fbpx

Защо Accor продължава дейността си в Русия? Отговорът на изпълнителния директор на веригата

Въпреки че нарече военната операция в Украйна “трагедия”, главният изпълнителен директор на Accor Себастиан Базин заяви, че компанията няма планове да напуска Русия, отбелязвайки, че никога веригата не е спирала дейност в страни, където се водят военни действия в своята 50-годишна история.

„През последните 50 години сме били във воюващи страни вероятно 30 до 40 пъти на различни континенти“, каза Базин пред Skift. „Компанията ни никога не се е отказвала от дейност в момент, когато служителите на Accor са имали най-голяма нужда от нея.“

Базин коментира, че конкретно в случая с Русия печалбата няма нищо общо с това решение. Според него мрежата Accor отдавна се бори в Русия, където заетостта е 35-40% и където компанията “не печели нито стотинка”. Вместо това Accor остава, защото компанията залага, че може да предостави ценна услуга на останалите клиенти в Русия, някои от които са лоялни клиенти на веригата.

Сред тях са журналисти и служители на неправителствени организации, и западни дипломати, живеещи в хотели в Русия. Базин каза, че се нуждаят от безопасно място за посещение през деня, където да могат да се доверят на персонала на хотела, които се грижат за тях и където знаят, че вещите им няма да бъдат откраднати. Освен това Базин отбеляза, че служителите на Accor в Русия не трябва да бъдат наказвани за действия на правителството.

Въпреки че компанията все още управлява повечето от руските си хотели, тя направи някои промени в дейността си. Accor спря отварянето на нови хотели в Русия и затвори пет от 56-те хотела в страната, тъй като собствениците са били санкционирани от западните правителства.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]