fbpx

Утре (23 април) стартира 14-то издание на Черноморски туристически форум

За 14-ти пореден път Варненска туристическа камара провежда своя Черноморски туристически форум – единственото събитие в региона,което обединява бизнеса и науката в общия стремеж към обсъждане на важни актуални теми в развитието на туризма.

През тази година темата на форума съответства на най-значимото събитие, белязало негативно световното развитие – пандемията Ковид-19. Както е добре известно, туризмът е един от най-засегнатите сектори. Огромните икономически и социални последици застрашават бъдещото съществуване на туристическите предприятия от всички сектори на туристическото предлагане.

На фона на тази непозната по мащабите си криза, бизнесът не изпада в песимизъм и търси начини и пътища за своето оцеляване. Затова и членовете на Варненска туристическа камара, най-старата браншова организация в града и региона, която обединява повече от 50 членове, представители на всички сектори на туристическата индустрия, учебни заведения и професионални организации, решиха темата на форума да бъде „Рестарт на туризма. Нова надежда.”

Задачите и целите на конференцията са споделянето, от една страна, на бъдещите действия на общините, фирмите и държавата, а от друга, на добрите практики от изминалия период. Предстои обсъждането на нови идеи и виждания, запознаване с успешни бизнес модели, оформяне на предложения към държавните и общинските органи за повишаване на ефективността на политиката за подпомагане на бизнеса през следващия труден период.

Форумът ще се проведе в онлайн вариант, спазвайки всички противоепидемични предписания на контролните органи. Събитието може да се проследи на живо тук.

Ето и част от участниците, които ще изложат своите доклади, статистики и прогнози:

  • Министерство на туризма – Политика по време на пандемия
  • Летище Варна и Бургас ( Фрапорт) – с актуална информация за очакваните полети за лято 2021.
  • Големите входящи ТО ( г-н Грошев, г-н Сутев, г-жа Чамова) с информация относно сезона
  • Гост лектори от Турция и Черна Гора с информация какво планират нашите конкуренти и съседи.
  • Представители на заведения и хотели.

Пълната програма на Черноморски туристически форум може да откриете тук.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.