fbpx

Утре (23 април) стартира 14-то издание на Черноморски туристически форум

За 14-ти пореден път Варненска туристическа камара провежда своя Черноморски туристически форум – единственото събитие в региона,което обединява бизнеса и науката в общия стремеж към обсъждане на важни актуални теми в развитието на туризма.

През тази година темата на форума съответства на най-значимото събитие, белязало негативно световното развитие – пандемията Ковид-19. Както е добре известно, туризмът е един от най-засегнатите сектори. Огромните икономически и социални последици застрашават бъдещото съществуване на туристическите предприятия от всички сектори на туристическото предлагане.

На фона на тази непозната по мащабите си криза, бизнесът не изпада в песимизъм и търси начини и пътища за своето оцеляване. Затова и членовете на Варненска туристическа камара, най-старата браншова организация в града и региона, която обединява повече от 50 членове, представители на всички сектори на туристическата индустрия, учебни заведения и професионални организации, решиха темата на форума да бъде „Рестарт на туризма. Нова надежда.”

Задачите и целите на конференцията са споделянето, от една страна, на бъдещите действия на общините, фирмите и държавата, а от друга, на добрите практики от изминалия период. Предстои обсъждането на нови идеи и виждания, запознаване с успешни бизнес модели, оформяне на предложения към държавните и общинските органи за повишаване на ефективността на политиката за подпомагане на бизнеса през следващия труден период.

Форумът ще се проведе в онлайн вариант, спазвайки всички противоепидемични предписания на контролните органи. Събитието може да се проследи на живо тук.

Ето и част от участниците, които ще изложат своите доклади, статистики и прогнози:

  • Министерство на туризма – Политика по време на пандемия
  • Летище Варна и Бургас ( Фрапорт) – с актуална информация за очакваните полети за лято 2021.
  • Големите входящи ТО ( г-н Грошев, г-н Сутев, г-жа Чамова) с информация относно сезона
  • Гост лектори от Турция и Черна Гора с информация какво планират нашите конкуренти и съседи.
  • Представители на заведения и хотели.

Пълната програма на Черноморски туристически форум може да откриете тук.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]