fbpx

21Hotels: InterContinental Shanghai Wonderland- първият подземен хотел в света

Днес в поредният епизод на рубриката „21Hotels“ ще ви представим една невероятна комбинация между устойчив туризъм, иновации и..хотел, който се намира под земята. Невероятният InterContinental Shanghai Wonderland е героят на епизода днесе от „21Hotels“.

Не са много архитектите на хотели, които биха избрали изоставена каменна кариера в покрайнините на Шанхай за място на новия си хотел, но точно това направиха от JADE + QA Architects.

След повече от десетилетие иновативно строителство от около 5000 работници, InterContinental Shanghai Wonderland е архитектурно чудо, което трябва да се види, за да се вярва.

Построен встрани от кариера на дълбочина 88 метра в Songjiang, подземният хотел разполага с 336 стаи на 18 етажа. Долните два етажа са потопени във воден аквариум с дълбочина 10 метра, което позволява на гостите в тези шест подводни апартамента буквално да спят с рибите.

9eb6f7a4 59dd 11e9 bbcc 84176f6dd1e7 image hires 144141 21Hotels: InterContinental Shanghai Wonderland- първият подземен хотел в света

За тези, които са настанявани над водата, всички стаи разполагат с балкон с гледка към зашеметяващия специално създаден водопад, течащ се по стените на кариерата. Тези уютни балкони са идеалното място за гледане на нощните светлини и водни театри, за които се говори, че се конкурират с този на Bellagio в Лас Вегас.

Търсачите на приключения могат да разгледат кариерата по специална пътека с прозрачно, стъклено дъно, да карат каяк около кариерата, да скачат с бънджи или да се спускат по скалите със специално назначен от хотела инструктор.

intercontinental shanghai wonderland underwater suite 21Hotels: InterContinental Shanghai Wonderland- първият подземен хотел в света

„Тази сграда вече се е превърнала в забележителност“, обяснява Мартин Джохман, главен архитект на хотела. „Той буквално се вписва в природата, работи в единство със своята среда. Кариерата става част от хотела и хотелът става част от кариерата.“

„Намерението беше не само да е функционално, но и да се създаде място, което ще се превърне в спокоен, луксозен фентъзи свят, далеч от суматохата на Шанхай“, казва Джохман.

intercontinental shanghai wonderland pool 21Hotels: InterContinental Shanghai Wonderland- първият подземен хотел в света

Създадена с китайски фън-шуй принципи, формата на InterContinental Shanghai Wonderland възпроизвежда символа ying и yang, когато се гледа отгоре.

С три ресторанта (включително подводния Mr.Fisher), воден бар, конферентни зали, Grand Ballroom, басейн, спа и фитнес, този забележителен хотел отговаря на нуждите на гостите, пътуващи с цел бизнес или удоволствие.

caption 21Hotels: InterContinental Shanghai Wonderland- първият подземен хотел в света

Насочен към пътници с еко и устойчиво съзнание, всеки елемент от резорта с площ 61 000 квадратни метра е проектиран да намали въздействието върху околната среда. Уникалното му позициониране увеличава максимално слънчевата светлина и свежда до минимум ефекта от прохладните северни ветрове. Хотелът дори възнамерява да генерира собствена геотермална и слънчева енергия, за да захранва ежедневните функции.

intercontinental shanghai wonderland aerial 21Hotels: InterContinental Shanghai Wonderland- първият подземен хотел в света

Стаите разполагат с много дърво и камък в топли естествени тонове, с прозорци от пода до тавана. Някои стаи имат камъни, подобни на астероиди, което е препратка към каменната кариера и към историята на добива.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.