fbpx

Лидерите на Г-20 засилват усилията за възстановяване на туризма

Министрите на туризма от страните от Г-20 (група от 19 страни с най-големи икономики в света плюс Европейския съюз) се ангажираха да засилят усилията си за поставяне на устойчивостта и приобщаването в основата на възстановяването на туризма.

Под ръководството на саудитското председателство на Г-20 2020, Световната организация по туризъм (UNWTO) и работната група по туризма на Г-20 разработиха рамката AlUla (AlUla Framework), за да подобрят приноса на сектора като ефективно средство за растеж и постигане на целите за устойчиво развитие (Sustainable Development Goals- SDG). Рамката предоставя конкретни препоръки и инструменти за подкрепа както на правителствата, така и на всички други ключови заинтересовани страни в туристическия сектор – включително регионални и местни правителства, частния сектор, индустриални асоциации, гражданско общество, общности и туристи.

Генералният секретар на UNWTO Зураб Пололикашвили заяви: “Докато обединяваме усилия за рестартиране на туризма, трябва да изпълним нашата отговорност да гарантираме, че ползите от туризма се споделят от всички. Поздравявам саудитското председателство за поставянето на развитието на общността чрез туризма в сърцето на програмата на Г-20 и приканвам страните от организацията да следват тази визия и да възприемат туризма като ефективно средство за приобщаване и устойчивост.”

unwto secy general Лидерите на Г-20 засилват усилията за възстановяване на туризма
Генералният секретар на Световната организация по туризъм

Негово превъзходителство Ахмед Ал Хатеб, министър на туризма на Саудитска Арабия и председател на срещата на министрите на туризма на Г-20, приветства рамката на AlUla, като каза: „От името на министрите на туризма от Г-20 поздравявам работната група по туризма и Световната оранизация по туризъм за тази инициатива. Рамката е жизненоважен инструмент, който трябва да се използва, докато работим заедно за възстановяване на туристическия сектор, за да бъде по-устойчив и приобщаващ.”

Призовавайки за модел на развитие на туризма, основан на партньорства между публично-частната общност, рамката включва набор от конкретни програми и инициативи, базирани на четири стълба на действие – овластяване, защита, просперитет и сътрудничество.

Сред насоките на Г-20 за приобщаващо развитие на общността чрез туризъм, одобрени на срещата, е значението на поставянето на туризма в основата на политиките за развитие на международно, национално и местно ниво. Насоките допълнително подчертават значението на развитието на човешкия капитал, пазари на труда, адекватната социална защита и иновациите и предприемачеството като ключов фактор за пътуването и туризма като сектор, ориентиран към човека.

Източник: UNWTO 

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]