fbpx

21Hotels: InterContinental Shanghai Wonderland- първият подземен хотел в света

Днес в поредният епизод на рубриката “21Hotels” ще ви представим една невероятна комбинация между устойчив туризъм, иновации и..хотел, който се намира под земята. Невероятният InterContinental Shanghai Wonderland е героят на епизода днесе от “21Hotels”.

Не са много архитектите на хотели, които биха избрали изоставена каменна кариера в покрайнините на Шанхай за място на новия си хотел, но точно това направиха от JADE + QA Architects.

След повече от десетилетие иновативно строителство от около 5000 работници, InterContinental Shanghai Wonderland е архитектурно чудо, което трябва да се види, за да се вярва.

Построен встрани от кариера на дълбочина 88 метра в Songjiang, подземният хотел разполага с 336 стаи на 18 етажа. Долните два етажа са потопени във воден аквариум с дълбочина 10 метра, което позволява на гостите в тези шест подводни апартамента буквално да спят с рибите.

9eb6f7a4 59dd 11e9 bbcc 84176f6dd1e7 image hires 144141 21Hotels: InterContinental Shanghai Wonderland- първият подземен хотел в света

За тези, които са настанявани над водата, всички стаи разполагат с балкон с гледка към зашеметяващия специално създаден водопад, течащ се по стените на кариерата. Тези уютни балкони са идеалното място за гледане на нощните светлини и водни театри, за които се говори, че се конкурират с този на Bellagio в Лас Вегас.

Търсачите на приключения могат да разгледат кариерата по специална пътека с прозрачно, стъклено дъно, да карат каяк около кариерата, да скачат с бънджи или да се спускат по скалите със специално назначен от хотела инструктор.

intercontinental shanghai wonderland underwater suite 21Hotels: InterContinental Shanghai Wonderland- първият подземен хотел в света

„Тази сграда вече се е превърнала в забележителност“, обяснява Мартин Джохман, главен архитект на хотела. „Той буквално се вписва в природата, работи в единство със своята среда. Кариерата става част от хотела и хотелът става част от кариерата.”

„Намерението беше не само да е функционално, но и да се създаде място, което ще се превърне в спокоен, луксозен фентъзи свят, далеч от суматохата на Шанхай“, казва Джохман.

intercontinental shanghai wonderland pool 21Hotels: InterContinental Shanghai Wonderland- първият подземен хотел в света

Създадена с китайски фън-шуй принципи, формата на InterContinental Shanghai Wonderland възпроизвежда символа ying и yang, когато се гледа отгоре.

С три ресторанта (включително подводния Mr.Fisher), воден бар, конферентни зали, Grand Ballroom, басейн, спа и фитнес, този забележителен хотел отговаря на нуждите на гостите, пътуващи с цел бизнес или удоволствие.

caption 21Hotels: InterContinental Shanghai Wonderland- първият подземен хотел в света

Насочен към пътници с еко и устойчиво съзнание, всеки елемент от резорта с площ 61 000 квадратни метра е проектиран да намали въздействието върху околната среда. Уникалното му позициониране увеличава максимално слънчевата светлина и свежда до минимум ефекта от прохладните северни ветрове. Хотелът дори възнамерява да генерира собствена геотермална и слънчева енергия, за да захранва ежедневните функции.

intercontinental shanghai wonderland aerial 21Hotels: InterContinental Shanghai Wonderland- първият подземен хотел в света

Стаите разполагат с много дърво и камък в топли естествени тонове, с прозорци от пода до тавана. Някои стаи имат камъни, подобни на астероиди, което е препратка към каменната кариера и към историята на добива.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]