fbpx

Hotel Keiunkan – най-старият хотел в света

Nishiyama Onsen Keiunkan е хотел с горещ извор в Хаякава, префектура Яманаши, Япония. Основан през 705 г. от Фуживаро Махито, той е най-старият хотел в света и може би най-старата компания в експлоатация. През 2011 г. хотелът беше официално признат от рекордите на Гинес като най-старият хотел в света

Keiunkan лежи в подножието на планините Акайши. От основаването си хотелът разполага с топла вода директно от местните извори Хакухо. Той е управляван непрекъснато от 52 поколения от едно и също семейство повече от 1300 години.

Хотелът претърпява основен ремонт през 1997 г., но запазва традиционния архитектурен стил на оригиналния онсен (онсен- името на горещите извори в Япония, както и често съпътстващата туристическа инфраструктура – хотели, ханове, ресторанти, разположени в близост до източника). През 2005 г. към всяка стая са добавени частни, свободно течащи горещи бани. Между 2000 и 2016 г. резервациите на хотела спадат с близо 50%.

Хотелът разполага с 37 стаи, ресторант и платформа за гледане на луната. Съвсем доскоро в хотела е нямало Wi-Fi, но сега (поне от 2019 г.) всички стаи и съоръжения на хотела имат безплатен такъв. Татами (японска традиционна настилка. Татами се използва също така за тренировки и терен, върху който състезатели по джудо, карате или айкидо провеждат битките си) и класическо изкуство обзавеждат стаите.

Персоналът носи нибу-шики кимоно. Машината за горещите бани изпомпва 1000 литра естествено загрята вода в минута и от хотела планират да удвоят този капацитет. Хотелът разполага с обществени и частни бани с горещ извор.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Към момента нямаме други подобни статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]