fbpx

Hilton представи първия си чатбот с изкуствен интелект за обслужване на клиенти

Хотелската верига Hilton обяви резултата от месечен конкурс за дизайн на новия си чатбот с изкуствен интелект и представен като анимационен герой – част от опит да даде „живот“ на новостартирания проект за обслужване на клиенти с персонализиран анимиран аватар.

Change Chen от DoubleTree от Hilton Shiyan взе главната награда, а Issa Li от Waldorf Astoria Shanghai на Bund и Vicky Li от Hilton Chengdu, съответно, второ и трето място. Конкурсът, който беше отворен за всички гости и членове на екипа на Hilton, привлече вниманието от бранша, като около 60 процента от проектите бяха представени от гостите на Hilton.

xxl 153117563 1 Hilton представи първия си чатбот с изкуствен интелект за обслужване на клиенти

“Роден” на 19 февруари 2020 г., Xiao Xi, първият чатбот за обслужване на клиенти на Hilton, предоставя на членовете на Hilton Honors и всички гости бърз и удобен източник на консултантски услуги за пътуване. Членовете на Hilton Honors и гостите могат да задават на Xiao Xi различни въпроси, свързани с пътуването, като информация за хотела, местно време, подробности за цени, промоции и други. Xiao Xi е в състояние да предостави допълнителни съвети и дори ще забавлява гостите по време на пътуванията си, като непрекъснато предлага интелигентни предложения и съвети чрез интензивни обучения.

От старта си през февруари, Xiao Xi е отговорил на повече от 50 000 запитвания на клиенти, с 94 процента оценка на удовлетвореността на клиентите, което далеч надминава средната производителност на чатбот. В момента Xiao Xi е достъпен 24/7 през мобилните приложения на Hilton China – включително за iOS, Android и WeChat Mini Program.

Докато следва своята стратегия за цифрови и дигитални иновации, Hilton остава всеотдаен да създава изключителни онлайн изживявания за гостите. За да отговори на непрекъснато развиващите се и разнообразни изисквания, Hilton проучва различни канали и платформи, които могат да осигурят на гостите безупречeн онлайн опит.

Change Chen, победителя и създател на чатбота ,който се отличава с големи познания по графичен дизайн и се наслаждава на рисуването, каза развълнувано: „Исках да интерпретирам топлото гостоприемство на Hilton с прост, но очарователен характер. Надявам се, че „Xiao Xi“, който има огромна страст за пътувания и приключения, може да предостави на нашите гости и приятели веселие и подкрепа като незаменим спътник при пътуване.“

Източник: insights.ehotelier.com

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]