fbpx

21Hotels: Olive Green Hotel- 100% еко и високи технологии на остров Крит

Днес в рубриката 21Hotels ще ви представим един високотехнологичен и 100% екологично чист хотел- Olive Green Hotel в град Ираклио, о-в Крит, Гърция.

Считан като „най-умният“ и най-екологичен хотел в Гърция, модерното място за настаняване е изцяло трансформиран от компанията Karatarakis Hotels SA Company, като сградата е била забележителност в Ираклион от 60-те години на миналия век, в центъра на града.

Промоционален клип на Olive Green Hotel

Дизайнът на Olive Green се откроява като перфектно съответствие между природата, традициите и технологиите, които обединяват критските традиционни хотели, с чистата модерност.

Olive Green разполага с 48 оригинални стаи и апартаменти, проектирани въз основа на строителния план за индивидуално управление на пространството, включващ луксозна естетика и комфорт, в съответствие с най-съвременната технология.

21Hotels: Olive Green Hotel- 100% еко и високи технологии на остров Крит

Единственият „еко-умен“ хотел на острова, Olive Green е 100% екологично чист и с политика за устойчивост. Функции като контролирано от таблет осветление, охлаждане, отопление, музика и повикване на някой от персонала, отличават хотела от конкуренцията на острова. Таблетите също могат да бъдат използвани от гостите за социални мрежи и интернет. Осветлението в стаята има функцията да се контролира само, като ако гостите са напуснали стаята и са забравили да изключат лампата, благодарение на сензори, светлината се намаля до минимум или се самоизключва.

21Hotels: Olive Green Hotel- 100% еко и високи технологии на остров Крит

Екологичната философия, която е илюстрирана в наименованието Olive Green, олицетворява това, което Крит означава- девствена и дива природа и чистота. Хотелът също прилага своите политики в съответствие с природата, чрез източници на възобновяема енергия, повторна употреба / рециклиране на енергията, която използва слънчеви панели и други иновативни методи, които имат за цел насърчаване на устойчивото развитие.

Хотелът покрива над 90% част от енергийните си нужди благодарение на системи за използване на топлинна и слънчева енергия. Въведени са и множество устойчиви процедури и политики за разделно събиране на боклука,свеждане до минимум на хранителните отпадъци и тяхното рециклиране и превръщането им в енергия.

Стаите в Olive Green разполагат с QR плакати, изобразяващи девствени критски пейзажи и забележителности. Гостите могат да сканират кодовете, за да получат местоположениет, интересни точки по маршрута и други подробности, за да им помогнат да направят престоя си по-полезен и приятен.

Критското гостоприемство на хотела е допълнително илюстрирано в уникално и всеобхватно изживяване за хранене, осигурено в „626” All Day Lounge & City Garden , чисто новия, модерен кафе-бар.

21Hotels: Olive Green Hotel- 100% еко и високи технологии на остров Крит

„Името на хотела произлиза от критския символ за чистота и дивота, маслиновото дърво. Нашият хотел е проектиран при спазване на съвременните принципи на възобновяемата енергия“, казва Лефтерис Каратаракис, изпълнителен директор на Karatarakis Hotels SA.

„Например използвахме повторно използване и рециклиране на операционни системи, които използват слънчеви панели и други иновативни методи, които насърчават устойчивото развитие“, добави той.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]