Гранд предпочитан хотел за зимна ваканция на родното Черноморие. Тази година хотелът е планиран да работи до 3ти Януари и предлага много интересна програма за Нова Година, в комбинация с хотел Маритим Парадайз Блу.

-Разбрахме, че хотела ще функционира и през зимния сезон. Как планирате да привлечете гости през неактивния сезон?

-Разработихме няколко различни предложения за различните целеви групи, които са:

– За семейства с деца, търсещи да избягат от града и да се насладят на приятното време: предлагаме настаняване с включено изхранване, възможност за спорт и релакс, Училище по плуване за деца, разходки и екскурзии, например до градините на Албена. Сега е сезонът на ябълките и Албена разполага с градини с над 15 сорта ябълки, като предлагаме дневен излет до тези градини и възможност за разходки и пробване на различните сортове.

– За работещите homeoffice: предлагаме продукта Beach&Work, които предлага прекрасни възможности за изпълнение на дневните работни ангажименти в комбинация с работа от място с гледка към морето. За търсещите този тип продукт сме включили и техническо обслужване, ползване на конферентните ни зали за различни видеоконференции и лимитирани офис консумативи от Албена.


– За спортистите: в комбинация с възможностите за спорт в Албена – тенис, футбол, волейбол, тенис на маса и прочие, предлагаме и специално разработени програми за рехабилитация на спортисти и любители, например нашата програма за тенесисти се радва на висока оценка в Германия.

– За здравните работници: в комбинация с 5-звезно настаняваме предлагаме и специализирана програма за хората в сферата на Здравеопазването, които в следствие на работата си натоварват опорно-двигателния апарат. Тази програма е много подходяща за хирурзи, но и хора, които дълги часове прекарват в една поза на тялото си.

-Какви са дългосрочните планове за развитие на хотела, планирате ли подобрения?

-Фламинго Гранд е хотел, който предлага завършен продукт – от една страна в комбинацията с Медицинския център, огромния фитнес и отопляем басейн, от друга страна с наличието на добра база от 2 основни ресторанта, нощен бар, лоби бар, ВИП Лаундж с уникална гледка към морето, Винен бар, СПА Център на два етажа. Това, от което има нужда хотелът е възвръщането на стандартното му функциониране, защото в условията на КОВИД определени точки останаха неотворени вече втора година. Основните ни планове за хотела са свързани с обновяване и подмяна на текстил и обзавеждане на база на новите тенденции, както и ремонти, свързани с експлоатирането на хотела. Целим продуктът в хотела да се оформи в целогодишен такъв, както и да разработим високо бюджетен продукт за този сегмент в нашите пентхауси и мезонети, където да добавим възможност за резервиране на личен готвач, иконом, луксозни трансфери с хеликоптер, пиърс за яхти.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]