fbpx

21Hotels: The Sinclair Hotel- първият изцяло дигитален хотел

Днес в рубриката 21Hotels ще ви представим един от най-модерните и high tech хотели в света, получил званието “първият изцяло дигитален хотел в света”. Приятно четене!

The Sinclair Hotel, част от Autograph Collection, бранд на Marriott се намира във Форт Уърт, Тексас и сградата винаги се е откроявала с уникалната си комбинация от исторически ар деко дизайн. Сега това забелижително място за настаняване, построено през 1930 г. може да се похвали с 164 бутикови стаи и апартаменти и се превърна в пионер в иновациите в хотелиерството. Всъщност емблематичният хотел вече се призна от много специалисти в сектора като „първият изцяло дигитален хотел в света“. Хотелът отвори врати за първи път през януари 2020 година.

sinclair night 2019 21Hotels: The Sinclair Hotel- първият изцяло дигитален хотел
Сградата на The Sinclair Hotel в Тексас, САЩ

Sinclair инвестира в много различни функционалности и работи с Intel Corporation, доставчик на технологични решения. Последно поколение устройства, активирани от най-съвременните софтуерни възможности, включват сензори в стаите, табла за управление, сензорни екрани в баните и много други. Заедно тези устройства предоставят незабравимо изживяване на гостите чрез анализи, базирани на местоположението и без съмнение са поглед в бъдещето на хотелиерството.

Възможно е да няма друго място, което да предостави подобен хотелски опит, което да е толкова интелигентно и отзивчиво към гостите, чрез внедряване на модерни технологии. От сензорите в стаята, персонализирани по движенията на госта, до внедряването на енергоспестяващи технология, Sinclair е в състояние да предостави уникални преживявания на клиентите си, като същевременно намалява оперативните разходи и консумацията на енергия в дългосрочен план.

„Sinclair съчетава красотата и историческото значение на сградата с иновативната технология на бъдещето“, казва Фарух Аслам, изпълнителен директор и президент на Sinclair Holdings. „Използвайки най-новата технология от Intel и другите ни партньори, можем да предложим на гостите абсолютно най-доброто изживяване от момента, в който влязат през вратата.“

Дигиталната трансформация, предприета в този нов хотел, надхвърля многото вътрешни оперативни ползи, които посетителите никога няма да видят. Посетителите, които отсядат в хотела, се възползват от възможността да:

  • Персонализират посещението си – Свързвайки системите за контрол на околната среда на хотела към мобилното приложение на Marriott (използвано от членове на програмата за лоялност Marriott Bonvoy), гостите на хотела, които се включат в тази услуга, могат да настройват температурата, осветлението, колко светлина да преминава през прозорците и други опции за регулиране на средата в стаята. Също така тези настройки могат автоматично да се конфигурират, за да съответстват на техните персонални предпочитания от момента на регистрация в хотела.
  • Използват персонализирани „сцени“ в стаята, за да изберат средата, която е най-подходяща за това, което гостите искат във всеки конкретен момент (т.е. свежо утро, , релакс или романтика).
  • Използват оборудването за тренировки, което им позволява да “върнат енергията” на околната среда. Гостите могат да намалят въглеродния си отпечатък, като направят тренировка и използват фитнес уредите, генерирайки енергия, която се връща обратно в цифрово контролираната мрежа за постоянен ток на хотела.

„В нашия хотел се опитваме да направим първата наистина интелигентна сграда, в която всяка крайна точка – от цялото осветление до щорите, мини барове – дори нашите огледала – всички имат IP адреси и те са свързани чрез Ethernet кабели”, обяснява Аслам.

Баните в стаите на The Sinclair Hotel са оборудвани с цифрови огледала, като гостите могат да слушат музика, гледат видеоклипове или четат новините, докато си мият зъбите, гримират или си сушат косата. Дигиталните душове на Kohler позволяват да се регулира температурата, осветление, налягането на водата и звуците, докато гостите се къпят.

„Нашите превключватели се захранват с цифрово електричество, за да можем да наблюдаваме консумацията на енергия в реално време и да съхраняваме данните и да анализираме в кои области колко енергия се консумира на дневна, месечна и годишна база“, добавя Аслам. Той също така разкри, че хотелът очаква 50% намаление на енергийните разходи, които би имал без цялата технология, която използва.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]