fbpx

Ексклузивно: Интервю на 21Hoteliers с директор по развитие на Accor за България и региона

Френската хотелска група Accor назначи преди около месец румънката Мария Драгулин за директор на хотелското развитие в Румъния, България, Молдова и Чехия. Мария Драгулин има повече от 22 години опит в туризма, като работи за международни хотели като Novotel, InterContinental, Hilton или Vienna International. Повече от 11 години Мария заема позицията на генерален мениджър в няколко международни хотела в Букурещ.

Мария Драгулин даде ексклузивно интервю за 21Hoteliers Bulgaria, в което сподели своите впечатления за потенциала и развитието на дестинация България, тенденции в хотелиерския бизнес и информация за някои от най-чаканите проекти на веригата у нас.

Здравейте, Мария! Благодарим ви, че приехте поканата за интервю в 21Hoteliers Bulgaria. Поздравления за новата ви позиция директор развитие на Accor за България, Румъния, Молдова и Чехия! Готови ли сте за това предизвикателство?

Здравейте! Благодаря за топлото посрещане! Много съм щастлива, че се присъединих отново към към екипа за развитие на Accor, изключително съм нетърпелива да споделя опита си. Обичам това ново професионално предизвикателство и възможност!

През последните години Accor засили присъствието си в България. Какво да очакваме от развитието на Accor у нас в бъдеще?

Определено Accor разшири присъствието си в България и цяла Югоизточна Европа, едни развиващи се пазари в хотелиерството, особено поради нарасналото търсене на преустройство на сгради, където Accor се чувства много силен и има в портфолиото си повече от 42 бранда, персонализирани за различни нужди на инвеститори и собственици . Приключихме 2021 г. с общо 89 подписа за управление на хотели в Северна Европа, както и с не малък брой договори конкретно в Югоизточна Европа. Тази пролет България посреща два изключителни хотела – MGallery Emporium Plovdiv, който се присъединява към бутикова колекция MGallery Collection, както и ibis Styles Golden Sands, който скоро отваря врати за новия сезон. Престижните MGallery Emporium Plovdiv и MGallery Maison Sofia са невероятни примери за българската традиция, съвременен дизайн и истинско гостоприемство. Много сме горди с тези нови проекти.

Един от най-очакваните проекти в България в момента е The Pullman OKOL Golf Resort & Spa Hotel, който ще се управлява от Accor. Какво можем да очакваме от този комплекс?

Това е наистина изключителен, амбициозен и първокласен проект, който наблюдаваме с огромно вълнение. Pullman OKOL Golf Resort& Spa Hotel е много сложен, бих казал уникален проект със 150 стаи и множество развлекателни съоръжения за колоездене, СПА, спортна зона и голф приключения. Комбинацията от това с първия премиум 5-звезден хотел на марката PULLMAN в България звучи много обещаващо. Гостите на Pullman Okol Golf Resort & Spa ще се насладят на всички обширни удобства и луксозни функции на OKOL Lake Park, включително хотелските съоръжения, достъп до широк спектър от жилищни услуги и много други. Вярваме, че това ще бъде флагмана на Accor в страната и може би дори в региона.

Имате богат професионален опит в различни хотели. Как бихте оценили развитието и нивото на хотелиерския бизнес в България?

Accor присъства в България със 7 подписани договора и 10 проекта в процес на изпълнение, но въпреки това съществуващите независими хотели проявиха интерес за брандирано преобразуване за международна марка като Accor. Последните месеци в бранша доказаха силата да бъдеш част от водещата в света група за гостоприемство със световно признати марки. Ето защо повече партньори се интересуват да се присъединят към нашата мрежа и да се възползват от предимствата, които “вървят” с нея. Забелязваме и повишено търсене към курортните дестинации, тъй като все повече хора копнеят за пътуване и почивка. България е истински скрит скъпоценен камък, с много места, които имат потенциала да са идеалното място за почивка. Страната е много атрактивен пазар от много гледни точки в тенденциите с търсенето, богати на минерални извори, което доведе до нарастване на търсенето както от инвеститори, така и от клиенти.

Моля, споделете последните думи с аудиторията на 21Hoteliers Bulgaria.

Много сме щастливи, че все повече брандове и хотели се присъединяват към страни като България. Това е чудесна възможност за пътешественици от цял ​​свят да открият още туристически скъпоценни камъни с атмосферата и околностите, осигуряващи незабравимо изживяване на гостите. Accor е водеща в света група за гостоприемство, състояща се от повече от 5300 места за настаняване и 10 000 места за хранене и напитки в 110 страни. Групата има една от най-разнообразните и напълно интегрирани екосистеми в индустрията с разнообразно портфолио от отличителни марки и приблизително 260 000 членове на екипа по целия свят. Всичко това води до изключителното изживяване от всеки престой на всяка дестинация, която обслужваме.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]