fbpx

21Hotels: Хотел Приморски- иновации, спокойствие и удобства в сърцето на Св. Константин и Елена

Ето, че няколко седмици по-късно, имаме удоволствието в рубриката ни 21Hotels отново да представим български хотел. Благодарим на главния мениджър на хотел и търговски център Приморски за предоставената информация и отделеното време!

Както вече разбрахте, днес ще поговорим за хотел Приморски, който се намира в сърцето на курорта Свети Свети Константин и Елена. Комплексът отвори врати през 2019 година и вече успя да се отлични, печелейки награда за „Най-иновативен хотел за 2019 година“ на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Туристите все повече се интересуват от места и дестинации, които предлагат подобряване на качеството на живот по здравословен и природосъобразен начин. Това е глобална тенденция, която важи и за България. Курортът Св. св. Константин и Елена е известен с уникалното съчетание на вековен парк, морска и лечебна минерална вода и над 110-годишна история и традиции в морелечението и балнеологията. Гостите, които идват тук търсят все повече възможности не само за ваканция и релакс край морето, но също и условия за СПА, Уелнес и Балнео туризъм.

dji 0271 2 21Hotels: Хотел Приморски- иновации, спокойствие и удобства в сърцето на Св. Константин и Елена

Хотел Приморски е едно съвсем ново място, отворило врати през лятото на 2019 година в самия център на курорта Св. Св. Константин и Елена. Като иновативна концепция пространството е многофункционално и е съчетание от хотел и търговски център. Състои се от 5 самостоятелни сгради в стил Сецесион с характерната му ниска архитектура, като изчистените обеми и светлите пясъчни цветове на фасадите и покривите са като естествена връзка между морето и зеленината на курорта. Мястото носи характерната атмосфера на спокойствие и безметежност, а архитектурата му е ненатрапчив елемент от цялото пространство, хармонично работещо с елементите на ландшафта.

dji 0189 1 21Hotels: Хотел Приморски- иновации, спокойствие и удобства в сърцето на Св. Константин и Елена

При изграждане на вертикалната планировка, която според спецификата на ландщафта е терасовидна, са използвани естествени материали като камък и мита мозайка. Проектирането на комплексва е изцяло съобразено със съществуващата растителност и ценни дървесни видове. Богатото озеленяване на вътрешните пространства и неутралните цветове кореспондират със зеленината на курорта и неговия над 100-годишен парк с различни дървета, цветя и храсти.

Партерните етажи на сградите са решени като пространства с ресторанти, кафене, арт галерия, туристически информационен център, банкови офиси, оптика, аптека и други търговски обекти. Хотелските стаи са разположени на втория етаж, като изгледът им е към вътрешния двор или към една от най-оживените улици по пътя за плажовете на курорта през летния сезон. Стаите са комфортни, интериорът е максимално изчистен и удобен.

От първостепенна важност за успеха на такова съоръжение е то да има добра функционална и инфраструктурна организация, качествените и ефективни сградни инсталации, особено отоплението и климатизацията. Всички вложени материали са влаго- и износоустойчиви, предвид агресивната среда в близост до морето. С грижа за околната среда и пестене на електроенергия, навсякъде са инсталирани сензорни WiFi ключове, приложими при контрола и управлението на фасадното осветление, парковото осветление, водосъдържателите и климатичните системи. Всяка стая е решена с индивидуална климатизация и отопление на водата. Хотелът практикува разделно събиране на отпадъците. В подземния паркинг на комплекса има станция за зареждане на електромобили.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]