fbpx

Hotel Weekly #15: Arte Spa & Park Hotel, Велинград

В епизод номер 15 от нашата рубрика в подкрепа на най-добрите хотели в бранша – Hotel Weekly ще ви отведем за първи път в СПА столица на България – Велинград. Днес ще ви представим един от водещите хотели там, а именно Arte Spa & Park Hotel, носител на множество награди, между които “Най-добър 5 звезден SPA хотел на Балканите” и “Най-добър 5 звезден SPA хотел на България”. Основната философия на Arte Spa & Park Hotel е да бъде различен и да предлага повече и повече на своите гости.

Разкажете ни накратко за концепцията на Arte Spa & Park Hotel.

-За вече почти пълните си пет години Arte Spa & Park Hotel успя да се превърне в любимо място за релакс и незабравимо преживяване, успя да се превърне в „различния“ хотел – този, кoйто е готов да изненада гостите си във всеки момент, да организира Фестивал, Рекорд на Гинес или да събере “под шапката си” 101 Каба Гайди. Успяхме да накараме хора с различни интереси и предпочитания да избират Arte Spa & Park Hotel неведнъж и да намират нещо общо помеду си, дори по време на почивка. В най-общи линии бихме казали, че това е основната концепция, по която се движим. Концепцията на „Различния хотел“, концепцията на „Повече от хотел“.

 –С какво разполага базата на хотела – помещения за настаняване, заведения, места за събития?

-С невероятната си локация сред борови гори, а в същото време на километър от центъра на курорта, комплексът дава на гостите си неограничени възможности. Материалната база също покрива голяма част от търсените по време на почивка, командировка или друго неща: 126 е броя на помещенията, като те са разпределени в 8 различни типа / категории / от двойна стандартна стая до президентски апартамент.

Ресторант, Лоби бар, Уиски бар, Бар басейн и Барбекю са заведенията, които смело обявяваме, че ще задоволят всеки вкус и всяко предпочитание. Различна ARTE атмосфера, модерни/ тематични/ сезонни менюта, авторски предложения и завършен екип са на разположение на всеки гост. Конферентна зала с нужните функционалности и квадратура от 200кв.м. дава възможност за организиране на всякакъв тип събития, мероприятия и активности. И безспорно най-голямото ни бижу е SPA Центърът – изключително наличие на вътрешни и външни съоръжения, традиционни, авторски масажи и процедури, изцяло захранен с жива, минерална вода!

Виждам, че имате фокус върху децата и предлагате богата анимация. Разкажете ни повече за концепцията на анимацията.

-Да, децата винаги са били „слабост“ на ARTE. Започвайки от това, че настаняваме всички малчугани под 12г. напълно безплатно и стигайки до там, че в тези трудни времена сме предлагали и хотелско училище за online учениците. Децата на хотелa винаги са били в основата на предлагането като цяло, тематични, детски анимации, храна приготвена за тях, дори и Фестивал. Както знаете на територията на ARTE през тази година се проведе първият по рода си Фестивал / ARTE Feastival / посветен на цялото семейство, цяла зона с атракции, игри и изпълнители работи три дни специално за тях – специално за най-малките ни гости!

Кои са най-силните предимства на Arte Hotel?

-Разговорът до тук посочи много от тях, но безспорно най-голямото преимущество на Arte Spa & Park Hotel е екипът, който се грижи за всички гости. Екипът, който съумява да ги кара да се чувстват желани, обгрижени и да се чувстват „като у дома си“. Голяма част от тях работят през всички тези изминали пет години, което им дава преимуществото на позната среда, преимуществото на „семейната принадлежност“, но им дава също така и ангажимента всеки ден да бъдат по-добри и по-успешни за гостите си.

Кои са основните предизвикателства пред хотелите във Велинград и в частност Arte?

-Те са такива, каквито пред повечето хотели не само тук, а навсякъде. Последните години и събития промениха сектора, както и предизвикателствата пред него. Ако до вчера се борихме за съвършена услуга, различност, неповторимост и разбира се много доволни гости, то днес всичко това, отново важи с пълна сила, само че към него добавяме и ежедневно променящи се рестрикции, страхове и финансови предизвикателства. Гости и екипи всеки ден се борят с решения дали да пътуват, работят и изобщо как да живеят. Предизвикателството да избалансираш цялата тази ситуация и тя да завърши по-скоро благоприятно е огромно.  

Arte Spa & Park Hotel е притежател на много престижни награди от последните години. Какъв е плана оттук нататък, какви са идеите в бъдеще?

-Наградите са факт. Нямаме нищо против да продължаваме да се борим за още, всички знаем максимата „Колкото повече – толкова повече“. Излизайки обаче от идеята за награди, призове и признания, планът от тук нататък е само един – „Да получавате повече“. Arte Spa & Park Hotel от самото си начало и до ден днешен, се е стремял към едно единствено нещо – да бъде различен. Различен, като отношение, като предлагане, като усещане. По пътя напред ни води идеята да предложим нещо повече от хотел, в който гостите да хапнат вкусна домашна храна и да им направят страхотен масаж. Представяме си, че при нас между басейна с минерална вода и романтичната вечеря те ще намерят време да изгледат най-новата театрална постановка или да се насладят на представянето на нова книга лично от автора или пък да пояздят коне сред вековни борови гори, а миг след това да изпият глътка вино докато присъстват на поредната изложба, на която сме домакин. Безброй са събитията и активностите върху, които работим ежедневно, с една единствена цел – гостите ни да получат повече.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]