fbpx

CEO-то на Accor за състоянието и плановете на хотелската верига

Операциите в 62% от световното хотелско портфолио на Accor са спрени поради пандемията на коронавирус. През първото тримесечие френската хотелска компания отбеляза спад на приходите си от 17 процента и спад на приходите от стая(RevPAR) с 25 процента.

Март беше най-слабият месец от тримесечието, но се очаква април и май да бъдат най-лошите месеци в годината, поради несигурността кога пътуванията ще се възстановят, гласи финансовия доклад на Accor за първото тримесечие от годината.

Приходите за първото тримесечие са намалели с 17 процента до 831 милиона долара, а Accor очаква дефицит от 184 милиона долара на приходи преди лихви, данъци, такси и амортизация – или EBITDA.

„Тъй като не знаем формата, времето, естеството на възстановяването, всичко, което планираме, е най-лошото. Всяко предположение, което направихме в Accor през следващите 12 месеца, е по много мрачен, песимистичен сценарий, що се отнася до EBITDA и оборотни средства “, каза Базен. „Надяваме се, че ще бъде по-добре от очакваното, но никой мениджърски екип не трябва да се подготвя за „синьо небе“. Знам, че ще дойде, но ние се подготвяме за най-лошото. “

„В същото време ние се подготвяме за възстановяването наред с властите и професионалните организации в страните, в които работим, така че Accor да бъде в добра позиция да се възстанови възможно най-бързо.“

И Базен, и заместник-изпълнителният директор на Accor и главният финансов директор Жан-Жак Морин заявиха, че очакват финансовите перспективи на Accor да се подобрят, след като резултатите от мерките за икономия и съкращаване на разходите, приети в края на март, се материализират през следващите месеци. Прогнозата за недостиг на EBITDA не включва ходовете за спестяване на разходи. Компанията пусна служителите си в неплатен отпуск, закри места за настаняване, спря дивиденти и обратно изкупуване на акции и отлага проекти.

„Едно нещо, което научихме е, че следващата седмица не е седмицата, която сте планирали през предходната седмица“, каза Морин. „Това е много динамичен начин, по който работим с операциите.“

Съобщението на Базен към над 300 000 души, които работят с Accor

Accor все пак е добавил 8000 хотелски стаи към глобалното си портфолио през първото тримесечие и разполага с проекти за места за настаняване с над 208 000 стаи. Хотелите в Китай започнаха да се отварят отново, а заетостта на Accor с азиатската страна се е подобрила с 20%. Компанията все още очаква 3-процентен ръст на нетното предлагане в световен мащаб за цялата 2020 г., каза Базен.

Оставяме и линк към пълния финансов анализ на Accor за първото тримесечие на 2020 година- https://group.accor.com/en/investors

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]