fbpx

Hotel Keiunkan – най-старият хотел в света

Nishiyama Onsen Keiunkan е хотел с горещ извор в Хаякава, префектура Яманаши, Япония. Основан през 705 г. от Фуживаро Махито, той е най-старият хотел в света и може би най-старата компания в експлоатация. През 2011 г. хотелът беше официално признат от рекордите на Гинес като най-старият хотел в света

Keiunkan лежи в подножието на планините Акайши. От основаването си хотелът разполага с топла вода директно от местните извори Хакухо. Той е управляван непрекъснато от 52 поколения от едно и също семейство повече от 1300 години.

Хотелът претърпява основен ремонт през 1997 г., но запазва традиционния архитектурен стил на оригиналния онсен (онсен- името на горещите извори в Япония, както и често съпътстващата туристическа инфраструктура – хотели, ханове, ресторанти, разположени в близост до източника). През 2005 г. към всяка стая са добавени частни, свободно течащи горещи бани. Между 2000 и 2016 г. резервациите на хотела спадат с близо 50%.

Хотелът разполага с 37 стаи, ресторант и платформа за гледане на луната. Съвсем доскоро в хотела е нямало Wi-Fi, но сега (поне от 2019 г.) всички стаи и съоръжения на хотела имат безплатен такъв. Татами (японска традиционна настилка. Татами се използва също така за тренировки и терен, върху който състезатели по джудо, карате или айкидо провеждат битките си) и класическо изкуство обзавеждат стаите.

Персоналът носи нибу-шики кимоно. Машината за горещите бани изпомпва 1000 литра естествено загрята вода в минута и от хотела планират да удвоят този капацитет. Хотелът разполага с обществени и частни бани с горещ извор.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Към момента нямаме други подобни статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.