fbpx

Отмениха ITB Berlin като присъствено събитие, отново ще се проведе онлайн

Новият щам Omikron продължава да нанася щети върху индустрията и осуети оптимизма на организаторите на най-голямото туристическо изложение в света- ITB Berlin. Събитието, което трябваше да се проведе на живо от 9 до 13 март 2022 г., трябваше да бъде отменено, както и търговското изложение за пътувания в Хамбург.

Само преди няколко седмици надделя убеждението, че ITB може да се проведе в Берлин, макар и със строгите ограничения за достъп, наложени от Берлинския Сенат. С оглед високите нива на заболеваемост от последните седмици, заплахата от новия вариант Omikron и все по-строгите изисквания за влизане в много страни, организаторите все пак решиха да отменят събитието.

Проблемът е в липсата на планиране на сигурността за изложителите и посетителите“, коментира шефът на ITB Дейвид Руец. „В момента никой не може да каже как ще се развие ситуацията с Covid пандемията.”

Както и миналата година, ITB Berlin отново ще се проведе онлайн и в дигитален вид. Събитията и от трите дни ще се излъчват онлайн на сайта на ITB от 9 до 11 март 2022 г. „Дори ако не е възможно изложението да се проведе на живо и “лице в лице”, разбира се, ще трябва да проведем съществена дискусия за бъдещето на индустрията“, казва Руец.

Фокусът на събитието ще бъде насочен върху устойчивостта: Как може индустрията да стане по-устойчива във времан на криза? Как можем по-добре да се подготвим за бъдещи пандемии или подобни сериозни събития?

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]