fbpx

21Hotels: Хотел Приморски- иновации, спокойствие и удобства в сърцето на Св. Константин и Елена

Ето, че няколко седмици по-късно, имаме удоволствието в рубриката ни 21Hotels отново да представим български хотел. Благодарим на главния мениджър на хотел и търговски център Приморски за предоставената информация и отделеното време!

Както вече разбрахте, днес ще поговорим за хотел Приморски, който се намира в сърцето на курорта Свети Свети Константин и Елена. Комплексът отвори врати през 2019 година и вече успя да се отлични, печелейки награда за „Най-иновативен хотел за 2019 година“ на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Туристите все повече се интересуват от места и дестинации, които предлагат подобряване на качеството на живот по здравословен и природосъобразен начин. Това е глобална тенденция, която важи и за България. Курортът Св. св. Константин и Елена е известен с уникалното съчетание на вековен парк, морска и лечебна минерална вода и над 110-годишна история и традиции в морелечението и балнеологията. Гостите, които идват тук търсят все повече възможности не само за ваканция и релакс край морето, но също и условия за СПА, Уелнес и Балнео туризъм.

dji 0271 2 21Hotels: Хотел Приморски- иновации, спокойствие и удобства в сърцето на Св. Константин и Елена

Хотел Приморски е едно съвсем ново място, отворило врати през лятото на 2019 година в самия център на курорта Св. Св. Константин и Елена. Като иновативна концепция пространството е многофункционално и е съчетание от хотел и търговски център. Състои се от 5 самостоятелни сгради в стил Сецесион с характерната му ниска архитектура, като изчистените обеми и светлите пясъчни цветове на фасадите и покривите са като естествена връзка между морето и зеленината на курорта. Мястото носи характерната атмосфера на спокойствие и безметежност, а архитектурата му е ненатрапчив елемент от цялото пространство, хармонично работещо с елементите на ландшафта.

dji 0189 1 21Hotels: Хотел Приморски- иновации, спокойствие и удобства в сърцето на Св. Константин и Елена

При изграждане на вертикалната планировка, която според спецификата на ландщафта е терасовидна, са използвани естествени материали като камък и мита мозайка. Проектирането на комплексва е изцяло съобразено със съществуващата растителност и ценни дървесни видове. Богатото озеленяване на вътрешните пространства и неутралните цветове кореспондират със зеленината на курорта и неговия над 100-годишен парк с различни дървета, цветя и храсти.

Партерните етажи на сградите са решени като пространства с ресторанти, кафене, арт галерия, туристически информационен център, банкови офиси, оптика, аптека и други търговски обекти. Хотелските стаи са разположени на втория етаж, като изгледът им е към вътрешния двор или към една от най-оживените улици по пътя за плажовете на курорта през летния сезон. Стаите са комфортни, интериорът е максимално изчистен и удобен.

От първостепенна важност за успеха на такова съоръжение е то да има добра функционална и инфраструктурна организация, качествените и ефективни сградни инсталации, особено отоплението и климатизацията. Всички вложени материали са влаго- и износоустойчиви, предвид агресивната среда в близост до морето. С грижа за околната среда и пестене на електроенергия, навсякъде са инсталирани сензорни WiFi ключове, приложими при контрола и управлението на фасадното осветление, парковото осветление, водосъдържателите и климатичните системи. Всяка стая е решена с индивидуална климатизация и отопление на водата. Хотелът практикува разделно събиране на отпадъците. В подземния паркинг на комплекса има станция за зареждане на електромобили.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.