fbpx

Хотелиери без граници: Дияна Чимлярова, Group Operations Manager в Gromaxx Hotels Management, ОАЕ

В пореден епизод на една от най–популярните рубрики на 21Hoteliers – „Хотелиери без граници“ представяме Дияна Чимлярова, Group Operations Manager в Gromaxx Hotels Management, ОАЕ. Дияна има изключително богата кариера в ОАЕ, като в момента заема високата позиция в GROMAXX Hotels Management – компания с 25-годишен опит в хотелиерството и най-вече в менажиране и устройство на хотели от строеж , дизайн и преустройство, до управлението им. Дияна би се върнала в България при подходящ проект, а дотогава ще настоява компанията й да отвори хотел у нас. Приятно четене!

Здравейте, Дияна! Разкажете ни повече за себе си и професионалния ви път- откъде започна кариерата ви, къде се намирате в момента?


Здравейте, благодаря ви за поканата! За мен е удоволствие да бъда част от рубриката ви “Хотелиери без граници”. Кариерата ми в хотелиерския бизнес започна доста нетипично от Абу Даби преди 10 години, когато за първи път пристигнах в страната за 3 месечен договор като певица. Тогава за първи път получих възможността да започна обучение в свободното си време като агент продажби. Мениджъра на отдела по това време беше българката Мария Пауъл, която изключително много ми помогна във въвеждането ми в индустрията. Като човек, който говори 3 езика и е свикнал да комуникира с различни хора, работата ми в отдел продажби беше възможно най -добрия старт за моята кариера. По късно развих интерес и към другите отдели и преминах през множество професионални курсове, които допълнително обогатиха практичните ми знания в областта. През октомври 2021 бях повишена от позицията Cluster Director of Sales and Marketing и в момента заемам позицията Group Operation Manager.

img 7937 Хотелиери без граници: Дияна Чимлярова, Group Operations Manager в Gromaxx Hotels Management, ОАЕ
Дияна (най-вдясно) с премирера на Барбадос през месец април тази година, по време на откриването на посолството в Абу Даби, където хотел Рамада предоставя кетъринга.


Заемате позицията Group Operations Manager към Gromaxx Hotels Management в Абу Даби, ОАЕ. Разкажете ни за хотела и компанията, в която работите в момента- концепция, аудитория, локация.


Компанията GROMAXX Hotels Management е с 25 годишен опит в хотелиерството, и се занимава със менажиране и устройство на хотели от строеж , дизайн и преустройство, до управлението им. Голяма част от хотелите са брандирани под франчайза на Wyndham Hotels Group, позволявайки на компанията да усвои готови стандарти и да се възползва от вече популярните имена на едноименните хотели като Ramada и Tryp by Wyndham. Този подход позволява на компанията да се разраства с по-бързи темпове и да усвоява повече хотели. Най-новият ни проект е под името La Quinta by Wyndham, четиризвезден хотел,  намиращ се на едно от най- комуникативните места в Дубай, между Джумейра и Бур Дубай. Моята роля по време на pre-opening беше свързана с подготовката на отдел продажби и маркетинг и назначаване подизпълнители в този домейн.


Относно местоположението на хотела, който управлявам, той се намира в централната част на столицата Абу Даби и е част от марката Ramada by Wyndham като част от upper midscale категория марки на Wyndham hotels group. Хотела е четири звезди и е с 235 стаи. Основната таргет аудитория в момента е 80% корпоративни клиенти от водещите петролни компании в града и 30% други local staycations and international tourists. През 2019 хотела (преди Covid) хотела посрещаше 50 до 60% туристи и около 40% корпоративни клиенти, но с промяната на икономическото състояние на страната се променя и нашия бизнес.В какво се изразяват основните ви отговорности и задачи на позицията Group Operations Manager?


В моята позиция аз отговарям както за хотела, в който съм назначена като действащ генерален директор, така и за различни проекти, които мениджмънта ми възлага свързани с предпроектно проучване на нови пазари и проекти. Тъй като в предишната ми позиция оглавявах отдела продажби и маркетинг, много често моята експертиза е необходима при стартирането на нови хотели.

img 0728 Хотелиери без граници: Дияна Чимлярова, Group Operations Manager в Gromaxx Hotels Management, ОАЕПреминали сте през доста хотели на световно ниво. Какво ви държи мотивирани и кои са основните качества, които трябва да притежава човек, за да успее в индустрията на хотелиерския бизнес?


За мен мотивацията идва от това да виждам резултат от положените усилия в лицето на многото нови професионалисти, които израстват под моето лидерство. Хотелиерството ми дава възможност да бъда полезна на обществото, мотивирайки нови професионалисти в сферата.
Относно качествата необходими за успех са човек най -вече да обича да работи с хора и да надгражда знанията си, защото индустрията се променя непрестанно и не на последно място да е готов да работи упорито, защото в хотелиерството нищо не се случва просто така. Както Whiliam Procter казва “things don’t just happen you have to make them happen!” (Нещата не се случват просто така, а трябва да ги накарате да се случат)

img 0720 Хотелиери без граници: Дияна Чимлярова, Group Operations Manager в Gromaxx Hotels Management, ОАЕ
Официалната визита на Wyndham Operation team по време на откриването на Hawthorn Suites by WyndhamСледите ли ситуацията и развитието на хотелиерския бизнес в България? Бихте ли се върнали да поемете управлението на хотел или хотелска група у нас? Ако да, при какви условия?


Следя хотелиерската индустрия в България до колкото ми е възможно и се радвам ,че все повече хотели на световно ниво навлизат в страната. За съжаление хотелиерството е подвластно на стратегическото позициониране на страната, което все още не е във фокуса на правителството. В България имаме прекрасни природни забележителности, добре развити ски писти и плажове, но за съжаление инфраструктурата в страната не предразполага платежоспособни туристи да избират нашата страна. Има доста работа в сферата на туризма, която зависи от правителството, за да позволи повече инвеститори да погледнат на страната ни като потенциална туристическа дестинация с перспектива за бъдещето. С удоволствие бих се върнала в България  ако има подходящ проект. А междувременно ще продължавам да настоявам за откриването на следващия ни хотел в България.


Споделете финални думи с аудиторията на 21Hoteliers Bulgaria.


Бих искала да пожелая на Българското правителство успех и се надявам да се фокусират върху създаването на условия за развитие на висококачествен туризъм в страната . А на колегите хотелиери в България да предоставят повече възможности за кариерно развитие и достъпни образователни квалификации на персонала. Никой от нас не може да постигне сам това, което можем да постигнем с общи усилия. Назначавайте хора с правилното отношение към професията, защото умения се придобиват, но отношението е нещо, което идва отвътре, а това трудно се възпитава.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.