fbpx

Hotel Weekly #16: Хотел Jägerhof, Пловдив

В епизод номер 16 от рубриката ни в подкрепа на най-добрите хотели в бранша – Hotel Weekly ще представим един от най – добрите градски хотели в Пловдив и страната. Хотел Jägerhof в Пловдив разполага с всичко, за да предостави на своите гости едно незабравимо изживяване. Jägerhof е хотел от висок клас, насочен изцяло към аудитория, която цени първокачественото обслужване и комфорт на най – високо ниво. Мениджърите на хотел Jägerhof споделиха много интересни неща за концепцията, удобствата, които предлагат и плановете за развитие специално за 21Hoteliers и рубриката Hotel Weekly.

-Разкажете ни повече за историята, концепцията и отличителните черти на хотел Jägerhof.

-Jägerhof e семеен бранд, който поставя началото си през 2013 г. с откриването на първата автентична баварска бирария в Пловдив. Уникалната концепция на заведението, местното производство на пиво по неподправена традиционна баварска рецепта, за кратък период от време успя да предостави истинско баварско преживяване на хората, с което продължава да поддържа и буди интереса към себе си. Затова и търсенето на възможност за неговото продължение бързо пое и в друга посока, с плана за създаване на хотел в унисон с динамичното развитие на гр. Пловдив. Така на 09.11.2021 хотел Jägerhof отвори своите врати за ценителите на първокачественото пътуване и почивка.

Стилният и елегантен архитектурен образ на сградата кореспондира и с атрактивния дизайнерски интериор. Това, което може да се открие в хотел Jägerhof е истинска наслада за  сетивата – обстановка, изградена с много внимание, естествени материали и дизайнерска намеса. Дизайнът на хотела е изпипан дори в най-малкия детайл и е естетично издържан, във всичките 60 помещения от висок клас и с последни технологични удобства – Стандартен тип стаи, Премиум клас и Апартаменти. Това, което създава запомнящо се усещане е създадените най-вече уют, комфорт, съчетаващи лукс и обслужване, за да се почувстват посетители на мястото си, посещавайки хотела.

Организаторите на събития и мероприятия ще останат удовлетворени от самостоятелно обособения конферентен етаж, предоставящ 5 зали с различен капацитет – от 10 до 100 участници, с много естествена светлина и модерно аудио-визуално техническо обезпечаване, слънчево фоайе за кетъринг и прекрасна зелена тераса за чаша кафе или коктейлен аператив, както и самостоятелно обособена зона със свободен достъп до компютри и принтер. В хотел Jägerhof гостите могат да усетят пълната функционалност, когато са далеч от дома – бърз и стабилен Wi-Fi, напълно оборудван фитнес център и безплатен денонощно охраняем паркинг.

-Кои са основните удобства, които предлага хотел Jägerhof на своите гости?

При изготвянето на концепцията за хотела от първостепенно значение за нас беше хотелът да посрещне нуждите и да отговори на очакванията на всеки съвременен гост, осигуряващи неговото спокойствие и пълноценна почивка.

Във всяка стая могат да се открият удобства като богато зареден минибар, ютия с дъска за гладене, сейф, който побира лаптоп. Дигитализацията, която навлиза все по-широко в нашето ежедневие, позволява телевизорът в стаята да не е просто за гледане на определен канал. Гостите ни имат възможност от менюто му да си поръчат рум сървиз от богатото меню на Бирария Jägerhof , да си изберат филм от специален каталог с нови заглавия, да си проверят сметката. Дори предлагаме дигитално меню с разнообразие от специални възглавници. 100% затъмняващи завеси, висококачествени ергономични матраци и шумоизолираните ни стаи гарантират спокойствието и пълноценната почивка на гостите ни.

-Хотелът изглежда изключително добре издържан от към дизайн и построен с високачествени материали. Кой е автор на дизайна и проекта като цяло?

-Автор на архитектурния проект е арх. Филип Филипов, основен изпълнител на строителството е „Ейприл Строй“ ЕООД, а дизайнът и изпълнението на интериора са дело на фирма „Ретро-М“ ООД. С екипите, които се занимаваха с проектирането и изпълнението, работихме усилено, за да бъде завършен проектът бързо, без да се прави компромис в качеството. Строителството продължи 2 г., през които непрекъснато подобрявахме и надграждахме първоначалните идеи, за да постигнем крайния резултат.

Въпреки отворен в трудните условия на пандемия, екипът ни успешно преправя път на индивидуалния хотелиерски бизнес, период през който отзивите от нашите гости са повече от красноречиви, впечатляващи и окуражаващи за целия екип.

-Каква е основната целева група на хотел Jägerhof и кои са основните предизвикателства пред хотелите в Пловдив?

-Концепцията и местоположението на хотела, позволяват той да бъде подходящ за широк кръг от гости. Хотелът, освен подходящ за градски туризъм, развива и своята бизнес насоченост. Конферентният ни център, в комбинация с възможностите за обяд и вечеря, които Бирария Йегерхоф предлага, е предпочитан избор и за много местни фирми, които нямат необходимост от настаняване.

Предизвикателствата пред хотелите в Пловдив не са малко и са свързани с все по-сериозната конкуренция в бранша, в комбинация с ограниченото търсене както на туристически, така и на бизнес пътувания, в условията на пандемия. Все по-ясно става, че в страната ни възстановяването на градския туризъм ще е значително по-бавно, в сравнение със западните страни. Голям проблем е и липсата на добре подготвени кадри, голяма част от които в условията на несигурност се преквалифицираха в други сектори.

-Виждаме, че хотела е много добре оборудван за събития и семинари. Как се отразява Covid ситуацията на бизнес пътуванията в Пловдив?

-Петте ни конферентни зали са напълно оборудвани с модерни аудио-визуални системи, необходими за успешното провеждане на всяко едно събитие. От откриването на хотела, ние работим в ситуация на Covid ограничения, което несъмнено оказва голямо влияние върху естеството на бизнеса. Наблюденията ни са, че част от фирмите продължават да планират своите събития, спазвайки ограниченията. Високите стандарти за почистване са развити в цялостната хигиенна стратегия на хотел Jägerhof, включваща допълнителна дезинфекция и правила за намаляване риска от заразяване, което в допълнение с нововъведената мярка „зелен сертификат“ позволява планираните събития да се проведат в напълно безопасна среда. Разбира се, има голяма част от мероприятията, които се отлагат за в бъдеще.

Относно индивидуалните бизнес пътувания, за съжаление забелязваме спад в гостите от чужбина, в сравнение с предходните месеци, което е в пряка зависимост от ситуацията в нашата страна.

-Какви са плановете за развитие на хотел Jägerhof?

-В краткосрочен план – в рамките на следващата година, планираме още една – по голяма многофункционална зала, в която да могат да се провеждат конферентни събития за 250 човека, както и тържества до 150 човека. Залата ще има и удобен директен достъп, което ще позволи използването ѝ за голямо разнообразие от мероприятия. Въпреки ситуацията с пандемията, забелязваме, че има търсене на пространства за провеждане на по-мащабни събития.

Бихме искали Хотел Jägerhof да се превърне в разпознаваемо и предпочитано място за настаняване в града. Първата година от работата на хотела ни дава увереност, че можем да постигнем целите си, дори да не сме част от голям световен бранд. Оценката ни в най-голяма OTA е 9,7, на базата на над 400 отзива, която е най-висока сред хотелите в града. Това доказва усилията на нашия екип, като без да сме имали опит с хотели, успяваме да развием един забележителен проект.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]