fbpx

Защо Accor продължава дейността си в Русия? Отговорът на изпълнителния директор на веригата

Въпреки че нарече военната операция в Украйна “трагедия”, главният изпълнителен директор на Accor Себастиан Базин заяви, че компанията няма планове да напуска Русия, отбелязвайки, че никога веригата не е спирала дейност в страни, където се водят военни действия в своята 50-годишна история.

„През последните 50 години сме били във воюващи страни вероятно 30 до 40 пъти на различни континенти“, каза Базин пред Skift. „Компанията ни никога не се е отказвала от дейност в момент, когато служителите на Accor са имали най-голяма нужда от нея.“

Базин коментира, че конкретно в случая с Русия печалбата няма нищо общо с това решение. Според него мрежата Accor отдавна се бори в Русия, където заетостта е 35-40% и където компанията “не печели нито стотинка”. Вместо това Accor остава, защото компанията залага, че може да предостави ценна услуга на останалите клиенти в Русия, някои от които са лоялни клиенти на веригата.

Сред тях са журналисти и служители на неправителствени организации, и западни дипломати, живеещи в хотели в Русия. Базин каза, че се нуждаят от безопасно място за посещение през деня, където да могат да се доверят на персонала на хотела, които се грижат за тях и където знаят, че вещите им няма да бъдат откраднати. Освен това Базин отбеляза, че служителите на Accor в Русия не трябва да бъдат наказвани за действия на правителството.

Въпреки че компанията все още управлява повечето от руските си хотели, тя направи някои промени в дейността си. Accor спря отварянето на нови хотели в Русия и затвори пет от 56-те хотела в страната, тъй като собствениците са били санкционирани от западните правителства.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.