fbpx

Отмениха ITB Berlin като присъствено събитие, отново ще се проведе онлайн

Новият щам Omikron продължава да нанася щети върху индустрията и осуети оптимизма на организаторите на най-голямото туристическо изложение в света- ITB Berlin. Събитието, което трябваше да се проведе на живо от 9 до 13 март 2022 г., трябваше да бъде отменено, както и търговското изложение за пътувания в Хамбург.

Само преди няколко седмици надделя убеждението, че ITB може да се проведе в Берлин, макар и със строгите ограничения за достъп, наложени от Берлинския Сенат. С оглед високите нива на заболеваемост от последните седмици, заплахата от новия вариант Omikron и все по-строгите изисквания за влизане в много страни, организаторите все пак решиха да отменят събитието.

Проблемът е в липсата на планиране на сигурността за изложителите и посетителите“, коментира шефът на ITB Дейвид Руец. „В момента никой не може да каже как ще се развие ситуацията с Covid пандемията.“

Както и миналата година, ITB Berlin отново ще се проведе онлайн и в дигитален вид. Събитията и от трите дни ще се излъчват онлайн на сайта на ITB от 9 до 11 март 2022 г. „Дори ако не е възможно изложението да се проведе на живо и „лице в лице“, разбира се, ще трябва да проведем съществена дискусия за бъдещето на индустрията“, казва Руец.

Фокусът на събитието ще бъде насочен върху устойчивостта: Как може индустрията да стане по-устойчива във времан на криза? Как можем по-добре да се подготвим за бъдещи пандемии или подобни сериозни събития?

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.