fbpx

Изложението “Дестнация Варна” започва днес – интервю с Павлин Косев

Днес е официалното откриване на голямото туристическо изложение “Туризъм ЕКСПО дестинация Варна”. Въпреки, че плановете се объркаха с навлизането на пандемията Covid-19, събитието ще се проведе за четвърта поредна година, а Павлин Косев, председател на управителния съвет на Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ) даде интервю за 21Hoteliers и сподели повече за организацията и темата на тазгодишното събитие.

– Здравейте, Павлин! Разкажете ни повече каква ще е темата и посланието на тазгодишното изложение “Туризъм ЕКСПО дестинация Варна”?

– Темата и посланието, под които ще се проведе четвъртото под ред туристическо изложение “Туризъм ЕКСПО дестинация Варна” са новите бизнес модели в туризма в условия на Covid-19. Концепцията и “ноу-хау”-то на изложението е практици да говорят на практици. Тоест само хора от практиката ще бъдат на изложението и ще споделят какво се случва в момента в техните обекти и фирми и добри модели и практики на работа. Едни от най-големите туроператори също ще бъдат на изложението, които ще споделят какво се случва преди предстоящия летен сезон 2021. Прогнозите им са, че има сериозно раздвижване за летния туристически сезон следващата година, но повече подробности ще разкрият самите те на изложението. Ще има и ЕКСПО, разбира в доста по-умален вид и така да се каже в Covid вариант. Ще има фирми и компании, които ще предлагат технологични иновации, приложими в хотелиерството и свързани с настоящата ситуация на пандемия.

-Как желаещите ще могат да посетят изложението- виртуално или на място?

– Хората, които изберат да посетят изложението на място ще могат да го направят, като сме се погрижили да вземем всички необходими мерки и превенции, като дезинфекция и ограничаване до 30 човека. На всяка врата в различните зали ще има хора, които ще броят посетителите и ще следят да се спазват всички законови изисквания за борба с Covid-19. Онлайн събитието ще може да се гледа на живо в Youtube канала Destination VARNA. И офлайн и онлайн събитието ще бъде безплатно. Община Варна, с които съвместно реализираме проекта също ще участват в събитието, като в панел ще споделят какви мерки смятат да вземат в подкрепа на туристическия бранш.

– Можете ли да споделите някои от имената на участници в изложението?

– Шеф Андрей Токев потвърди, че ще бъде на откриването, заедно с шеф Пламен Петров и шеф Ивайло Петков ще говорят относно как Covid-19 преобърна организацията в кухните и ресторантите и новите тенденции на хранене. Fraport също ще бъдат част от “Туризъм ЕКСПО дестинация Варна”, като ще споделят с аудиторията макар и неприятна, но реална статистика за изминалите месеци от началото на пандемията, за летищата във Варна и Бургас. Жулиета Серафимова генерален директор на Sofia Hotels Management и генерален мениджър на новия Гранд хотел Милениум също ще вземе участие и ще сподели каква е ситуацията на софийския туристически пазар. Още множество топ мениджъри на големи хотели от цялата страна са потвърдили участие, като преговаряме и с немски туроператори и се надявам да имаме и техни представители, тъй като немският пазар е от изключителна важност за дестинация Варна.

– Ще има ли представители и говорители от сегмента “Продажби и управление на приходите”, тъй като това е основен елемент за излизане от криза като тази?

– Да, ще имаме международно участие от Америка на професионалист, който ще говори относно ревеню мениджмънта (управление на приходите) по време и след Covid-19. Той ще се включи и ще сподели как можем да продаваме по-скъпо по време на криза и с намалени обеми на търсене.

– Благодарим за интервюто и ви пожелаваме успех и безпроблемно изложение “Туризъм ЕКСПО дестинация Варна”!

Програмата на “Туризъм ЕКСПО дестинация Варна” може да откриете тук.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]