fbpx

“21Hotels”: Утопия Форест- Утопация в сърцето на гората

Днес стартираме новата ни рубрика „21Hotels”, в която ще представяме иновативни хотели от България и света.

21hotels utopiaforest "21Hotels": Утопия Форест- Утопация в сърцето на гората

Започваме с хотел „Утопия Форест“, който доста нашумя през последната седмица с иновативната си идея за „Утопация“.Това привлече и нашето внимание, като решихме,че в момента няма по-подходящо място от “Утопия Форест” за начало на рубриката “21Hotels”. Свързахме се със собственика Кристиян Киров, който се съгласи да отговори на въпросите ни и да ни разкаже повече за идеята и изобщо за проекта „Утопия Форест“. Засягаме интересни теми като иновации, устойчив туризъм, дигитален маркетинг и други. Приятно четене!

https://www.youtube.com/watch?v=8O266hUUOEk
Видето “Утопация”, което “взриви” социалните мрежи

-Привет, Кристиян! Идеята и клипа „Утопация“ определено привлече интереса на аудиторията. Какво ви вдъхнови да го създадете и има ли ефект до момента върху продажбите ви? Разкажете ни повече за идеята.

-Здравейте! Преди да се роди идеята за пакет „Утопация“ се роди самата дума Утопация, с която ние наричахме дните си в изолация след 13 март, когато беше обявено извънредно положение в България. Тази заповед ни хвана в нашия хотел „Утопия Форест“ и аз и съдружника ми решихме да останем със семействата си тук до падане на забраните. Дните бяха слънчеви и това ни даваше възможност да прекарваме повече време с близките си в игри и занимания, за които преди това не сме имали толкова време. Шегувахме се, че изолация + името на хотела Утопия = Утопация. И така се роди тази дума, престой на едно утопично място като нашето. През цялото време на утопация ние споделяхме преживяванията си в социалните мрежи, докато голяма част от хората са затворени между четири стени и споделяха напрежението си от този ограничителен начин на живот. Именно така се роди и бизнес идеята за пакет „Утопация“. Всеки, който иска да избяга от затвора на собственото си жилище и ограниченията на градската среда е добре дошъл. За броени дни проучихме нормативната възможност тази идея да се реализра, намерихме начин, изготвихме маркетингов план и продукта вече е факт на пазара, както и първите реални резервации. Интересът на хората е огромен към идеята и положителното й послание в тази кризсна обстановка се разпространява като цунами в социалните мрежи. Пакет „Утопация“ е подходящ за хора авантюристи.

57348120387 5134 "21Hotels": Утопия Форест- Утопация в сърцето на гората

– Какви мерки предприехте, за да може обекта да продължи работа по време на епидемията?

– На практика каквито и мерки да бъдат въведни в един хотел, той трудно може да работи в момента, защото хората са спрели да пътуват. Концепцията на пакет „Утопация“ е  малко по-разлина. Тук идеята е, че всички, които живеем в хотела, а това са нашите две семейства и част от персонала сме в пълна изолация и не контактуваме пряко с външния свят. Преминали сме PCR тестове и резултатите им са отрицателни. Същото се отнася и за нашите гости в Утопация. Те не трябва да нарушават изолацията си и преди да бъдат приети при нас трябва задължително да преминат през PCR тест, тоест опитваме се да създадем едно малко общество от гарантирано здрави хора. Естествено хората могат да напускат кампуса, да се разхождат в гората, но е важно да не допускат контакти с външни хора, което тук при нас е лесно да се постигне, защото хотел „Утопия Форест“ е разполжен в гора, в лесопарк „Росенец“ на 15км южно от гр. Бургас. Освен този принцип ние спазваме и доста други мерки за сигурност, имаме изготвен вътрешен правилник и стандарти за работа в извънредно положение, във всяка една вила има брошура с базова информация за COVID-19, симптоми и инструкции към всеки гост как да процедира при наличие на такива и какво да очаква от нас като помощ. Във вилите има персонални сетове за всеки гост, които съдържат защитни средства (маски, ръкавици), антибактериален гел и дезинфектант. Обслужването на гостите е на принципа на румсървиза при спазване на строги санитарно-хигиенни изисквания на персонала ни, който напомням също живее в Утоапция и е здрав.  И най-важното спазваме нужната социална дистанция един от друг, защото това е доказано най-действащата предпазна мярка.

57320431993 4096 "21Hotels": Утопия Форест- Утопация в сърцето на гората

– Какви са процедурите и политиките за почистване на стаите и общата територия по време на епидемията?

Предлагаме почистване на вилите на три дни или при поискване на гостите. Докато се извършва това почистване гостите трябва да освободят помещението, а нашите служители използват предпазни средства. След всяко освобождаване вилата се дезинфекцира. Системно дезинфекцираме и откритата територия, а достъпът до общите части в основната сграда е ограничен, т.е. гостите ни в Утопация могат да посещават само наетите от тях вили и откритите общи части при спазване на дистанция помежди си.

– Какво е значението на иновациите и дигиталния маркетинг в проекта?

– В момента това е единственият начин, по който ние можем да комуникираме с нашите клиенти. Сега, когато хората основно използват дигитални услуги и консумацията на интернет е достигнала най-високите си нива за всички времена, това е най-достъпният начин за маркетинг.

– Комплексът се намира в сърцето на природата. Имате ли изградена политика за устойчивост или еко инициативи?

Имаме политики за насърчаване на намалянето на  консумацията на вода, стимулираме разделното събиране на отпадъци и разработваме програма за ограничаване на използването на пластмасови изделия. Една от доброволните активитети, които предлагаме на гостите си е ден за почистване на гората и се радваме на голям интерес на част от посетителите ни.

57345537003 7253 "21Hotels": Утопия Форест- Утопация в сърцето на гората

-Спортът заема важно място във визията на хотела. Какви активитети предлагате?

Имаме изградена външна спортна зона и смятаме, че местността е много подходяща за практикуване на спортни занимания. Имаме разработени отделни продукти, които представляват спортни и здравословни лагери, по времето на които нашите гости под ръководството на професионални треньори се хранят здравословно и тренират на открито. Правим също така и йога лагери, които се радват на голям интерес.

57349818315 2730 1 "21Hotels": Утопия Форест- Утопация в сърцето на гората

-Благодарим! Успех въс всички бъдещи начинания и до нови срещи!

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]