fbpx

Големите хотелски вериги замразяват плановете си за развитие в Русия

Все по-голям брой големи западни корпорации обявиха оттеглянето си от Русия в светлината на инвазията на страната в Украйна, но какви решения взеха някои от най-известните и големи хотелиерски компании в света за осъществяването на бизнес в Русия? Hilton, Hyatt и Accor обявиха, че замразяват плановете си за развитие в най-голямата страна в света, съобщават в Skift.

Hilton и Hyatt обявиха в сряда, че в допълнение към замразяването на развитието на компаниите си в Русия, те спират всички инвестиции в страната. Hilton също затвори корпоративния си офис в Москва, докато Accor спира всички планирани отваряния на нови хотели в страната. Accor от своя страна продължава да работи в Русия в подкрепа на своите служители там и да предлага своите места за настаняване като подслон за членове на медиите и неправителствени организации.

Все още няма официална информация дали Marriott или IHG са направили подобни ходове спрямо гореспоменатите три компании. Главният изпълнителен директор на Marriott Антъни Капуано до голяма степен омаловажи присъствието на компанията си в Русия на конференция тази седмица, заявявайки, че нейните 28 управлявани и под франчайз хотели в страната представляват много малка част от бизнеса на Marriott.

Капуано също коментира, че към този момент в Marriott не се забелязва съществено въздействие от ситуацията Русия – Украйна, но вероятно е твърде рано да се определят рисковете за Западна Европа.

Припомняме, че платформата за наемане на жилища Airbnb и онлайн туристическата агенция Booking Holdings станаха поредните големи световни компании, които преустановиха работата си в Русия и съседен Беларус, като част от продължаващите санкции срещу Москва, вследствие на нахлуването в Украйна.

Booking.com обяви спиране на сътрудничеството с руските места за настаняване и веднага всички руски места за настаняване бяха премахнати от резултатите в търсачката на платформата. Същото важи и за всички хотели и други обекти за настаняване в съюзника Беларус.

booking Големите хотелски вериги замразяват плановете си за развитие в Русия
Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]